Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. kovo 31 d., antradienis

Pyragas Magdė

Tešlai:
115 g miltų
85 g sviesto
37 g cukraus
30 g trynių (apie 2 trynius)
3 g kepimo miltelių
1 g vanilės
truputėlis druskos


Pertepimui:
keletas šaukštų uogienės (naudojau braškių uogienę)

Paukščių pieno kremui:
85 g sviesto 
185 g cukraus
112 g kiausinių baltymų (apie 4 baltymus)
140 g kondensuoto pieno
18 g želatinos
100 g vandens (cukrui)
50 g vandens(želatinai)
3 g citrinos sulčių
15 g kakavos



Gamybos eiga:

Sviestą, cukrų, druską ir vanilę plakti iki purios masės apie 10 min. Po vieną dėti trynius ir gerai išplakti. Galiausiai sudedami persijoti miltai su kepimo milteliais. Gauta tešla iškočiojama iki 1 cm storio ir įtiesiama į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (10 x 30 cm) ir paliekama šaldytuve apie 30 min. 

Įkaitiname orkaitę iki 190 C (180 C su fenu), subadome šakute atšaldytą tešlą ir kepame apie 15 min. Iškepus paliekame atvėsti. Sumaišome marmeladą su cinamonu ir užtepame ant atvėsusio pagrindo. 

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. 

Kakava, sviestas ir kondensuotas pienas išplakami iki vientisos masės. 

Karščiui atspariame inde iš cukraus ir vandens verdame cukraus syrupą. Kol syrupas verda plakame baltymus iki standžių putų, supilame citrinos sultis ir dar truputį papklakame. Išviręs syrupas (dideli aiškūs burbulai, temperatūra apie 116-118 C) pilamas plona srovele į baltymus ir plakama tol, kol baltymų masė pravėsta. Ištirpiname želatiną ir įmaišome į baltymų masę. Po to atsargiai įmaišoma kakavos masė. 

Gautą masę pilame ir tolygiai paskirstome ant jau paruošto pyrago pagrindo. Dedame į šaldytuvą sustingti. 

Pyragas skanus, purus, nėra per saldus. 

Receptas iš: http://sausainiais-kvepiantys-namai.blogspot.com/2014/08/pyragas-magde.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą