Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Jogurtinis tortas su konservuotais persikais

Reikės:
20 cm. skersmens torto formai

Biskvitas:

2 kiaušiniai;
6 v.š. cukraus;
5 v.š. miltų (su nelabai dideliu kaupu);
1 v.š. krakmolo;
2 v.š. šilto vandens;
1 a.š. (nubrauktas) kepimo miltelių.

Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristųPersijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.

Man gavosi labai nedidelis biskvitas ir į tris dalis man jo tiesiog buvo neįmanoma padalinti. Padalinau biskvitą į dvi dalis. Kitą kartą kepsiu geriau du atskirus biskvitus, kurių nereikia dalinti iškepus.


Įdaras:
200 ml. grietinėlės;
indelis mėgstamų konservuotų vaisių (naudojau konservuotus persikus);
150 ml. jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite);
12 gr. želatinos;
2 v.š. cukraus.

Kremas:
Želatiną užpilame 30 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo ir sudedame cukrų. Dedame jogurtą, išmaišome.  Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname, dedame pora šaukštų grietinėlės masės į želatiną (atvėsusią ir ištirpintą), išmaišome. Tada supilame ją į likusią grietinėlės masę ir šaukštu išmaišome. Sudedame konservuotus persikus pjaustytus kubeliais (aš sudėjau tris persikų puseles).

Torto surinkimas:
Dedame pirmą biskvitą, jį sulaistome konservuotų vaisių sirupu. Pilame kremo (daugiau negu pusę). Dedame antrą biskvitą, sulaistome ir supilame likusį kremą. Dedame į šaldytuvą sustingti. Geriausiai per naktį.

Puošiau grietinėle ir šokoladu (man labai labai patiko šis kremas). Reikės:
70 g riebios grietinėlės ir tiek pat gramų pieniško šokolado.
Grietinėlę pilame į puodą, sudedame laužytą šokoladą ir kaitiname, kol šokoladas ištirps. Neužverdame. Išjungiame viryklę. Masę gerai atvėsiname (aš palikau valandai balkone, galima dėti į šaldytuvą). Tada šią masę išplakame iki standumo ir su konditeriniu antgaliu bei maišeliu puošiame tortą.
Šia mase tai pat aptepiau torto šonus ir aplipinau juos smulkintais džiuvesėliais.

Skanaus.

Receptas iš: http://aj-receptai.blogspot.com/2011/02/jogurtinis-tortas-su-vaisiais.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą