Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. sausio 28 d., penktadienis

„Tailandietiškų“ bananų tortas















Receptą radau štai čia http://kristi.erdves.lt/Receptai/bananinis.html

Reikės:
iš anksto pasiruošti kokios nors spalvos želė (aš naudojau persikinę). Užpilti 200ml verdančio vandens ir išmaišius leisti sustingti.
Biskvitų (kepiau savo mėgstamus biskvitus pagal Mandarininio tortinio pyrago receptą, tik įdėjau tris šaukštus kakavos. Kepiau 26cm formoj. tris blynus)

Torto pertepimams reikės:
3-jų bananų;
300 g pertrintos varškės;
Cukraus pagal skonį (aš dėjau 6 v.š., gavosi vos saldu);
Prieskonių (vanilės, citrinos sulčių, poros šaukštų romo ar amareto);
420 g 35% riebumo grietinėlės ;
3 v.š. želatinos granulių;
50 g tamsaus šokolado.

Bananus apvirti ~7min. su visa žieve, atvėsinti ir tik po to nulupti. Nuluptus sutrinti blenderiu kartu su varške, cukrumi ir prieskoniais iki vientisos tyrelės.
Želatiną suberti į ½ puodelio grietinėlės ir leisti brinkti ~5 min. Išbrinkus želatinai, tirpalą pakaitinti, kol granulės pilnai ištirps. Tada supilti į bananų – varškės įdarą. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir taip pat įmaišyti į įdarą. Įdarą padalinti į dvi dalis.
Į vieną kremo dalį sudėti smulkiai sukapotą persikų želė, į kitą dalį - tarkuotą šokoladą.
Šokoladinius biskvitą formoje sulaistyti (aš laisčiau saldžiu sirupu, bet galima ir bananų likeriu ar romu). Dėti visą kremą kuriame yra želė gabaliukai. Gražiai išlyginti. Dėti antrą biskvitą. Tada dėti visą kremą su šokolado drožlėmis. Uždėti trečią biskvitą. Dėti į šaldytuvą sustingti.

Aš puošiau pjaustytais bananais ir spanguolių želė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą