1,5 kg moliūgo;
4 svogūnų;
4 didelės paprikos;
1 kg pomidorų;
100 ml aliejaus;
2 š. druskos;
3-4 š. cukraus;
3-5 š. obuolių acto.
2 morkos;;
1 didelė stiklinė vandens.
Supjaustom stambesniais kubeliais moliūgą. Paprikas supjaustome nedideliais kubeliais. Dedame į puodą.
Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome stambiais kubeliais ir dedame morkas su svogūnais į keptuvę ir trumpai apkepame su trupučiu aliejaus. Sudedame juos į puodą su moliūgu.
Pilame į puodą vandenį, aliejų, dedame druską, cukrų ir verdame ant silpnos ugnies apiepusvalandį, kol moliūgas suminkštės ir beveik pasileis. Tada dedame supjaustytus stambiai pomidorus ir dar paverdame apie dešimt minučių. Tada supilame actą ir paragaujame ar dar ko trūksta - cukraus, druskos ar acto. Paverdame pora minučių ir supilstome į švarius stiklainius bei užsukus apverčiame aukštyn kojom.
Laikome vėsioje vietoje.
Skanaus.
Puikiai tinka į troškinį, į sriubą. Aš deda ir į kinišką kiaulieną ar vištieną.