Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. kovo 24 d., antradienis

Saldžiarūgščiai vištienos sparneliai

Tikrai greitai pagaminami, o kadangi kepame ne aliejuje, tai dar ir nėra tokie riebūs.

Reikės:
vištienos sparnelių (aš apie kilogramą naudojau);
mėgiamų prieskonių;
pusė stiklinės kefyro;
druskos pagal skonį.

Sparnelius padaliname į tris dalis (supjaustome ties sąnariu). Dedame prieskonius, druską, pilame kefyrą ir paliekame marinuotis kiek turime laiko. Aš marinavau apie valandą.
Tada dedame į orkaitę ir kepame apie min kol sparneliai iškeps.

Gaminame saldžiarūgštį padažą:

Reikės:
2 v.š. medaus (aš naudojau dirbtinį medų, nes valgė ir mažoji, kuriai medaus dar neduodu);
citrinos sulčių;
sojos padažo;
česnako skiltelių.

Dedame į keptuvę medų, pilame šaukštą sojos padažo, įspaudžiame citrinos sulčių, tai pat įspaudžiame pora česnako skiltelių ir kaitiname kol masė taps vienalytė. Paragaujame, ko trūksta - pridedame. Jei norisi sūriau - sojos padažo, jei nesijaučia švelnios rūgštelės - įspaudžiame citrinos sulčių, jeigu norite aštriau - įspauskite dar česnako. Padažas turi būti jums skanus, nes kitaip nepatiks ir galutinis rezultatas. Ilgai padažo nekaitinkite, nes gali pradėti darytis karamelė.Taigi, pagaminus skanų padažą, sudedame į jį sparnelius ir gerai išmaišome. (Virinti to padažo ilgai nereikia, nes pradės darytis karamelė). Aš sudėjusi sparnelius dar gal pusę minutės pakaitinau kol maišiau ir viskas.
Gavosi labai skaniai ir daug greičiau negu kepant keptuvėje.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą