Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. sausio 23 d., penktadienis

Varškės žagarėliai

Reikės:
250g varškės (naudojau President vanilinę varškę);
3 kiaušiniai;
apie 500-600g miltų;
30g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
aliejaus virimui;
cukraus pudros pabarstymui.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, varške. Dedame kepimo miltelius, po truputį pilame miltus ir išminkome minkštą tešlą.
Stalą pabarstome miltais ir iškočiojame nestorus blynus, supjaustome stačiakampiais, įpjauname per vidurį ir perkišame vieną tešlos galą. Verdame įkaitintame aliejuje. Išvirusius barstome cukraus pudra.
Skanaus.
Receptas rastas facebook'e. Labai skanūs žagarėliai.

Pyragas su varške

Reikės:
100g šokolado;
120g sviesto;
30g cukraus;
4 kiaušiniai;
120-150g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
300g varškės.

Šokoladą su sviestu išlydyti. Išplakti 2 kiaušinius su cukrumi ir tirpintu (atvėsintu) šokoladu. Dėti kepimo miltelius, miltus ir gerao išmaišyti. Tešla gaunasi tiršta.

Varšės masei varškę išplakti su 2 kiaušiniais ir 25g krakmolo. Aš naudojau President vanilinę varškę, tad cukraus papildomai nedėjau.

Į kepimo formą pilame trečdalį tešlos, paskirstome tolygiai. Pilame pusę varškės masės, tada vėl tešlos, vėl varškės ir galiausiai tešlos. Viršutiniam sluoksniui man nesigavo daug tešlos, aš ją paskirsčiau šaukštu.
Kepame 180C apie 30-40 min.
Skanaus

2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Šokoladinis varškės pyragas

Tešlai:
300 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto
2 valg.š. kakavos (naudojau šokoladinę)
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis

Varškės įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
170 g grietinės
50 g krakmolo
4 kiaušiniai

Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi maždayg lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.
Tuo metu paruošti pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės, sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilti į varškės masę. Dar kartą gerai permaišyti.
Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (23 x 30 cm. dydžio). Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.

Receptas iš: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=768

Purus citrinų pyragas

100 g sviesto, minkšto
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 valg. š. citrinos žievelės, nutarkuotos
2 didelių ar 3 vidutinių kiaušinių
150 g miltų
30 g krakmolo
2 arb.š. kepimo miltelių
8 arb.š. citrinos sulčių
50 ml pieno

Glaistui:
cukraus pudros
citrinos sulčių

Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuota citrinos žievele iki purumo. Tai gali užtrukti apie 5 minutes. Į masę įmušti kiaušinius – po vieną, po kiekvieno gerai išplakant.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Šį mišinį išsijoti į kiaušinių plakinį. Atsargiai maišyti, vis po truputį supilant pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių. Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais trupučiuką pateptą kepimo formelę (12 x 32 cm.) ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Pyragui gražiai parudus ir iškepus, ištraukti jį iš orkaitės, dar šiltą subadyti dantų krapštuku ir sulaistyti likusiais 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių. Leisti atvėsti, o atvėsusį aptepti glaistu (glaistui sumaišyti cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos, gana tvirtos konsistencijos). Skanaus!

Receptas iš: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=1215

2015 m. sausio 11 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos kąsniukai

Reikės:
sluoksniuotos tešlos (bemielės);

Įdarui: aš dėjau sūrį, į kitus keptos vištienos kubelius.

Sluoksniuotą tešlą supjaustome poros kąsnių dydžio gabaliukais. Sudedame į kepimo skardą ir iškepame. Tešlą išsipučia. Tada per vidurį gražiai įpjauname ir dedame kokį norime įdarą. AŠ dėjau į vienus sūrį, į kitus vištieną, bet galima dėti būtų ir kokią saldžią varškę, dešrą, krabų lazdelės gabaliuką ir t.t.
Nuotraukos normalios vėl nėra. Tiesiog taip skubėjau viską suruošti, kad nieko nespėjau specialiai nufotografuoti.

Užkandukai su kiaušiniu

Reikės:
baltos forminės duonos;
2 kiaušiniai;
1 česnako skiltelė;
apie 60-100 g sūrio.

Kiaušinius išverdame ir smulkiai sukapojame. Įspaudžiame česnaką, sutarkuojame sūrį, dedame šaukštą majonezo ir gerai išmaišome. Dedame ant duonos riekelių ir kepame orkaitėje kol sūris išsilydys ir duona gražiai apskrus (apie 10min).

Foto tik tokia nuo bendro stalo...

Vyniotinis su džiovintais vaisiais

Reikės:
Tešlai:
pokelis varškės (180g);
1 kiaušinis;
5 v.š. pieno;
5 v.š. aliejaus;
60 g cukraus;
270-300 g miltų;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.

Įdaras:
130 g įvairių džiovintų vaisių (aš dėjau razinas, spanguoles ir aguonas);
verdančio vandens;
40 g cukraus;
1 a.š. krakmolo;
1 trynys.

Tešlai: kiaušinį išmaišome su varške, pienu, aliejumi, cukrumi. Dedame likusius produktus ir išminkome minkomą tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdaras:
Aguonas, razinas ir džiovintas spanguoles sumaišome, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome keletą minučių ir vandenį nupilame. Mušame kiaušinio trynį, dedame cukrų, krakmolą ir išmaišome.
Tešlą iškočiojame stačiakampiu, dedame įdarą ir susukame. Aptepame kiaušiniu ir kepame orkaitėje apie 15-25 min 180C.

Nuotraukytės vėl nebus. Bet visi ragavusieji sakė, kad vyniotinis labai skanus.

Avižiniai sausainiai

Reikės:
200 g sviesto;
150 g avižinių dribsnių;
60 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
230-250g miltų;
2 dideli kiaušiniai;
žiusnelis druskos;
uogienės (tirštos).

Dribsnius pakepinti sausoje keptuvėje ir atvėsinti.
Minkštą sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi, žiupsneliu druskos. Mušti kiaušinius, dėti dirbsnius ir gerai išmaišyti. Sudėti likusius produktus (išskyrus uogienę) ir išminkyti tešlą. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to imti po tešlos rutuliuką, išploti kaip cepeliną, dėti uogienės šaukštelį ir su kitu tešlos blyneliu uždengti užlipinant kraštus.
Kepti orkaitėje apie 15-20 min 180C.

Receptas iš interneto. Gaila, nuotraukos neturiu šių sausainių, bet iškepti puikiai pavyko ir skanu. Mano keturmetė puikiai sugebėjo sausainukus lipinti su uogiene.

Grūdėtos varškės apkepas

Reikės:
400 g grūdėtos varškės;
3 kiaušinių L;
5 valgomieji šaukštai manų kruopų;
4 valgomieji šauktai cukraus;
1 arbatinis šaukštas cukraus su natūralia vanile (vanilinio cukraus);
0.5 arbatinis šaukštas kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
2 didesnių kriaušių.


Kiaušinius išplakti iki putų su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti varškę, manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti. Kriaušes nuplauti, nulupti ir supjaustyti gabalėliais, sudėti į varškės masę. Išmaišyti. Kepimo indą ištepti sviestu, supilti varškę
Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių apie 20 – 25 min. 


Receptas: http://9gardumai.lt/grudetos-varskes-apkepas/

Grūdėtos varškės bandelės su mėsa

Reikės:
2,5 a.š. sausų mielių arba 12 g šviežių;
125 ml šilto vandens;
225 g grūdėtos varškės;
2 v.š. cukraus;
1 v.š. spausto česnako;
2 a.š. džiovintų krapų;
3/4 a.š. druskos;
1 kiaušinis;
2,5 puodelio miltų (apie 350 g).


Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir supilti į duonkepę. Sudėti varškę, cukrų, džiovintus krapus bei česnakus, druską ir kiaušinį.Supilti miltus ir užminkyti minkštą tešlą.
Tešla turi būti lipni. Pakilinti tešlą.
Iš pakilusios tešlos formuoti blynukus, dėti įdaro, susukti rutuliukus ir dėti į kekiuskų formeles. Kepti apie 20min 180C.
Įdaras:
virta kiauliena, šaukštas majonezo, mėgiami prieskoniai, žiupsnelis druskos.
Mėsą sumalti ir sumaišyti su kitais produktais. Mėsos aš nesvėriau, bet buvo gal 200g.

Skanaus!

Keptos duonos tortas

Reikės:
duonos;
aliejaus kepimui;
česnako.

Duoną supjaustome gabaliukais pailgais ir iškepame aliejuje. Sudedame į maišelį, įspaudžiame česnako ir pavartome.

Tai pat dar reikės:
sūrio;
majonezo.

Imame kiekvieną duonos gabaliuką, merkiame į majonezą (iki trečdalio), dedame į sūrį. Dėliojame lėkštėje ratu, po to antrą aukštą dedame, trečią ir .t.t. kolbaigiasi duona. Gaunasi duonos"tortas".
Nuotraukytės neturiu. Prieš nešdama į stalą specialiai nenufotografavau. Bet visiems labai labai patiko. Puikus užkandis.
Foto turiu tik tokią.