Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

Kotletukai su juoda duona

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
300 g juodos duonos;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
pieno.


Duoną pamirkome piene ir sumalame mėsmale (arba, kaip dariau aš, sugrūdžiame bulvių grūstuve).Maltą duoną sumaišome su malta kiauliena, tarkuotu burokine tarka svogūnu, druska, prieskoniais ir kiaušiniu. Formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje.

Padažui:
Užviriname puode apie litrą vandens. Beriame druskos, prieskonių ir 150 ml pieno. Atskirame dubenyje iš 300 vandens ir 5-8 v.š. miltų padarome tešlą ir nuolat maišant supilame į verdantį vandenį kol sutirštės. Tešlos visos supilti gal nereikės, pilame po truputį ir vis maišome, žiūrime koks padažo tirštumas.
Padažui užvirus, išjungiame viryklę. Kotletukus išdėliojame kepimo skardoje, užpilame gausiai padažu ir dedame į įkaitintą 180C orkaitę ir kepame 35 min C.
Labai skanu.

Kotletukai su varške


Reikės:
500 g. maltos vištienos (naudojau maltą šlaunelių mėsą);
200 g. varškės;
1 kiaušinis;
1v.š. majonezo;

trys saujelės miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.



Maltą vištieną sumaišome su visais kitais produktais. Formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje. Po to perdedame į garų puodą ir gariname 25min.

Aš patiekiau su padažu, kurį gaminau:


Pieną užvirinau kartu su prieskoniais, druska. Puodelyje vandens ištirpinau miltus ir supyliau į verdantį pieną su prieskoniais. Padažas sutirštėjo. Išgarintus kotletukus sudėjau dar į padažą, užkaitinau, išjungiau viryklę ir palikau trumpam, kad padažas "susistovėtų".
Labai skanūs kotletukai, kuriuos valgė net mano "nenoriukė".




Receptas rastas viename bloge, tačiau neužsižymėjau pas ką. Ačiū autorei už pasidalintą receptą.

Žemaičių blynai kitaip

Reikės:
180 g varškės;
puodelis (200 ml) krakmolo;
puodeliai (400 ml) miltų;
4 bulvės;
druskos žiupsnelis.


Dedame į dubenį varškę, krakmolą, miltus, trintas į tyrę žalias bulves, beriame žiupsnelį druskos ir suminkome tešlą. Jei tešla labai lipni, tai įdedame dar saujelę miltų.

Įdarui:
400 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
1 a.š. majonezo;
druskos žiupsnelis;
mėgiamų prieskonių.

Įdarui viską sumaišome.

Imame tešlą, formuojame blyną, dedame įdarą ir suformuojame tarsi žemaičių blyną. Blynukus apkepame keptuvėje. Tada užpilame karštu vandeniu ir troškiname ant silpnos ugnies vis apversdami. Aš troškinau kiekvieną pusę po 15min. Po to, kai vanduo bus gerokai nugaravęs, pilame liesos grietinėlės 300 ml ir dar užkaitiname. Jei reikia, pasūdome. Skanaus.

Receptą radau rusiškame tinklapyje.

Obuolinis pyragas su vynuogemis

Reikia:
pyragui:
150 g rudojo cukraus;
150 g sviesto;
3 kiaušinių;
2 - 3 rūgščių obuolių;
100 - 150 g mažųjų besėklių vynuogių "Sultana";
200 g miltų;
žiupsnelio druskos;
šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštelių malto cinamono.
Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
Suberiame išsijotus ir su kepimo milteliais, cinamonu bei druska sumaišytus miltus. Švelniai išmaišome.
Įmaišome pjaustytus obuolius bei vynuoges.
Tešlą sukrečiame į kepimo formą ir kepame 190 laipsnių kaitros orkaitėje apie 45 - 50 minučių. Tikriname sausu mediniu pagaliuku.
Gerai ataušiname.
Skanaus.

Pyragas "Kriaušytė"

200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. sodos;
200 g margarino;
175 g cukraus;
3 kiaušiniai
400 g kriaušių.

175 g minkšto margarino išmaišome su cukrumi, kiaušiniais, kepimo milteliais, soda ir miltais.
Nuplauname kriaušes, išimame sėklytes ir supjaustome skiltelėmis.
Tešlą supilame į margarinu išteptą kepimo formą. Ant viršaus gražiai išdėliojame supjaustytas kriaušes ir uždedame likusio margarino gabaliukų. Apibarstome cukrumi.
Kepame apie 40 min., iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Receptas: http://www.mamosreceptai.lt/receptai/pyragas-quot-kriausyte-quot.html