Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. gruodžio 20 d., šeštadienis

Tortas "Senelio sapnas"

Biskvitui:
5 kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
65 g aliejaus
 230 g miltų;
1 v.š. aguonų.
1 a.š.  kepimo miltelių.

1.      Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes).
2.      Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti.
3.      Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, aguonas ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
4.      Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens (aš naudojau 20 cm) apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į tris dalis – turėsime tris torto biskvitus.
Aš kepiau tris atskirus blynus.

Kremui:
500 ml. plakamosios grietinėlės (35 %)
500 ml. natūralaus jogurto
0,5 indelio ( apie 200 g) kondensuoto pieno ,saldinto
3 šaukštų želatinos ( apie 30-35 g )

Pirmiausia į 100 ml vandens suberkite želatiną.Tegul vanduo pastovi,o želatina išbrinksta.Grietinėlę išplakite. Tada supilkite kondensuotą pieną,išmaišykite. Įmaišykite jogurtą. Bus gana skysta masė. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite ant garų. Tada pravėsusią supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite. Dubenį pastatykite į šaldytuvą.

Sulaistymui:
3 v.š. kondensuoto pieno;
150ml virinto vandens.

Kondensuotą sumaišykite su vandeniu.

Torto surinkimas:
Biskvitą padalinkite į tris ar keturias dalis, tuomet dėkite biskvitą, jį gerai sulaistykite sirupu ir pilkite kremą ir taip darykite su visais biskvito lakštais.
Tortas skanus, nėra labai saldus. Receptas kopijuotas iš:
http://ill-make-you-apple-pie.blogspot.com/2014/05/tortas-senelio-sapnas.html?m=1

Tortas su obuolių kremu

Tešlai
200 g sviesto ar margarino
200 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
100 g krakmolo
100 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui
750 g obuolių
50 g cukraus
250 g riebios grietinėlės
½ a. š. malto cinamono
1 citrinos sultys
cukraus pudros

Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti.

Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti penkis 22 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 1/5 tešlos. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 9 - 10 min. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.

Obuolius nulupti, supjaustyti į skilteles. Skilteles sudėti į puodą, užpilti trupučiu vandens, suberti cukrų ir virti, kol obuoliai suminkštės. Blenderiu sutrinti į tyrę. Tyrę atsargiai pakaitinti, nuolat maišant, kol masė labai sutirštės (išgaruos vanduo). Ataušinti.

Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į obuolių tyrę. Kremą pagardinti cinamonu ir, jei obuoliai nebuvo pakankamai gardūs, įpilti vienos citrinos sultis.

Biskvitus pertepti obuoliniu kremu ir sudėti vieną ant kito. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Aplyginti kraštus, viršų pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptas nukopijuotas iš Sonatinos receptų.
Skaniausias tortas antrą dieną, nes lakštai suminkštėjo labiai.

2014 m. gruodžio 5 d., penktadienis

Varškės pyragas

Reikės:
Trupiniams:
150g sviesto (tirpinto);
50g cukraus;
1 kiaušinio trynys;
1 a.š. kepimo miltelių;
300g miltų.

Sviestą išmaišome su cukrumi. Dedame kiaušinio trynį, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Supilame miltus ir pirštais pamaišome kol gausis trupiniai. 2/3 trupinių beriame į kepimo formą, rankomis paspaudžiame ir dedame į orkaitę apie 10min 190C.

Įdaras:
2 obuoliai (dideli);
600g kreminės varškės (naudojau President vanilinę)
50g cukraus;
5 v.š. manų kruopų;
3 kiaušiniai;
80g minkšto sviesto.

Baltymus išplakame iki standumo.
Trynius išplakame su minkštu sviestu, cukrumi. Dedame varškę, manų kruopas ir gerai išmaišome. Dedame išplaktus kiaušinių baltymus ir gerai išmaišome.

Išimame iš orkaitės pyrago pagrindą. Supjaustome vieną nuluptą obuolį gabaliukais ir paskleidžiame ant pagrindo. Pilame pusę varškės masės, ant jos supjaustome likusį nuluptą obuolį. Supilame likusią varškę. Ant viršaus užberiame likusius tešlos trupinius ir kepame 180C orkaitėje apie 40min.
Skanaus.

2014 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Kriaušių pyragas

1 kg sunokusių, kietokų kriaušių
80 g cukraus
240 g miltų
150 g sviesto
citrina (nutarkuota žievelė ir sultys)
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių 

Pirmu maišymu suplakam cukrų, sviestą ir kiaušinius. Sviestą naudojau labai minkštą, pašildytą mikrobangų krosnelėje.
Antru maišymu tešlon dedame miltus, druską, kepimo miltelius, po to citrinos žievelę ir sultis.

Kriaušes nulupame, pjaustome ketvirčiais ir kokių 3mm storio juostelėmis, įmaišome į tešlą.

Kepame apie valandą 180 C orkaitėje.
Skanaus.
Receptas iš: http://www.monkeydinner.com/2008/06/kriaui-pyragas.html?m=1

Sausainių namelis su varškės įdaru

Reikės:
36vnt "Gaidelis" tipo sausainių (2,5 pakuotės);
150 ml pieno;

Įdarui:
360g varškės;
100g sviesto;
60g cukraus;
1 v.š. kakavos;
50g smulkinto šokolado;
2 v.š. kokoso drožlių.

Sausainius trumpam dedame į pieną (aš mirkiau po du kartus kiekvieną sausainį) ir išdėliojame ant folijos lakšto. Dėliojame 3x6 sausainius.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Dedame varškę ir gerai išmaišome. Atidedame trečdalį varškės ir į ją dedame kakavą ir šokoladą. Šią masę dedame ant visų išdėliotų sausainių gražiai varškės masę paskleisdami. Ant viršaus išdėliojame vėl piene mirkytus sausainius. Į likusią varškę sudedame kokoso drožles ir išmaišome. Šią varškę dedame ant sausainių vidurio išilgai stačiakampio. Tada keliame foliją iš kraštų ir suformuojame tarsi stogelį - trikampį. Atsargiai ir tvirtai suspaudome, apsukame folija ir dedame į šaldytuvą bent pusdieniui.
Skanaus.
Receptas rastas internete.