Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2010 m. spalio 19 d., antradienis

Obuolių - morkų maltinukai











Reikės:
4 morkų;
3 obuolių;
1 stiklinė pieno;
šaukštas cukraus;
žiupsnelis druskos;
manų;
sviesto.

Nuskustas morkas sutarkuokite tankia trintuve ir virkite įpylę pieno ir įdėję du valg. šaukštus sviesto. Neilgai trukus sudėkite tarkuotus obuolius ir toliau troškinkite maždaug 10 min. pamažu dėdami po šaukštą manų kruopų, cukraus ir druskos. Manų dėkite tiek, kad masė taptų formuojama, būtų galima iš jos formuoti maltinukus - maždaug apie 4 valgomuosius šaukštus. Kai masė šiek tiek atauš, įmuškite kiaušinį. Formuokite maltinukus, apvoliokite džiuvesėliuose ir keptkite kol iškeps.

2010 m. spalio 18 d., pirmadienis

Greitpyragis su obuoliais












1,5 - 2 stiklinės miltų;
3 kiaušiniai;
1 stiklinė grietinės;
1 stiklinė cukraus;
trys obuoliai;
1 šaukstelis sodos arba kepimo miltelių.

Supjaustyti obuolius gabaliukais ir visus produktus išmaišyti. Pilti į indą ir kepti 180 0C orkaitėje apie 30 minučių.

Žuvis baltame padaže












Reikės:
600 g. žuvies (naudojau menkę);
morkos;
krapų;
Padažui:
šaukštas sviesto;
150 ml pieno;
kiaušinio virtoo kietai;
prieskonių.

Žuvį supjaustyti gabaliukais, įtrinti prieskoniais. Dėti į šaltą vandenį kartu su pjaustyta griežinėliais morka, laurų lapais, krapais ir išvirti.
Į troškintuvą įpilti šiek tiek vandens, pieną, dėti prieskonius. Kai užvirs, dėti išvirtą žuvį. Truputį pavirti. Sutirštinti miltais sumaišytais su vandeniu. Apibarstyti smulkintu kiaušiniu.

Šilkinė miežinė košė












Miežinės kruopos, 70 g;
Bulvės, 2-3, vienetai;
Sviestas, arba margarinas, 100 g;
Pienas, 1 stiklinė;
Morkos, 1 vienetas;
Svogūnai, 0.5 vieneto ;

2 stiklines vandens ir stiklinę pieno užvirinti. Suberti kruopas ir sutarkuotas bulves. Puseje sviesto pakepinti supjaustytus svogūnus ir sutarkuotą morką. Apkepus morkoms ir svogūnams, juos, likusį sviestą ir prieskonius suberti į verdančią košę ir dar apie 10 min pavirti. Jei trūksta skysčio, papildomai įpilti pieno. Išvirusią košę dar palikti kelias minutes pabrinkti. Skanaus.

Tortukas iš cukinijos












Sutarkuojame burokine tarka vieną nemažą cukiniją. Pridedame druskos, pipirų ir sumaišome. Išplakame du kiaušinius, pridedame miltų, smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą cukiniją. Tešla turi gautis kaip blyneliams.
Keptuvėje iškepame tris didelius (tortinio dydžio) blynus. Dar karštus pertepame majonezu, pabarstome smulkiai pjaustytais krapais ir sudedame plonomis riekelėmis pjaustytus pomidorus.

Grybai tešloje











Reikės tešlai:
2 kiaušiniai
druskos
1 stiklinė grietinės
4 - 5 šaukštai miltų
pievagrybių
Kiaušinius išplakame su druska. Dedame grietinę, vėl plakame. Galiausiai sudedame miltus ir gerai išmaišome. Turi gautis tirštoka tešla.
Imame supjaustytus pievagrybius (skiltelėmis kaip apelsino), nardiname į tešlą, o tada iškart dedame į karštą aliejų. Jame laikome kol gražiai pagelsta.

Velykų keksas „Gaidelis“










Teslai reikes:
50g sviesto;
100g cukraus;
1 pakelio vanilinio cukraus;
1 kiaušinio;
250g miltų;
2 arbatiniu šauksteliu sodos arba kepimo miltelių;
125ml pieno.
Minkštą sviestą sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniu iki putų, miltus sumaišyti su soda(arba kepimo milteliais) ir pilti šiltą pieną pakaitomis su miltais į masę su cukrumi, kiaušiniu ir sviestu. Kepti 180C apie 30 min.

Vasariškas tortas











Reikės:
Biskvitui :
4 kiaušiniai
4 šaukstai karšto vandens
50g cukraus,
migdolų esensijos
60g. miltų
40g. krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių

Kiaušinius išplakti su karštu vandeniu, cukrumi, 4-6 lašais esensijos iki tirštų putų.
Miltus,krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti i kiaušinių plakinį ir atsargiai įšmaisyti, supilti į formą, ištiestą sviestiniu popieriumi.
Kepti 200 laipsniu orkaitėje 4-5 minutes.
Įdarui:
200g varškės,
500g grietinės,
0.5 kg braškių,
3 saukstai želatinos.
Varske ir braskes pertrinamos per sieteli, Sumaisomos su grietine. Nedideliame kiekyje vandens isbrankinama zelatina ir supilama į šią masę. Pusę masės pilti ant torto biskvito, palaukti kol įdaras apstings. Tada dėti kitą biskvitą, ir vėl pilti įdarą.
Biskvitą sulaistykite prieš pilant įdarą.
Puoškite kaip tik norite – braškėmis, šokoladu, riešutais apvoliotais šokolade ir džiuvėsiuose.

Krabų lazdelės įdomiau











Reikės:
Miltai,
majonezas,
kiaušinis,
kečupas,
saulėgrąžos,
prieskoniai

Viską gerai išmaišome, krabų lazdeles pavoliojame tame plakinyje ir kepame aliejuje.

Pievagrybių kotletai











Reikės:
400g pievagrybių;
150g batono;
1 svogūno;
druskos;
1 kiaušinio;
prieskonių.
Pievagrybius nulupti, stambiai supjaustyti ir šiek tiek apkepti keptuvėje. Batoną pamirkyti vandenyje. Svogūną supjaustyti kubeliais. Apkeptus pievagrybius sumalti mėsmale, sumalti nusunktą batoną. Įmušti kiaušinį, dėti pjaustytą svogūną, druską, prieskonius. Išminkyti. Formuoti kotletus ir kepti keptuvėje. Iš šio kiekio išeina apie 10 kotletų.

Kotletai su džiovintų slyvų įdaru











Reikės:
faršo;
avižinių dribsnių;
svogūno;
prieskonių;
druskos;
džiovintų slyvų.
Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Suminkštėjusius sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį, dėkite prieskonius, druską, kubeliais pjaustytą svogūną. Gerai išminkykite faršą. Džiovintas slyvas susmulkinkite gabaliukais, užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Tada imkite gabaliuką faršo, dėkite į vidų slyvų įdaro ir formuokite kotletus. Kepti galite keptuvėje, orkaitėje arba troškinkite ant silpnos ugnies prieš tai apkepus keptuvėje.

Kotletai su pupelėmis












Reikės:
0,5 kg faršo;
2 stiklinių virtų pupelių;
1 svogūno;
prieskonių;
druskos;
1 kiaušinio.
Virtas pupeles sumalti ir dėti į faršą. Supjaustyti kubeliais svogūną, dėti prieskonius, druską, įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti. Šiuos kotletus galima kepti keptuvėje arba šiek tiek apkepus keptuvėje dėti į verdamas bulves ir kartu su jomis pabaigti virti kotletukus.

Bulviniai kotletukai












Reikės:
250 g. faršo;
250 g. tarkuotų burokine tarka bulvių;
prieskonių
druskos;
1 kiaušinio.

Tarkuotas bulves nusunkite. Faršą sumaišykite su priekoniais, dėkite bulvių masę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Rankomis formuokite kotletukus. Jei reikia, nuspauskite per didelį kiekį skysčio ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 190C apie 30 min., kol viršus gražiai apskrus.

Šilkiniai kukuliukai











Reikės:
virtų bulvių;
krakmolo;
kiaušinio;
mėgiamų prieskonių;
mėsos (aš naudojau virtą vištienos krūtinėlę);
virtos morkos;
sviesto.

Virtą vištienos krūtinėlę ir morką sumalti mėsmale. Į šią masę dėti mėgiamų prieskonių (dėjau žiupsnelį druskos ir natūralaus prieskonių mišinio).
Virtas bulves tai pat sumalti. Dėti druskos, kiaušinį. Išminkyti masę. Tada ją išlyginti dubenėlyje, išimti ketvirtadalį masės, į jos vietą pridėti krakmolo tiek, kad būtų lygiai su bulvėmis. Ir tada viską gerai išminkyti. Tešla lips prie rankų, bet rankas vis suvilgant vandeniu, galima puikiai formuoti kukuliukus.
Pirmiausia pasisvėriau: kiekvieną bulvių tešlos masės gabaliuką dalinau po 60g. Tada dėjau įdaro, mažą gabaliuką sviesto ir gražiai užlipinau. Sviestą dėjau, kad būtų sultingesnis įdaras.
Dėjau kukuliukus į verdantį vandenį ir viriau apie 15 min.
Laaabai skanu.