Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Duona su salyklu



Reikės:
250 g kvietinių miltų;
250 g ruginių (pilno grūdo) miltų;
50 g cukraus;
30 g sauso raugo (pirkau iš parduotuvės g pakelį);
30 g sauso salyklo (irgi pirktas);
15 g šlapių mielių;
8 g druskos;
pora saujų saulėgrąžų;
400 ml šilto vandens.

Mieles ištriname su šaukšteliu cukraus iki skystos masės. Užpilame vandeniu, išmaišome.
Sumaišome sausus produktus dideliame dubenyje ir užpilame vandeniu su mielėmis. Tešlą gerai išmaišome, išminkome. Tešla gaunasi labai lipni, bet taip turi būti.
Tešlą uždengiame rankšluoščiu ir paliekame pusvalandžiui-valandai, kad pakiltų.
Tada formuojame kepaliuką, dedame į skardą, šiek tiek įpjauname į duoną palikdami raštą. Suvilgome drėgnomis rankomis kepaliuką ir kepame orkaitėje apie pusvalandį 175C.

Duona labai labai skani, minkštutė, kvapni, juoda.
Receptas rastas ant pakelio, kuriame pirkau sausą salyklą ir sausą raugą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą