Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2009 m. birželio 12 d., penktadienis

Bandelės su vištiena


Labai skanios, minkštos bandelės.








Reikės:

Vištienos file;
mielinės tešlos;
sūrio.

Tešlą dariau duonkepėje. Iš 300 ml vandens, norimų prieskonių,šaukštelio margarino, poros šaukštų gemalų, 500 g miltų ir poros šaukštelių sausų mielių pagaminau mielinę tešlą. Viską sudėjau į duonkepę eilės tvarka ir laukiau kol tešla pasigamins.
Supjausčiau vištienos file kaip karbonadui, pavoliojau miltuose ir kepiau įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Kai tešla pasigamino, ėmiau gabalėlį tešlos, iškočiojau, dėjau apkeptą vištienos file, sūrio gabalėlį ir suvyniojau viską į tešlą. Taip dariau su visais file gabalėliais.
Pagamintas bandeles dėjau į orkaitę ir kepiau 180C. apie 20 min.

2009 m. birželio 9 d., antradienis

Paukščių pienas su braškėmis












Reikės:
indelio kondensuoto pieno be cukraus;
poros pakelių grietinėlės skonio želė (galima naudoti ir kitokią;
keleto braškių.

Kondensuotą pieną išplkame kol jis padvigubėja (susidaro daug daug putų). Ištirpiname žele pakelius 300 ml vandens ir pilame i kondensuoto pieno masę. Tai pat dedame sutrintas braškes. Viską gerai išplakame ir pilame į formą.
Aš dar į kiekvieną formelę įdėjau po keletą pjaustytų barškių.
Labai skanu ir gaivu.

Receptas paimtas iš supermama.lt

Braškiniai ledai


Taigi, ledų sezonas jau galutinai atidarytas. Kol dar yra šviežių braškių, nusprendžiau pagaminti braškinius ledus.

Šiems ledams reikės:

300 ml pieno;
pusantro pakelio grietinėlės miltelių (Dr. Oetker;
šviežių trintų braškių (aš dėjau apie penkiolika vidutinio dydžio braškių;
pagal skonį riešutų, šokolado gabaliukų.

Į šaltą pieną subėriau grietinėlės miltelius ir plakiau kol masė sutirštėjo. Tada sutryniau braškes į košelę ir sudėjau į grietinėlės masę. Viską dar šiek tiek paplakiau. Aš dar įdėjau šiek tiek žemės riešutų ir šokolado gabaliukų. Visą šią masę įdėjau į ledų gaminimo aparatą ir nustačiau ant maximalaus laiko.
Ledai yra gaivūs, ne per saldūs, tad kas mėgstate saldžiau, įdėkite porą šaukštelių cukraus pudros į grietinėlės masę.

2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Sočios kalmarų salotos


Šiandien sugalvojau tokį receptuką ir išbandžiau. Rezultatas pavyko - vakarienė buvo labai skani.

Taigi, Kalmarų salotoms reikės:

200g rūkytos kalmarų file;
3 kiaušinių;
apie puse kilogramo bulvių;
konservuotų žirnelių;
poros šaukštų grietinės.

Kalmarus suppjausčiau kubeliais (pasilikau keletą supjaustytų juostelių papuošimui). Išvirtas bulves bei išvirtus kiaušinius tai pat supjausčiau kubeliais. Sudėjau konservuotus žirnelius (apie keturis šaukštus), bei grietinę. Šiek tiek įbėriau druskos. Viską atsargiai išmaišiau ir patiekiau. Valgėme su salotomis (salotos, agurkai, svogūnų laiškai bei grietinė). Pajuokavau, kad šitą patiekalą būtų galima pavadinti mišrainė su mišraine, bet buvo labai skanu.

Desertinis varškės sūris


Desertinis varškės sūris

Reikės:

500 g liesos varškės;
šaukštelis aguonų;
2 pokeliai grietinėlės skonio želė (arba 0,4 litro pieno ir cukraus pagal skonį);
3 pokeliai įvairaus skonio želė (aš dėjau braškių, kivi ir citrinų);
Tris šaukštelius želatinos (jei daroma su grietinėlės skonio želė, o jei daroma su pienu, želatinos reiktų apie 6 v.š.).

