Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Šokoladiniai šokoladiniai ledai



Keistai čia pas mus... Žiema artėja, o ant ledų patraukė. Praeitą dieną prisipirkom ledų parduotuvėje, bet vistiek ne tas pats, kas valgyti namuose gamintus. Taigi, šiandien su mažaja padėjėja kibom į naminių ledų gamybos. Receptas galvotas ir sugalvotas staiga, kai reikėjo prasmingai sunaudoti grietinėlę.
Reikės:
400 g riebios grietinėlės (35-36%);
130 g pieno;
170 g juodojo šokolado;
60 g cukraus;
2 kiaušinio trynių;
1 sauja razinų.

Pieną supilame į puodą, sudedame sulaužytą šokoladą ir truputį pakaitiname, bet neužviriname. Maišome kol šokoladas gražiai ištirps. Padedame šią masę į šoną vėsti. Atskirame inde išplakame grietinėlę iki purumo. Padedame į šalį.
Trečiame inde dedame kiaušinių trynius, cukrų ir plakame apie penkias minutes kol masė pasidarys beveik balta (na ne visai balta, bet prie baltumo, šviesiai šviesiai geltona). Tada plakant mikseriu šokolado masę, po šaukštą atsargiai sudėti trynių masę. Dėti šią šokolado - trynių masę ant viryklės ir ant labai lėtos ugnies kaitinti nuolat intensyviai maišant kol masė šiek tiek sutirštės. Kaitiname neilgai, apie pora minučių ir saugome puodo kraštus ir dugną, kad masė nepridegtų. Šiam šokoladiniam reikalui sutirštėjus, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname. Aš papraščiausiai išnešiau į balkoną.
Kai masė atvėsta, ją sumaišome su grietinėle išplakta. Tada dedame į ledų gaminimo - šaldymo aparatą ir apie pusvalandį ten šaldome. Pabaigoje suberiame nuplautas, nuplikytas ir išmirkytas bei nusunktas razinas.
Po to apstingusius ledus perdėjau į vafliukus (labai džiaugiuosi radusi jų pirkti), dedame kiekvieną porciją į maišelį ir į šaldiklį. Po poros trejetos valandų turime ledus. Skanius. Labai skanius ir labai šokoladinius. Niam niam - sako mano vaikas :-)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą