Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. kovo 9 d., penktadienis

Džiuvesėliai su džiointomis slyomis ir riešutais



Reikės:
300 g džiovintų slyvų;
200 g žemės riešutų;
100 g cukraus;
12 g mielių;
125 ml pieno;
60 ml vandens;
miltų, kad tešla neliptų prie rankų (apie 400 g);
1 a.š. prieskonių meduoliams.

Mieles ir šaukštelį cukraus ištriname iki košelės, supilame šiltą vandenį ir išmaišome.
Į dubenį pilame šiltą pieną, dedame likusį cukrų, prieskonius, žiupsnelį druskos, mieles su vandeniu, imaišome. Supilame g miltų, išmaišome. Sudedame smulkintas džiovintas slyvas, riešutus, išmaišome ir po truputį beriame miltų, kol tešla nelimpa prie rankų ir tampa minkoma.
Paliekame tešlą valandai pakilti.
Po to formuojame ilgą duonelę, kepame apie pusvalandį 180C. Kai iškeps, supjaustome dar karštą riekelėmis ir jas dar pakepame apie 10min. 170C.

Manieji truputį per ilgai orkaitėje apskrudo, todėl tokie tamsūs atrodo :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą