Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Tarkuotoji sriuba

Reikės:
2 bulvių;
1 morkos;
1 svogūno;
100 g maltos kiaulienos;
1 nediduko kiaušinio;
1 saujelė sėlenų;
1 saujelė miltų;
mėgiamų prieskonių;
druskos.

Į maltą mėsą mušame kiaušinį, beriame sėlenas, prieskonius, druską ir išmaišome. Beriame miltų. Masė turi būti ne skysta, o drėgnomis rankomis formuojama į kukuliukus.
Puode užverdame vandenį. Sudedame iš mėsos suformuotus kukuliukus. Sutarkuojame burokine tarka nuskustas bulves, jas perplauname vandeniu ir sudedame į sriubą pas mėsą. Morką tai pat sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais ir viską pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir įbėrus žiupsnelį prieskonių. Pakepinus perdedame į puodą pas mėsą ir bulves. Verdame kol viskas išvirs - apie 10-15min. Jei reikia - dar pasūdome.

Vištiena su vaisiais

Reikės:
7 vnt vištos kumpelių;
1 kivi;
1 apelsinas;
1 morka;
1 svogūnas;
1 paprika;
50 g saliero gumbo;
mėgiamų prieskonių;
druskos.

Vištos kumpelius ištriname prieskoniais.
Nuskustą morką sutarkuojame, svogūną supjaustome žiedeliais, dedame į keptuvę ir apkepiname. Dedame vištienos kumpelius, kubeliais pjaustytą papriką ir viską trumpai apkepiname. Puode užverdame vandenį ir perdedame į jį keptuvės turinį. Sutarkuojame į puodą burokine tarka salierą.
Verdame apie dešimt minučių. Tada sudedame kubeliais pjaustytą kivi ir apelsiną. Verdame apie 20min.
Skanaus.

Vištienos suktinukai



Reikės:
1 vištienos filė;
100 g maltos kiaulienos;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.

Vištienos filė pjauname pusiau, tada išilgai. Gaunasi keturi karbonadukai. Kiekvieną jų apiberiame prieskoniais, išmušame mėsos plaktuku, dedame maltos kiaulienos išmaišytos su prieskoniais ir suvynojame ritinėlį. Apkepiname keptuvėje, perdedame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Skanaus.

Pyragas "Širdelė"

Reikės:
šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos;
200 g varškės;
3 v.š. cukraus;
1 obuolio;
1 didelės slyvos;
kiaušinio aptepti.

Tešlą atšildome. Vienu lakštu išklojame kepimo formos dugną. Dedame dešimčiai minučių apkepti 180C. Varškę išmaišome su cukrumi. Uždedame ant apkepto tešlos pagrindo. Obuolį supjaustome skiltelėmis, apdėliojame ratu ant varškės. Slyvą supjaustome tai pat skiltelėmis ir apdėliojame tarp obuolių skiltelių. Iš tešlos širdelės formele išspaudžiame sausainių ir ratu apdedame ant vaisių įdaro. Tešlą aptepame išplaktu kiaušiniu ir dedame į įkaitintą orkaitę ir dar kepame apie 15min.

Greitieji sausainiai

Reikės:
šaldytuos mielinės sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinio;
cukraus.

Tešlą atšidome. Sausainių formelėmis išspaudžiame formas. Jas aptepame (vieną pusę) išplaktu kiaušiniu, dedame apteptą pusę į cukrų ir necukruota puse dedame į kepimo skardą. Kepame apie 10-12  min įkaitintoje orkaitėje.

Bananinė sriuba

Reikės:
300 ml pieno;
300 ml bananų sulčių/nektaro;
1 v.š. krakmolo (kupinas);
100 ml vandens.

Gaminimas labai paprastas. Pilame į puodą pieną, bananų sultis arba nektarą. Užkaitiname, nuolat maišome. Puodelyje vandens išmaišome krakmolą ir supilame į pieno/bananų mišinį. Nuolat maišome kol užvirs. Vos tik pradeda virti, išjungiame viryklę. Atvėsiname. Puošiame grietinėle. Skanaus.

Avižinių dribsnių apkepas

Reikės:
150 g avižinių dribsnių;
500 ml pieno;
1 v.š. cukraus;
200 g kondensuoto pieno (aš dėjau kondensuotą pieno su kakava);
kiaušiniai.


Iš pieno, cukraus ir avižinių dribsnių išverdame košę. Ją atvėsiname. Išplakame kiaušinius su kondensuotu pienu ir viską sumaišome su avižinių dribsnių koše. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 20 min 180C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.

Kruopų sriuba



Reikės:
300 ml pieno;
60 ml grikių kruopų;
30 ml avižinių dribsnių;
2 v.š. manų kruopų;
pagal skonį druskos;
žiupsnelis krapų.

Puode užverdame vandenį, suberiame grikius ir verdame apie dešimt minučių. Jei vanduo nugaruoja, jo įpilame dar. Svarbu tik vandens nepripilti per daug, nes dar pilsime ir pieno. Supilame avižinius dribsnius, manų kruopas. Užverdame. Supilame pieną. Paverdame kol kruopos išvirs (apie penkias minutes). Suberiame smulkintus krapus, jei reikia - dar pasūdome. Skanaus.

Varškės tinginys su šokoladu

Reikės:
450 g sausainių "Gaidelis";
450 g rikotos varškės;
200 g sviesto;
100 g cukraus;
100 g juodojo šokolado.

Sulaužome smulkučiais gabaliukais sausainius. Aš dar truputį pagrūdžiu ir su bulvių grūstuve juos, kad būtų ir smulkučių trupinukų daugiau.
Sviestą išlydome, sudedame cukrų, gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišome kol masė taps vientisa. Aš viską dariau puode ant ugnies. Užvirinti nereikia. Tiesiog sudėjau sviestą, ant silpnos ugnies jį išlydžiau, išjungiau viryklę, sudėjau cukrų, šokoladą ir išmaišiau. Tada dar minutei pajungiau vėl viryklę ir vėl išjungiau. Masę nuolat maišiau ir viskas gražiai išsilydė.
Sudedame rikotos varškę. Viską gerai gerai išmaišome. Masę supilame ant susmulkintų sausainių, gerai išmaišome. Formuojame dešrą, dedame į maistinę plėvelę ir susukame. Paliekame šaldytue pusdieniui, arba geriausia per naktį. Skanaus.
Tinginys skanus, nesijaučia riebumas, bet labai sotus, tad pakanka mažyčio gabalėlio. Tiesa, iš šios masės gaunasi tikrai nemažai.

Spalvotas apkepas arba "Šreko, saulytės ir sniego apkepėlis"

Kai namuose mažas vaikas, kuris labai išrankus maistui, gaminant patiekalus tenka improvizuoti, pasitelkti į pagalbą daugiau spalvų. Taigi, šiam patiekalui puikiai tiktų ir paprasti vienspalviai makaronai, tačiau su spalvotais daug gražiau :-)

Reikės:
pakelis spalvotų makaronų (500g);
400 g maltos kiaulienos;
1 didesnė morka;
100 g saliero gumbo;
1 didesnis svogūnas;
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį;
100 g sūrio.

Padažui:
150 ml vandens;
150 ml pieno;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. miltų.

Maltą kiaulieną su prieskoniais, žiupsneliu druskos apkepiname keptuvėje iki birumo. Dedame tarkuotą morką, tarkuotą salierą, kubeliais pjaustytą svogūną ir kepiname kol viskas lengvai apkeps.
Puode užverdame vendenį, sudedame makaronus ir šiek tiek pasūdytame vandenyje juos išverdame. Nusunkiame. Sumaišome makaronus su mėsos mase. Paskleidžiame į kepimo skardą.

Padažui: į keptuvę supilame 50 ml vandens ir visą pieną. Likusiame 100ml vandenyje išmaišome šaukštą miltų, kad neliktų gumuliukų. Kai keptuvėje skystis užverda, nuolat maišant supilame miltų mišinį. Beriame truputį druskos. Nuolat maišome, kol padažas sutirštėja šiek tiek. Padažą užpilame ant makaronų viršaus. Sutarkuojame ant padažo sūrį. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20min 180C.

Blynai - kriauklelės su dešra

Reikės (tešlai):
2 v.š. majonezo;
150 ml pieno;
150 ml miltų;
1 kiaušinio;
žiupsnelio druskos ir cukraus.

Įdarui: virtos dešros pjaustytos kubeliais.

Tešlai skirtus produktus gerai išmaišome. Gauname blynų tešlą. Į įkaitintą keptuvę dedame po pora šauktų tešlos (vienam blynui du šaukštai tešlos), dedame ant pusės tešlos dešros kubelių ir neapdėtą dešra blyno pusę užverčiame ant blyno pusės su dešra (tarsi uždarome dešrą kriauklelėje). Kepame iš abiejų pusių kol iškeps. Skanaus.


Receptas iš Gustavo knygos.

Šonkauliukų sriuba

Reikės:
150 ml skaldytų žirnių;
3 bulvės;
1 morka;
pusė paprikos;
1 pomidoras;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
gabaliukas šakinio saliero;
5 -6 vnt šonkauliukų.

Žirnius nuplauname ir pamerkiame pusdieniui (arba per naktį).
Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais ir kartu su nusunktais žirniais užverdame. Šonkaulukus ištriname prieskoniais, druska ir apkepiname keptuvėje, tada sudedame pas verdančias bulves su žirniais. Morką sutarkuojame, salierą sutarkuojame tai pat, dedame į keptuvę, supjaustome kubeliais papriką ir lengvai apkepiname su žiupsneliu prieskonių. Sudedame į sriubą. Verdame apie 15 min. Tada supjaustome kubeliais pomidorą ir sudedame į sriubą. Paverdame dar penkias minutes ir išjungiame  viryklę.
Skanaus.
Labai skani sriubytė.

2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Ryžių apkepas su varške


1/2 st. ryžių
3/4 st. vandens
1 st. pieno
250 g varškės
1 v.š. razinų
1 v.š. cukraus
2 kiaušiniai
1 v.š. grietinės
sviesto, kepimo indui sutepti
džiūvėsėlių, kepimo indui pabarstyti

Išvirti tirštą pienišką ryžių košę. Į atvėsusią košę sudėti ištrintą su cukrumi vieną kiaušinį, varškę, razinas. Kepimo indą ištepti sviestu, išbarstyti džiūvėsėliais ir sudėti ryžių-varškės masę. Viršų aptepti kiaušiniu, išplaktu su grietine. Kepti 200°C apie 20 minučių.
Pastabos: stiklinė (st.) – 250 ml

Receptas iš interneto platumų :-)

2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Varškinis tinginys

Reikės:
200 g sausainių;
200 g varškės (dėjau rikotą);
100 g sviesto;
75 g cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus.

Sviestą išlydome, sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir varške. Sausainius sutrupiname ir sumaišome su varškės - sviesto mase. Viską dedame ant kepimo popieriaus ir susukame standžiai "dešrą". Dedame į šaldytuvą pusdieniui.
Skanaus.
Nerealiai skanu. Jaučiasi rikotos varškės lengvas skonis.

Receptas iš: http://raullos.blogspot.com/2012/05/tinginys-su-varske.html

Kakaviniai mieliniai rutuliukai

Reikės:
240ml šilto pieno;
80ml vandens;
30g margarino;
žiupsnelis drusko;s
2 v.š. cukraus;
apie 450 g miltų (arba tiek, kad tešla butu minkoma)
pakelis sausu mielių.
Apvalkalui: 80g tirpinto margarino,
Kakavos, cukraus - proporcijos maždaug šaukštui kakavos du šaukštai cukraus.
Užminkome mielinę tešlą. Minkiau duonkepėje, supyliau pieną, vandenį, mieles, cukrų, tirpintą margariną ir miltus. Kai tešla pakilo, padalinau ją į daug rutuliukų - maždaug graikinio riešuto dydžio. Kiekvieną rutuliuką pamirkome svieste, tada apvoliojame kakavos - cukraus mišinyje. Dedame i kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 180 C 40min.

Gavosi labai labai skaniai.

Biskvitiniai blynai


Reikės:
2 dideli kiaušiniai;
6-7 v.š. miltų;

3-4 v.š. cukraus;

½ a.š. vanilinio cukraus.



Trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, sudėti trečdalį iki standžių putų išplaktų baltymų, išmaišyti. Įsijoti miltus, sudėti likusius baltymus ir atsargiai išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje.

Baronkinės bandelės


Reikės:
nedidelių baronkėlių;
pieno;

mėsos įdarui: faršo, druskos, prieskonių, kiaušinio, saujelė miltų;

varškės įdarui: varškės, kiaušinio, cukraus, saujelė miltų, kad varškė nebūtų per skysta.


Baronkėles pamirkyti piene keletą minučių. Faršo įdarui ir varkės įdarui viską atskirai sumaišyti. Dėti ant baronkėlių faršo arba varškės įdaro ir kepti keptuvėje ant lėtos ugnies apverčiant abi puses.

Gaunasi labai skaniai, baronkytės tampa minkštos, skanios.

Kiaušinių ir šprotų užkandėlės


Reikės:
mielinės sluoksniuotos tešlos;
pusė skardinės šprotų aliejuje;
trijų kiaušinių trynių;
pagal skonį druskos;
apie šaukštas majonezo.

Sluoksniuotą tešlą atšildome, supjaustome trikampiais. Iš vieno tešlos lakšto man išėjo po penkis trikampius. Trikampius iškepame. Atvėsiname ir perpjauname išilgai.
Įdarui: šprotus, kiaušinių trynius, majonezą ir žiupsnelį druskos sutriname šakute iki gražios masės be gumuliukų. Dedame po šaukštelį masės ant vienos pusės trikampiuko ir uždengiame kita puse. Skanaus.

Karšti sumuštiniai

Reikės:
dviejų kiaušinių;
dvigubai didesnio kiekio negu kiaušinių - tarkuoto burokine tarka sūrio;
šaukštas majonezo;
žiupsnelis druskos.

Virtus kiaušinius sutarkuojame ir viską išmaišome. Tepame ant riekelėmis pjaustyto batono ir apkepiname įkaitintoje orkaitėje apie 10 min 180C.

Garinti virtinukai


Tešlai:
1 1/4 puod. miltų
1/4 puod. verdančio vandens
1/8 puod. šalto vandens
1 a. š. aliejaus.



Įdarui: 300g faršo, kiaušinis, šaukštas majonezo; mėgiamų prieskonių, žiupsnelis druskos.



Miltus supilame į dubenį, įmaišome verdantį vandenį, po to šaltą vandenį sumaišytą su aliejumi. Suformuojame rutulį ir išminkome tešlą. Tešlą padaliname į 16 vienodų gabalėlių, iškočiojame kiekvieną gabaliuką ir dedame įdaro. Tada tešlą viršuje suimame ir suspaudžiame tarsi krepšelius.

Įdaro ruošimas: viską sumaišome.

Pyragas "Angelo ašraros"

Pagaliau šį pyragą išbandžiau ir aš. Patiko, skanus, kaip ir visi varškės pyragai, be to, labai gražus, nes ant pyrago viršaus atsiranda labai gražios "ašarėlės". Pas mane tų "ašarėlių" nedaug atsirado, vėliau pamačiau, kad šioje foto jų iš vis net nesimato.
Taigi, šiam pyragui reikės:

Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis

Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį

Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros.

Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.Įdaras
Maišykite visus ingredientus maišytuvu, kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laipsnių temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra..
Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti. Galima palikti vėsti orkaitėje.
Receptas iš: http://www.perkuvaikui.lt/idomu/?module=article&id=88