2014 m. liepos 3 d., ketvirtadienis

Karamelinis bananinis tortas

Biskvitams :
160 gr. kambario temperatūros sviesto 
100 gr cukraus 
310 gr miltų 
0,5 a.š. sodos
1 a.š. cinamono 
0,5 a.š. druskos
4 kiaušiniai 
2 bananai
50 ml pieno 

Karameliniam sluoksniui :
1 skardinės virto kondensuoto pieno (rududu)
100 gr lydyto sviesto

Grietinėlės kremui :
700 gr grietinėlės
2 v.š. cukraus 
1 bananas
3 pakeliai grietinėlės standiklio 
vanilinio cukraus

Sulaistymui:
50 ml sirupo
300 ml vandens.

     Visų pirmiausia išsikepame biskvitus. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukame su cukrumi, po vieną įplakame kiaušinius ir plakame iki purios baltos masės. Sudedame šakute sutrintus bananus, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska, cinamonu bei kepimo milteliais, supilame pieną ir viską labai gerai išmaišom. Nuimamais kraštais kepimo formos dugną išklojame popieriumi, dedame trečdalį tešlos, kepame  iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie10-15 min. Taip iškepame tris biskvitus.
     Karameliniam sluoksniui, sviestą sumaišome su kondensuotu pienu ir dedame 10-čiai minučių sustingti. 
     Grietinėlės kremui, grietinėlę kartu su standikliu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki standumo, įmaišome labai smulkiai pjaustytą bananą. 
     Na o surinkimas labai paprastas : Pirmąjį biskvitą gerai sulaistome, tepame 1/2 dalį karameles, ant viršaus 1/2 dalį grietinėlės, tada biskvitą, jį gerai sulaistome, aptepame karamele, grietinėle ir dedame paskutinę biskvitą, kurį aš taipogi sulaistau.