Iš anksto pasiruošiu vaisinės želė. Sustingusią supjaustau gabalėliais.
Apie 300ml vandenyje ištirpinau grietinėlės skonio želė ir želatiną). Sudėjau varškę ir grietinėlės skonio želė į trintuvę ("blenderį" ) ir sutryniau iki purios baltos masės. Į ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės želė gabalėlius ir atsargiai išmaišau. Supyliau į maišelius ir padėjau į šaldiklį valandai, kad sustingtų.
Kitas variantas: vietoj grietinėlės skonio želė dedu pieną. Pusėje puodelio pieno ištirpinu želatiną, su likusiu pienu sumaišau varškę, cukrų ir ištrinu iki tyrės konsistencijos, kad varškė liktų be gumuliukų ir cukrus būtų ištirpęs. Tada supilu želatiną, sudedu spalvotos sustingusios želė gabaliukus, išmaišau ir sudedu į norimą formą bei laikau šaltai kol sustings. Man su pienu pasirodė skaniau negu su grietinėlės skonio želė.

Vištienos file kepsniukai


Vakar lankėmės svečiuose ir pavaišino be galo skaniu patiekalu. Kadangi jis labai patiko, išsiklausinėjau receptą. Sekantį kartą gaminsiu tokį namuose.
Taigi, kepsneliams reikės:

vištienos file;
mėgstamų prieskonių;
miltų;
kiaušinio;
konservuoto ananaso;
džiovintų slyvų;
sūrio.

Vištų krūtinėles supjaustyti kaip korbanadui,užbarstyti prieskonių iš abiejų pusių, mėsą pamusti truputį ,pavolioti miltuose, paskui kiaušinyje ,dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti pavartant Kaip iškepa ant kiekvieno dėti koncervuoto ananaso griežinėlį,po slyvą išmirkytą karštame vandenyje ir ant viršaus tarkuoto fermentinio surio. Viską pakepti orkaitėje kol išsilydys sūris.

2009 m. birželio 7 d., sekmadienis

Rabarbarų ledai




Rabarbarų ledai





Kadangi jau turiu pasigaminusi rabarbarų uogienės, tai panorau su ja išmeginti ir ledus.

Ledams reikės:
1 pakelio grietinėlės miltelių;
400 ml šalto pieno;
rabarbarų uogienės pagal skonį;
keleto šokolado gabaliukų.

Grietinėlės miltelius plakiau su pienu, kol ji sutirštėjo. Tada dėjau uogienę (kažkur apie 6 v.š.)ir šokolado gabaliukų.
Viską gerai dar šiek tiek išplakiau ir įdėjau į ledų gaminimo aparatą. Nustačiau 35 min. ir ledus palikau gamintis. Nuotraukoje matosi ledai tik išimti iš aparato. Ne visiškai kieti, tokie tarsi šiek tiek aptirpę, bet mums tokie patys skaniausi... Gavosi tikrai labai skanūs ledai, saldūs, gaivūs, su švelnia rūgštele...

Rabarbarų uogienė


Nusipirkau rabarbarų. Tikėjausi iš jų išvirti paprasto kompoto, bet vis tik kažkaip sumasčiau išvirti uogienės. Kadangi uogienių neesu gyvenime virusi, tai šį kartą į pagalbą pasikviečiau duonkepę, kurioje yra funkcija - uogienių virimias.


Taigi, šiai uogienei reikės:
Rabarbarų (turėjau apie kilogramą);
Cukraus (aš dėjau pagal skonį, ragavau, kad nebūtų vien cukraus skonis, o jaustųsi ir šiokia tokia rūgštelė, taigi, dėdama cukrų ragavau, kad "atitaikyčiau" skonį).

Gaminimo eiga

Pirmiausia nulupau rabarbarus, supjausčiau juos mažais gabaliukais, užbėriau šiek tiek cukraus. Tada subėriau su cukrumi juos į smulkintuvą (vadinamą "blenderį" ) ir smulkinau kol gavosi košelė. Paragaudavau ar dar trūksta cukraus ir vis jo įdėdavau, kol nutaikiau tinkamą saldumą.
Tada visą tą košelę sudėjau į duonkepę, įdėjau šaukštelį vanilinio cukraus ir nustačiau programą "marmalade". Po 1.20 val. jau turėjau namuose virtos rabarbarų uogienės. Gavosi labai skani, su švelnia rūgštele. Prie blynų buvo kaip tik :-)