Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. kovo 28 d., penktadienis

Kotletukai su džiovintais obuoliais

Reikės:
500 g maltos mėsos;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
pora saujų džiuvesėlių.

Svogūną sutarkuojame į maltą mėsą. Mušame kiaušinį, beriame druskos, prieskonių ir džiuvesėlių, išminkome. Darome pailgus delno dydžio kotletukus. Dedame į orkaitę ir kepame apie 25 min 175 C . Tada ant kotletukų viršaus dedame džiovintų obuolių riekeles, uždedame ant kiekvieno kotletuko po sūrio riekelę ir palaikome orkaitėje kol sūris išsilydys.
Skanaus.

Vištienos kotletai su obuoliais

Reikės:
600 g maltos vištienos;
4 vnt batono riekelių;
1 nemažas svogūnas;
1 didelis obuolys;
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį;
1 v.š. majonezo.
džiuvesėlių kotletų apvoliojimui.

Sutarkuojame burokine tarka svogūną, obuolį, dedame batona ir rankomis jį sutriname. Dedame maltą mėsą, prieskonius, druską, majonezą ir išminkome. Darome kotletukus, apvoliojame džiuvesėliuose ir sudedame į kepimo skardą. Kepame apie pusvalandį 180C.
Skanaus.

Vištienos kotletukai su morkomis

Reikės:
2 morkos;
1200 g maltos vištienos;
1 kiaušinis;
3 saujos avižinių dribsnių;
saliero gabaliukas (šakninio);
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
džiuvesėlių kotletų apvoliojimui.

Morkas nuskutame, supjaustome storais griežiniais (aš padalinau morkas į dvylika storų riekelių), sudedame į puodą ir išverdame. Nusunkiame.
Maltą vištieną sumaišome su druska, prieskoniais, tarkuotu salieru, kiaušiniu, avižiniais dribsniais. Masė gaunasi ne skysta. Iš paruošto faršo formuojame kotletus, dedame į vidų morkos riekę, apvoliojame džiuvesėliuose ir perveriame mediniu iešmeliu. Taip padarome su visa mėsa. Man gavosi dvylika kotletų - tiek, kiek morkų gabaliukų.
Sudedame į kepimo skardą ir kepame apie pusvalandį 180C.

2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Kotletai

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
gabaliukas poro;
saujelė kvietinių sėmenų;
1 nedidelė virta morka;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Maltą kiaulieną sumaišome su kiaušiniu, smulkiai pjaustytu poru, tarkuota burokine tarka morka, sėmenimis druska ir prieskoniais. Formuojame kotletukus, juos apvoliojame kvietinėse sėmenyse ir sudedame į kepimo skardą. Kepame apie pusvalandį 175C.

Ryžių ir mėsos apkepas

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
150 g virtų ryžių;
1 kiaušinis;
1 v.š. grietinės;
1 svogūnas.

Svogūną apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Dėti faršą ir kepinti kol šis pasidarys birus. Išvirtus ryžius sumaišyti su apkepta malta mėsa, mušti kiaušinį, dėti grietinę, druską, prieskonius, išmaišyti ir sudėti į kepimo skardą. Kepti apie 25min 180C.

Lavašo vyniotinių apkepas

Reikės:
4 vnt apvalių lavašų;
400 g maltos kiaulienos;
1 morka;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Padažui:
3 v.š. grietinės;
3 v.š. pomidorų padažo;
350 ml verdančio vandens;
žiupsnelis druskos.

Maltą mėsą sumaišyti su tarkuota morka, kubeliais pjaustytu svogūnu, druska ir prieskoniais.
Du lavašus sudėti vieną šalia kito, kad vienas uždengtų kito kraštą ir gautųsi panašiau į stačiakampį. Dėti pusę maltos mėsos ruošinio ir paskleisti ant lavaų. Tada dėti ant mėsos kitus du lavašo lapus, o ant jų - likusią mėsą. Susukti vyniotinį, jį perpjauti į dvi dalis - pusiau. Sudėti į kepimo skardą, užpilti padažu ir kepti apie pusvalandį 175C orkaitėje
Padažo ruošimas:
visus ingridientus sumaišyti ir užpilti ant vyniotinių. Padažas turi apsemti vyniotinius, jei neapsemia - pilame daugiau vandens.

Mėsos pica


Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
trys saujos avižinių dribsnių;
2 v.š. majonezo;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
1 kubeliais pjaustytas svogūnas.

Maltą kiaulieną sumaišome su visais ingridientais. Išklojame kepimo skardą paruošt mase. Nereikia daryti labai plonai, aš mėsa išklojau nedidelę skardelę, gavosi apie trys cm storio mėsos.

Viršui:
1 morka;
1 paprika;
sūris;
1 v.š. majonezo.

Morką sutarkuojame burokine tarka ir trumpai apkepiname keptuvėje. Paskleidžiame morkas ant mėsos. Ant morkų dedame kubeliais pjaustytą papriką. Ant daržovių truputį dedame majonezo (dėjau labai nedaug, delnu paskleidžiau majonezą ant daržovių). Dedame viską į orkaitę ir kepame apie 35min 175C.
Tada sudedame riekelėmis pjaustytą sūrį ir paliekame orkaitėje keletą minučių kol sūris išsilydys.
Skanaus.
Gavosi labai labai skaniai ir sočiai.

Faršo šulinėliai

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
3 saujos avižinių dribsnių;
2 v.š. majonezo;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Įdarui:
įvairių daržovių (aš naudojau šaldytų daržovių mišinį - žirnelius, šparagines pupeles, žiedinius kopūstus, morkas);
1 v.š. majonezo;
sūrio.

Maltą kiaulieną sumaišome su visais ingridientais. Darome šulinėlius ir dedame į kepimo skardą.

Įdarui skirtus produktus sumaišome su majonezu ir dedame viską į faršo šulinėlius. Dedame į orkaitę ir kepame apie pusvalandį 175C. Kai mėsa iškepa, ant kiekvieno šulinėlio dedame po riekelę sūrio ir dar paliekame orkaitėje keletą minučių kol sūris išsilydys.
Skanaus.

Avižiniai sausainiai

Reikės:
125 g miltų;
70 g cukraus;
120 g sviesto;
125 g avižinių dribsnių;
125 g kokoso drožlių;
1 kiaušinis.

Miltus, avižinius dribsnius ir kokoso drožles išmaišome.
Į kitą dubenį mušame kiaušinį, dedame cukrų ir lengvai išmaišome. Pilame ištirpintą sviestą ir išmaišome. Sudedame sausus produktus ir rankomis išminkome. Masė gaunasi nelimpanti prie rankų. Formuojame paplotėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180C orkaitėje kol gražiai parus. Aš į laiką nepažiūrėjau, bet apie 15min.

Kokosiniai traškučiai

Reikės:
40 g sviesto;
30 g cukraus;
100 g kokoso drožlių;
180 ml sirupo (dėjau klevų sirupą ir auksaspalvį);
70 g miltų;
žiupsnelis druskos.

Į nedidelį puodą dedame sviestą, cukrų ir sirupą. Pakaitiname kol sviestas ištirps.
Kokoso drožles, miltus ir druską sumaišyti ir supilti į sviesto mišinį. Gaunasi skysta masė.
Šaukštu dėti tą masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant didesnius tarpus. AŠ nepalikau pakankamai didelių tarpų, tai man gavosi vos ne vienas didelis sausainis su kai kur esančiais tarpais.
Kepame apie 8-10 min 180
C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus paliekame skardoje, kad atauštų ir sukietėtų. Tada supjausčiau sausainius. Jei paliksite didelius tarpus, pjaustyti nereikės.
Skanaus.
Sausainiai tikrai skanūs, įdomaus skonio, atvėsę tampa kietoki, bet traškūs.

2014 m. kovo 18 d., antradienis

Švilpikai

Reikės:
800 g virtų bulvių;
200 g miltų;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis.

Virtas bulves sumalkite, muškite kiaušinį, berkite druską, miltus ir gerai išminkykite. Suformuokite "dešrą", supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Riekelių viršų lengvai patepkite aliejumi. Kepkite apie 35 min 150C kol gražiai pagels.
Patiekite su grietine.

Lietiniai

Reikės:
3 puodeliai pieno;
2 puodeliai miltų;
2 kiaušiniai;
3 v.š. aliejaus;
2 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos.

Pieną išplakame su cukrumi ir kiaušiniais. Pilame aliejų, dedame druską ir miltus. Gerai išmaišome. Kepame plonus blynus per visą keptuvę.
Blynai labai minkšti, skanūs.

Mano puodelis buvo 150ml.

Kotletukai su bulvių kepurėle

Nerealiai skanūs.
Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 svogūnas;
1 v.š. majonezo;
1 v.š. krakmolo.

Maltą mėsą išmaišome su kiaušiniu, druska, prieskoniais, kubeliais pjaustytu svogūnu, krakmolu. Formuojame pailgus plokščius kotletukus (kaip blynus), tik ne visai plonyčius, o tokius apie centimetro aukščio, gal šiek tiek daugiau. Kotletukus išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Ant kiekvieno kotletuko dedame po mažiuką gabaliuką majonezo ir šaukšteliu paskleidžiame tą majonezą po kotleto paviršių.
Bulves supjaustome kubeliais, dedame ant jų druskos, šaukštelį majonezo ir išmaišome. Bulves sudedame ant kotletukų viršaus. Dedame į įkaitintą 175C orkaitę ir kepame apie 35min. kol bulvės iškeps ir gražiai apskrus.

Ryžių mišrainė

Reikės:
80 g ryžių;
1 paprika;
gabaliukas poro;
1 virta nedidelė morka;
1 v.š. majonezo;
3 vnt krabų lazdelių.

Ryžius išverdame. Nusunkiame. Porą, papriką, morką ir krabų lazdeles supjaustome kubeliais. dedame majonezo ir viską išmaišome. Skanaus.

Kotletai su mineraliniu

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
110 g batono
120 ml mineralinio (naudojau "Vytautas").

Padažui:
350 ml mineralinio;
150 g grietinės.

Batoną užpilame mineraliniu, išmirkome ir sutriname. Sumaišome su malta mėsa, kiaušiniu, prieskoniais ir druska. Formuojame kotletus ir apkepame keptuveje. Apkepusius užpilame mineraliniu sumaišytu su grietine ir troškiname ant lėtos ugnies apie 15min.

2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

Kiaulienos maltiniai

Reikės:
0,5kg maltos kiaulienos;
120 ml vandens;
mėgiamų prieskonių
2 v.š. krakmolo;
druskos pagal skonį;
1 svogūno.

Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Svogūną sumaišome su malta mėsa, prieskoniais, druska, vandeniu ir krakmolu. Išminkome. Masė gaunasi ne kieta, lipni. Formuojame kotletus, apibarstome juos džiuvesėliais laikant rankose, kad gražiai iš visų pusių apliptų. Į lėkštę su džiuvėsiais jų nedėjau, nes kotletukai labai minkšti, tad man geriau buvo barstyti ant jų džiuvėsius rankose. Sudedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 35 min 175C kol gražiai apskrus.
Nerealiai minkšti, sultingi kotletai. Valgė net mano mažoji, kuriai jau šiaip viskas neskanu.

Kokosiniai džiuvesėliai

Reikės:
350 ml miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
50 g cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
100 ml kokoso drožlių;
2 kiaušiniai.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, vaniliniu cukrumi, kokoso drožlėmis. Kiaušinius išplakame atskirame dubenyje su cukrumi kol taps gražia vientisa mase. Viską sumaišome, išminkome. Tešla gaunasi truputį lipni.
Formuojame iš tešlos "dešrą" ir dedame į kepimo skardą. Kepame apie 30min 150C. Tada supjaustome kepinį riekelėmis ir dar pakepame apie 10min 175C.

Varškės apkepo keksiukai

Reikės:
2 kiaušiniai;
400 g varškės (naudojau liesą);
2 v.š. cukraus;
3 v.š. kama miltų;
sauja razinų.

Razinas užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau kol ruošiau tešlą.
Kiaušinius išplakiau su cukrumi. Sudėjau varškę ir gerai išmaišiau. Sudėjau nusunktas razinas, kama miltus ir gerai išmaišiau.
Dėjau tešlą į keksiukų formeles ir kepiau 25min 175C.
Apkepas nėra saldus, kas mėgsta saldžiau - dėkite daugiau cukraus. Mes valgėme su kondensuotu pienu.

Krabų lazdelių mišrainė

Reikės:
3 riekelės baltos duonos;
gabaliukas poro;
1 pomidoras didesnis;
5 vnt krabų lazdelių;
1 v.š. majonezo;
druskos pagal skonį.

Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje.
Porą supjaustome smulkiai. Pomidorą, krabų lazdeles supjaustome mažiukais kubeliais. Viską sumaišome dedame majonezo, druskos ir išmaišome.
Labai skanu. Visiems namiškiams labai patiko. Kartosim dar ne kartą.

Varškės sūrio blynai


 Reikės:
130 g saldaus varškės sūrio;
2 kiaušiniai;
3 v.š. manų kruopų;
3 v.š. miltų;
2 v.š.cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 obuolys.

Obuolį supjaustome smulkiais kubeliais. Varškės sūrį sutrupiname. Sumaišome jį su obuoliais, kiaušiniais, cukrumi ir kepimo milteliais. Dedame manų kruopas, miltus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi pakankamai tiršta. Kepame keptuvėje nedidelius blynus su trupučiu aliejaus.
Blynai tikrai skanūs, patiko.
Skanaus.

2014 m. kovo 12 d., trečiadienis

Kondensuoto pieno pyragas


Reikės:
Pagrindui:
300 g sausainių "Gaidelis" tipo;
130 g sviesto.


Užpilui:
4 kiaušinių trynių;
3 v.š. citrinos sulčių šviežiai spaustų;
300g kondensuoto pieno.

Sausainius susmulkinam beveik iki miltų ir išmaišom su tirpintu sviestu. Išklojam šia mase tortinės dugną ir kraštelius. Dedame į įkaitintą orkaitę 175C ir kepame 15 min.

Kremui:
Trynius išplakame, pilame kondensuotą pieną, spaudžiame citrinos sultis ir gerai išplakame. Pilame ant pyrago ir vėl dedame į orkaitę 175C 15 min.

Receptas iš:
http://pas-seses.blogspot.com/2010/08/citrininis-pyragas.html
Tik aš keičiau. Ten parašytos keistos sausainių ir sviesto proporcijos. Man taip padarius gavosi skysta skysta košė negalėjo būti net kalbos apie torto kraštų formavimą, nes gavosi labai skysta masė. Tada aš pridėjau daugiau sausainių ir išminkiau. Gavosi jau labiau formuojama masė.
Pakepus pyragą orkaitėje man masė buvo tokia "tyvuliuojanti". Viršus apsitraukė rusva plutele, o pyragą pajudinus matėsi kaip jis ten viduj ta masė juda ir yra skysta. Bet atvėsusį pyragą dėjau į šaldytuvą nakčiai. Labai tikėjausi tokio gražiaus pjūvio kaip nuotraukoje, bet ir pabuvęs per naktį pyragas nebuvo labai tvirtas. Aišku, nebebuvo jau toks judantis, buvo tikrai tvirtesnis. Įdedu ir pjūvio nuotrauką, kad matytųsi kaip atrodė pjūvis.
Skonis jo neblogas, tik tiek, kad labai saldu, riebu.

Sausainiai su kukurūzų dribsniais


Reikės:
120 g sviesto;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
apie 300-350  ml miltų (kad tešla neliptų prie rankų, bet būtų minkšta);
1 a.š.kepimo miltelių;
apie 2 puodeliai smulkintų kukurūzų dribsnių.

Sviestą išlydome ir išmaišome su cukrumi. Mušame kiaušinį, dedame kepimo miltelius, 50ml smulkintų kukurūzų dribsnių ir išmaišome. Pilame po truputį miltus ir užminkome tešlą. Iš pagamintos tešlos darome rutuliukus, aš dariau kiekvieną po 40g ir apvoliojame pasmulkintuose kukurūzų dribsniuose.
Aš kukurūzų dribsnius smulkinau rankomis - sugniaužydavau sauja.

Sausainiai "Debesėlis"


Reikės:
3 kiaušinių baltymai;
50 g cukraus;
70 g kukurūzų dribsnių;
70 g kokoso drožlių.

Baltymus išplakame iki standumo. Apvertus dubenį aukštyn kojom baltymai turi niekur neišbėgti, neiškristi. Tada sudedame cukrų ir plakame kol jis ištirps ir baltymai taps gražia blizgia mase. Apvertus dubenį aukštyn kojom vėl turi niekas iš dubens neiškristi. Tai ženklas, kad išplakėte teisingai. Į baltymus sudedame beveik iki miltų sutrintus kukurūzų dribsnius ir kokoso drožles. Išmaišome šaukštu sukant į vieną pusę, nemakaluojame masės belekaip.
Šaukštu dedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10min 180C.
Skanūs sausainiai, lengvučiai. Tik iškepę minkšti, kai atvės - taps tvirtesni, bet tikrai ne kieti.

Kotletai su burokėliais

Reikės:
500 g maltos mėsos;
1 kiaušinis;
gabaliukas saliero šaknies;
1 svogūnas;
burokėlis vidutinio dydžio;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
kukurūzų miltų apvoliojimui.

Salierą sutarkuojame. Sumaišome su malta mėsa salierą, tarkuotą svogūną, virtą ir tarkuotą burokėlį, kiaušinį, druską ir prieskonius. Jei masė labai skysta, įdedame saujelę džiuvesėlių. Formuojame kotletus ir juos apvoliojame kukurūzų miltuose. Sudedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 40 min 180C.

Morkų ir žirnelių mišrainė

Reikės:
lygiomis dalimis morkų ir konservuotų žirnelių;
grietinės;
druskos pagal skonį.

Morkas išverdame ir supjaustome kubeliais. Dedame konservuotus žirnelius, grietinę, druską ir išmaišome.

Sumuštiniai su faršu


Reikės:
300 g maltos kalakutienos;
1 svogūnas;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
duonos.

Maltą mėsą išmaišome su kubeliais pjaustytu svogūnu, druska ir prieskoniais. Paruoštą faršą dedame ant duonos riekelių ir dedame į įkaitintą 175C  orkaitę. Kepame apie 15 min, kol gražiai apskrunda.
Skanaus.

Kiaulienos zuikis

Reikės:
800 g maltos kiaulienos;
1 morka;
1 svogūnas;
2 v.š. grietinės;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
džiuvesėlių pora saujų.

Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname keptuvėje. Sumaišome su malta mėsa. Mušame kiaušinį, dedame prieskonius, druską, grietinę, džiuvesėlius ir išmaišome. Masė turi gautis pakankamai tvirta. Formuojame "kepaliuką", dedame į orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.
Aš dar uždėjau truputį sūrio kai zuikis jau buvo iškepęs ir palaikiau orkaitėje keletą minučių, kol sūris išsilydys.

Makaronai su soja

Reikės:
pokelis makaronų (400g);
pokelis sojos faršo (90g)
200 g sūrio;
pomidorų padažo;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 morka;
1 svogūnas.

Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Sojos faršą išverdame, nusunkiame. Dedame į keptuvę prie morkų ir svogūno sojos faršą, išvirtus ir nusunktus makaronus, sūrį. Pakaitiname kol sūris išsilydo. Tada pilame pagal skonį pomidorų padažo ir gerai išmaišome.
Skanaus.

Riešutų bandelės

Reikės:
tešlai:
125 ml pieno;
2 a.š. sausų mielių;
1 kiaušinio trynio;
50 g cukraus;
50 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
miltų, kad tešla būtų minkoma.

Įdarui:
100 g žemės riešutų;
1 kiaušinio baltymas;
3 v.š. cukraus;
25 g sviesto.

Užminkome mielinę tešlą. Ją man minkė duonkepė - viską sudėjau į ją. Iš pradžių šiltą pieną, tada mieles, kiaušinio trynį, cukrų, tirpintą sviestą, druską, miltus. Kai tešla išminkyta ir pakilusi, ją imame ir iškočiojame stačiakampiu lakštu. Dedame įdarą, susukame ritinėlį ir supjaustome ritinėliais. Dedame į kepimo skardą ir kepame įkaitintoje 175C orkaitėje apie 20 min.

Įdaro ruošimas:
Baltymą išplakame iki snatndumo. Dedame į jį maltus riešutus, tirpintą sviestą ir cukrų. Išmaišome.


Bandelės labai skanios.
Skanaus.

2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Vištienos kotletai


Nerealiai skanūs.

Reikės:
500 g maltos vištienos;
1 kiaušinis;
2 v.š. grietinės (dėjau liesą grietinę);
1 nedidelė morka;
gabaliukas saliero šaknies;
mažas gabaliukas imbiero šaknies;
džiuvesėlių;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai.

Morką ir salierą sutarkuojame burokine tarka ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Maltą vištieną išmaišome su kiaušiniu, druska, prieskoniais, grietine ir apkepinta morka bei salieru. Įtarkuojame svogūną, įspaudžiame ęesnako spaustuku imbierą. Dedame džiuvesėlių (aš įdėjau tris saujas), kad masė nebūtų per skysta ir eitų formuoti kotletus.
Tada formuojame kotletus, apvoliojame džiuvesėliuose ir sudedame į kepimo skardą. Kepame apie 30min 180C.
Gavosi tikrai labai labai skaniai.

2014 m. kovo 4 d., antradienis

Bananų duona su razinomis ir klevų sirupu

Reikės:
220 g miltų;
125 g sviesto;
80 g cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
3 bananai;
2 kiaušiniai;
100 g razinų;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
klevų sirupo.

Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti kelioms minutėms. Tada gerai nusunkiame, užpilame klevų sirupu (nedaug, nereikia, kad apsemtų, tiesiog, kad razinos sudrėktų nuo sirupo).
Sviestą išlydome. Beriame į jį cukrų ir išmaišome. Mušame kiaušinius, išmaišome. Dedame kepimo miltelius, druską, vanilę. Išmaišome. Dedame šakute sutrintus bananus ir išmaišome. Supilame miltus ir gerai išmaišome. Dedame pusę razinų ir išmaišome tešlą.
Imame kepimo formą ir patepame aliejumi. Pilame pusę tešlos, ant jos sudedame likusias razinas, užpilame nuo jų likusį klevų sirupą ir uždengiame likusia tešla. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40min 180C.

Lietiniai



Reikės:
100 g kvietinių miltų;
100 g kukurūzų miltų;
2 kiaušiniai;
apie 0,4 l gazuoto mineralinio vandens
2 a.š. cukraus;
žiupsnelis druskos.

Sumaišome miltus su kiaušiniais, cukrumi, druska. Pilame mineralinį vandenį ir gerai išmaišome. Paliekame pusvalandžiui tešlai išbrinkti. Kepame keptuvėje plonus lietinius blynelius.
Skanaus.
Blynus įdarome kuo tik norisi. Pas mane su varškės įdaru.

Kotletai su cukinija


Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
1 nedidelė cukinija;
4 v.š. manų kruopų;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai.

Svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname keptuvėje. Sumaišome su malta mėsa, kiaušiniu, tarkuota cukinija, manų kruopomis, druska ir prieskoniais. Formuojame kotletukus ir apkepiname keptuvėje. Tada sudedame į kepimo skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 25-30min 180C.

Lęšių salotos

Reikės:
100 g raudonųjų lęšių;
1 svogūnas;
150 g kumpinės dešros;
2 kiaušiniai;
1-2 v.š. grietinės arba majonezo.

Lęšius, kiaušinius išverdame. Lęšius nusunkiame. Kiaušinius supjaustome kubeliais. Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Dešrą supjaustome kubeliais. Viską sumaišome, dedame grietinės ar majonezo ir išmaišome. Jei reikia - dar pasūdome. Skanaus.

Bananų trupininis pyragas

Reikės:
trupiniams:
80 g sviesto;
90 g miltų;
60 g cukraus;
2 a.š. cinamono.

Sviestą supjaustome kubeliais, beriame likusius produktus ir triname pirštais kol pasidarys birūs trupiniai.

Tešlai:
210 g miltų;
250 g grietinės;
90 g sviesto;
70 g cukraus;
a.š. kepimo miltelių;
2 kiaušiniai.

Įdarui: trys bananai.

Ruošiame tešlą:

Sviestą išlydome. Išmaišome su cukrumi, grietine, kiaušiniais. Beriame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome.

Į kepimo skardą supilame tešlą. Ant viršaus išdėliojame gabaliukais pjaustytus bananus. Ant bananų užberiame trupinius. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180C apie 35 min.

Vištienos zuikis


Reikės:
800 g maltos vištienos;
200 g sūrio;
1 svogūnas
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
3 batono riekelės;
100 ml pieno;
mėgiamų prieskonių.

Batoną išmirkome piene, sutriname ir sumaišome su malta mėsa, kubeliais pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, kubeliais pjaustytu sūriu, druska ir prieskoniais. Dedame į kepimo formą ir kepame apie 40min 180C.

Kalakuto kotletai

Labai labai minkšti ir skanūs.

Reikės:
500 g maltos kalakutienos;
2 dideli svogūnai;
1 kiaušinis
3 riekelės batono;
100 ml pieno;
druskos žiupsnelis;
mėgiamų prieskonių.

Batono riekeles išmirkome piene ir sutriname. Aš sugniaužiau rankomis iki tyrelės.
Svogūnus supjaustome kubeliais ir sumaišome su batonu, malta kalakutiena, kiaušiniu, druska ir prieskoniais. Lengvai apkepiname kotletukus keptuvėje. Tada sudedame į kepimo skardą ir baigiame kepti orkaitėje apie 20 min 180C.

Kama sausainukai

 Reikės:
110 g sviesto;
40 g cukraus;
120 g kvietinių miltų;
80 g kama miltų;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
1 kiaušinis;
1 a.š. kepimo miltelių.

Sausainių apvoliojimui:
cukraus ir cinamono po pora šaukštų.

Sviestą išlydome, dedame cukrų ir išmaišome. Mušame kiaušinį, išmaišome. Dedame kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišome.  Pilame kvietinius miltus, išmaišome. Dedame kama miltus ir išminkome tešlą. Tešla elastinga, minkšta ir nelimpa prie rankų. Iš tešlos formuojame rutuliukus, lengvai suplojame ir apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje.

Kiaulienos kotletukai ant iešmelio

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
10 vnt džiovintų abrikosų;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
150 ml avižinių dribsnių;
druskos pagal skonį;
0,5 cm imbiero šaknies(labai nedidelis gabaliukas);
mėgiamų prieskonių.

Maltą mėsą sumaišome su tarkuotu svogūnu, smulkiai pjaustytais džiovintais abrikosais (prieš tai išmirkytais ir nusunktais), imbierą išspaudžiau su česnako spaustuku į maltą mėsą. Dedame avižinius dribsnius, druską, prieskonius ir išminkome. Imame keturis medinius iešmelius ir ant kiekvieno dedame ketvirtadalį paruošto faršo (suformavus pailgus kotletukus). Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 25min 180C.

Padažui:

grietinę sumaišome su pomidorų padažu, dedame pagal skonį druskos ir įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių. Išmaišome. Patiekiant patiekalą užpilame ant jo padažo.

Pas mane nuotraukoje be padažo (šiuo metu nevalgau grietinės).