Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. vasario 16 d., trečiadienis

Varškės apkepas su kokoso drožlėmis










Reikės:
dviejų pakelių varškės;
2 kiaušiniai;
3 v.š. manų kruopų;
2 v. š. grietinės;
cukraus pagal skonį.
Viską gerai išmaišome. Dedame kokoso drožlių, išmaišome dar kartą. Dedame kepti apie pusvalandį 190C. Aš viršų dar apdėliojau pjaustytais obuoliais.

Tinginys su grietine











Reikės:
400g grietinės (tinka ir 20% riebumo);
0,5kg sausainių;
1 st cukraus;
kakavos kelis šaukštus;
kokoso drožlių pora šaukštų.

Grietinę su cukrumi pavirti kelias minutes (kol cukrus ištirps), dėti kakavą ir dar pavirti. Nukaisti. Dėti kokoso drožles, išmaišyti, dėti sulaužytus sausainius. Viską gerai išmaišyti. Suformuoti norimą formą ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.

Apelsininis tortas









Reikės:
Dviejų arba trijų biskvitų (kiek norėsit daryti torto sluoknių, aš kepiau savo įprastu biskvitus).

Kremui:
25 g želatinos;
2 apelsinų(ar 120 ml sulčių);
90 g cukraus;
500 g varškės;
500 ml grietinėlės;

Želatiną ištirpinti pusėje puodelio grietinėlės.
Apelsinus sutrinti blenderiu arba išspausti sultis. Varškę su apelsinais ir cukrumi sutrinti į tyrę. Grietinėlę išplakti. Dėti varškės - apelsinų masę. Išmaišyti. Tada pilti želatiną ir sluoksniuoti tortą. Biskvitus sulaistyti sirupu. Gavosi mažas 19cm skersmens tortas.
Laikyti šaldytuve bent kelias valandas kol sustings.

Sveikuolių sausainiai










Reikės:

3 stiklinės dribsnių (aš ėmiau 4 grūdų dribsnius košėms);
1 stiklinė džiovintų vaisių (naudojau dž. abrikosus, dž. slyvas, lazdyno riešutus ir datules, karpiau žirklėmis į smulkius gabaliukus ir paviriau pora minučių, kad ...vaisiai būtų švarūs, ir kokosio drožles);
saulėgrąžų kažkur tris šaukštus)
sezamo sėklų (trys šaukštai)
90 gr. sviesto
2 v.š. cukraus
5 v.š. medaus

Dirbsnius pakepinti keptuvėje apie 7 min. Pilti į indą. Pakepinti saulėgražas, sezamo sėklas, lazdyno riešutus smulkintus. Pilti į indą su dribsniais. Dėti pavirtus dž. vaisius, kokoso drožles.
Atskirame puode išlydyti sviestą, cukrų ir medų. Pavirti pora minučių ir pilti į indą su visais ingridientais. Išmaišyti. Dėti į aliejumi pateptą skardą, šlapiomis rankomis išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą. Dariau vakar vakare, šiandien jau kietoki ir tinkami valgyti.

P.S. Kitą kartą to sirupo daryčiau daugiau, nes tokie trapoki ir minkštoki gavosi. Imčiau gal 110g sviesto, 6 v.š. medaus ir 3 v.š cukraus. Tada turėtų geriau "surišti" visą masę.

Žuvies kotletukai











Reikės:
menkės filė (ėmiau du gabaliukus);
kopūsto (panašiai tiek, kiek menkės);
miltų;
kiaušinio;
druskos;
padažui:
pieno;
krapų;
druskos;
miltų.

Menkės filė sumalkite. Kopūstą sumalkite tai pat. Muškite kiaušinį, dėkite prieskonius, druską, miltus. Miltų dėkite tiek, kad eitų formuoti kotletus. Kotletukus apkepti keptuvėje.
Puodelį miltų ir puodelį vandens užvirinkite. Sudėkite kotletukus trumpai troškintis. Sutirštinkite su miltais padažą. Aš dar įdėjau krapų.
Labai labai skanu.