Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Toksinus šalinantis gėrimas

Puikus gerimas. Šalina toksinus. Receptą radau internete tik nepasižymėjau kur.
2 zali obuoliai;
pusė citrinos;
2,5 cm ilgio imbiero saknis;
400 ml vanens
Viska sublenderiuoti. 
Skanaus.

Giros duona

TINGINIŲ DUONA! 
0,5L giros;
25g kepimo miltelių;
100g moliūgu seklų;
500g sijotų miltų.

Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, tada dėti moliūgų sėklas ir pilti po truputėlį girą. Tada skardą ištepti sviestu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Pilti masę į kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoj orkaitėj ir kepti kol paruduos . Orkaitės neatidarinėti dažnai, kad nesusmegtų. 
Kepimo formos dugną patepiau aliejumi ir pabarsčiau sezamo sėklomis. 
Man jautėsi kažkoks sodos skonis. Kitą kartą dėsiu mažiau kepimo miltelių, bersiu druskos ir kokių kmynų.
Receptas rastas facebooke.

Jorkšyro pudingai

Receptas:
125 gr. miltų,
200 ml. pieno
2 kiaušiniai
0.5 a.š. cukraus
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus.

Iš duotų produktų sumaišyti tešlą mikserio pagalba ir dėti į šaldytuvą visai nakčiai, na mažiausiai 3/4valandoms.
Tešla turi būti skystumo kaip lietiniams.
Į formeles įdėti po lašelį aliejaus, formeles kišti į įkaitintą 220 laipsnių orkaitę porai minučių. Užpildyti trečiądalį formelės tešla ir šauti į orkaitę, kepti 15 min. neatidarant durelių. Išjungiame orkaitę ir dar paliekame pastovėti 5 min.
Patiekiau su uogiene.
Kitą kartą dar dėsiu kepimo miltelių.
Receptas rastas facebook'e.

Obuolių ir bananų sumuštiniai

Reikės:
batono riekelių;
banano;
obuolio;
kiaušinio baltymų;
cukraus.

Aš ėmiau aštuonias batono riekeles, vieną bananą, vieną obuoliį ir tris kiaušinio baltymus, bet puikiai pakaktų ir dviejų, tiesiog turėjau sukauptų baltymų, kuriuos norėjau sunaudoti.

Taigi, batono riekeles išdėliojame kepimo skardoje. Supjaustome riekelėmis nuluptą bananą ir nuluptą obuolį ir išdėliojame ant batono riekelių. Baltymus išplakame iki standumo ir pilame cukrų bei dar plakame kol cukrus ištirps. Gerai išplaktų baltymų požymis - apvertus dubenį jie neiškrenta. Cukraus aš dėjau nedaug, apie du šaukštus.
Išplaktus baltymus dedame šaukštu ant batono su vaisiais. Dedame į įkaitintą orkaitę keletui minučių, kol baltymai gražiai paruduos (maždaug 3-4min 180C).
Skanaus.

Paprasta ir greita.

Jogurtinis tortas su konservuotais persikais

Reikės:
20 cm. skersmens torto formai

Biskvitas:

2 kiaušiniai;
6 v.š. cukraus;
5 v.š. miltų (su nelabai dideliu kaupu);
1 v.š. krakmolo;
2 v.š. šilto vandens;
1 a.š. (nubrauktas) kepimo miltelių.

Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristųPersijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.

Man gavosi labai nedidelis biskvitas ir į tris dalis man jo tiesiog buvo neįmanoma padalinti. Padalinau biskvitą į dvi dalis. Kitą kartą kepsiu geriau du atskirus biskvitus, kurių nereikia dalinti iškepus.


Įdaras:
200 ml. grietinėlės;
indelis mėgstamų konservuotų vaisių (naudojau konservuotus persikus);
150 ml. jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite);
12 gr. želatinos;
2 v.š. cukraus.

Kremas:
Želatiną užpilame 30 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę išplakame iki standumo ir sudedame cukrų. Dedame jogurtą, išmaišome.  Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname, dedame pora šaukštų grietinėlės masės į želatiną (atvėsusią ir ištirpintą), išmaišome. Tada supilame ją į likusią grietinėlės masę ir šaukštu išmaišome. Sudedame konservuotus persikus pjaustytus kubeliais (aš sudėjau tris persikų puseles).

Torto surinkimas:
Dedame pirmą biskvitą, jį sulaistome konservuotų vaisių sirupu. Pilame kremo (daugiau negu pusę). Dedame antrą biskvitą, sulaistome ir supilame likusį kremą. Dedame į šaldytuvą sustingti. Geriausiai per naktį.

Puošiau grietinėle ir šokoladu (man labai labai patiko šis kremas). Reikės:
70 g riebios grietinėlės ir tiek pat gramų pieniško šokolado.
Grietinėlę pilame į puodą, sudedame laužytą šokoladą ir kaitiname, kol šokoladas ištirps. Neužverdame. Išjungiame viryklę. Masę gerai atvėsiname (aš palikau valandai balkone, galima dėti į šaldytuvą). Tada šią masę išplakame iki standumo ir su konditeriniu antgaliu bei maišeliu puošiame tortą.
Šia mase tai pat aptepiau torto šonus ir aplipinau juos smulkintais džiuvesėliais.

Skanaus.

Receptas iš: http://aj-receptai.blogspot.com/2011/02/jogurtinis-tortas-su-vaisiais.html

Mielinės bandelės

Reikės:
tešlai:
250 ml šilto pieno;
100 g lydyto sviesto;
2 kiaušiniai;
50 g cukraus;
g mielių;
apie 500-600 g miltų.

Įdarui:



300 g varškės;
1 kiaušinis;
40 g cukraus;
1 v.š. krakmolo;
Šokolado (arba uogienės, o aš vyšnias iš uogienės).

Ruošiame mielinę tešlą: Aš ją ruošiau duonkepėje. Supyliau šiltą pieną, lydytą sviestą, įmušiau kiaušinius, ištrintas su šaukšteliu cukraus mieles, cukrų ir miltus. Miltų vis pridėdavau kol tešla gavosi graži, susiformavo nelimpantis rutuliukas. Tešlą pakildiname.
Formuojame iš tešlos rutuliukus  ----------foto









 su stikline gerai įspaudžiame į vidų, kad liktų duobutė -------------------------------------------foto






ir dedame varškės įdarą, o per vidurį -saldainį arba uogienės.

Įdaro ruošimas - viską sumaišome, išskyrus šokoladą ar uogienę.

Kepame orkaitėje apie 20-25min 180C.

Skanaus.

Labai minkštutės ir skanios bandelės.

Varškės pyragas su konservuotais persikais

Reikės:
pagrindui:
1,5 st miltų;
65 g sviesto;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio trynys;
apie 6-9 v.š. vandens.

Miltus išmaišome su cukrumi. Dedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir pirštais sutriname tarp miltų. Dedame kiaušinio trynį ir imame minkyti tešlą. Pilame po šaukštą vandens, kol tešla gausis minkoma, ne biri. Per daug vandens iš karto nepilkite, nes tešla gausis per lipni.


Įdarui:
250 g trintos varškės;
50 g cukraus;
pokelis vanilinio pudingo miltelių;
50 g sirupo nuo konservuotų persikų;
62 g tirpinto sviesto;
v.š. krakmolo (manau, jo nereiktų, kitą kartą nedėsiu, nes varškės masė gavosi pakankamai tvirta);
2 kiaušiniai;
3-4 vnt konservuotų persikų puselių.

Varškę išmaišome su lydytu sviestu, kiaušiniais, sirupu nuo konservuotų persikų. Dedame pudingo miltelius, krakmolą ir gerai išmaišome. Sudedame kubeliais pjaustytus konservuotus persikus ir išmaišome. Masė gaunasi skystoka.

Tešlą iškočiojame ir išklojame kepimo formos dugną padarant kraštelius, kad įdaras neištekėtų. Supilame varškės įdarą. Kepame orkaitėje apie 40-50min 180C kol gražiai pagels.

Aš po to dar atvėsintą puošiau lydytu šokoladu.
Skanaus.

Baltarusiški varškėčiai

Reikės:
250 g varškės (naudojau kepiniams skirtą trintą varškę);
2 kiaušiniai;
6 v. š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
apie 200-300 g miltų;
100 g grietinės.

Varškę išmaišome su dviem šaukštais cukraus, druska, miltais, kiaušiniu (visu)ir baltymu. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų minkoma, vos lipni prie rankų.
Grietinę sumaišome su tryniu ir likusiu cukrumi.

Varškėčių tešlą daliname į gabaliukus, ištampome pirštų pagalba kvadratuką(aš miltavausi stalą ir kočiojau ant jo, kitą kartą stalą tepsiu aliejumi, kad priliptų mažiau miltų), kurį dedame į metalinių keksiukų formeles (tiksliau sakant, ta varškėtukų tešla išklojame keksiukų formeles). Įdarui paruoštą grietinės masę pilame į keksiukų vidų, t.y. ant varškinės tešlos. Kepame orkaitėje apie 20min 180C kol gražiai pagels.
Skanaus.

Recepto idėja iš: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/05/baltarusiski-varskeciai.html


2015 m. balandžio 18 d., šeštadienis

Daržovių aptepėlė

Reikės:
1 svogūnas;
1 nedidelė cukiniją;
1 didelis obuolys;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių;

1-2 v.š. pomidorų padažo.

Daržoves supjaustome kubeliais, viską dedame į keptuvę ir kepame ant trupučio aliejaus. Įpilame šiek tiek vandens (apie 150ml) ir troškiname, kol vanduo nugaruos. Dedame cruskos, prieskonių, pomidorų padažo ir išmaišome. Tepame ant trapučių karštą arba šaltą.
Skanaus.

Obuolių tešlainiai

Reikės:
600 g obuolių 
2 v. š. citrinų sulčių (aš naudojau apelsinų sutis);
2 kiaušiniai 
60 g cukraus 
1 a. š. vanilinio cukraus 
1/2 a. š. druskos 
2 v. š. grietinėlės 
125 ml aliejaus 
250 g miltų 
2 a. š. kepimo miltelių.

Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir pašlakstyti citrinų (apelsinų) sultimis. 

Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, grietinėle ir aliejumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti obuolius. Tešlą dėlioti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 

Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. 

Labai skanūs sausainiai, tokie saldžiarūgščiai, neriebūs. 

Receptas iš: http://www.sonatinos-receptai.lt/2007/08/obuoliniai-telainiai.html

Avokado užtepėlė

Reikės:
pusė avokado;
2 v.š. varškės (naudojau trintą varškę);
žiupsnelis druskos;
šlakelis citrinos sulčių;
jei norisi - žiupsnelis mėgiamų prieskonių.

Avokadą ir varškę sutriname į vienalytę masę. Aš viską sudėjau į blenderį. Tepame ant duoniukų ar trapučių.
Skanaus.

Vištienos kušelės džiuvesėliuose

Čia ne kiek naujas receptas, kiek idėja. Plutelė gaunasi traški, skani, o mėsytė viduje sultinga.

Reikės:
norimo kiekio vištienos blauzdelių;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
pomidorų padažo (apie pora šaukštų);
džiuvesėlių.

Blauzdeles išmarinuojame su prieskoniais, druska ir pomidorų padažu bent pora valandų.
Tada imame kiekvieną blauzdelę, gerai išvoliojame džiuvesėliuose ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepame apie 25-30min 180C.
Skanaus.


2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Kondensuoto pieno želinukas

Reikės:
po pakelį skirtingų skonių želė (aš naudojau kivi ir citrinų);
želatinos;
indelis kondensuoto pieno;
citrina.

Gaminame želė. Į kiekvieną želė pilame po 350 ml verdančio vandens ir po 2a.š. želatinos. Ištirpiname viską.Į kivi skonį aš dar įspaudžiau citrinos sulčių).
Atskirame inde dedame 9a.š. želatinos, užpilame dedideliu kiekiu vandens (apie 100 ml) (mano želatinos pakuotėje buvo nurodyta, kad litrui reikia 6-8 a.š. želatinos). Pilame į dubenį kondensuotą pieną, vandenį. Bendras kiekis turi būti 800ml-850m. Supilame į kondensuoto pieno masę ištirpintą želatiną.
Imame formą (maniškė silikoninė) ir sluoksniuojame. Pirmiausia pyliau kondensuoto pieno želė, jai šaldytuve sustingus, pyliau kivių, kai sustingo, vėl kondensuoto, tada kai sustingo - citrinų ir t.t.
Kad želė tortas lengviau išsiimtų iš formos, galima ją trumpam pamerkti į karštą vandenį.
Skanaus.
Foto šį kartą nebus, vežėmės į svečius su forma šį tortuką, o kai išėmiau, nenufotografavau.

Plikytas pyragas

Reikės:
2 kiaušiniai;
1 stiklinė pieno;
pusė stiklinės aliejaus;
1 stiklinė cukraus;

1,5 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. gesintos sodos;
2 v.š. kakavos;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
2 stiklinės miltų;
1 stiklinė verdančio vandens.

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pilame pieną, aliejų ir gerai išplakame. Dedame kakavą, kepimo miltelius ir gesintą sodą. Gerai išmaišome. Dedame miltus ir gerai išplakame. Plakant supilame verdantį vandenį. Tešlą gaunasi riebios grietinėlės tirštumo.
Supilame tešlą į kepimo formą ir kepame apie 20-30min 180C kol pyragas gražiai apskrus. Tikrinti ar vidus iškepęs įkišus pagaliukč arba sausą peilį.

Velykinė boba

Reikės:
200 ml šilto pieno;
4 kiaušiniai;
120 g lydyto sviesto;
4 v.š. cukraus;
10 g sausų mielių;
žiupsnelis druskos;
apie 550-650 g miltų, kad tešla būtų minkoma, bet ne per kieta.

Tešlą gaminau duonkepėje.
Supyliau pieną, sudėjau mieles, cukrų, kiaušinius, druską, miltus ir lydytą sviestą, gabliausiai sudėjau 450g miltų ir leidau tešlai maišytis. Miltų vis pridėdavau po šaukštą, kol susiminkė gražus tešlos rutuliukas.
Tešlą pakildiname.
Pakilusią tešlą iškočiojame stačiakampio formos, patepame sviestu, pabarstome cinamono, cukraus ir susukame vyniotinį. Jį lenkiame pusiau ir stipriai paminkome.
Iš šio kiekio gaunasi vienas labai didelis vyniotinis arba du vidutinio dydžio.
Tą tešlą dedame į kepimo formą, aš dėjau į silikoninį žiedą ir paliekame formoje apie penkioliką minučių, kad pakiltų. Kepame 180C apie 40min. Jeigu viršus pradeda stipriau ruduoti, pridengiame folija.
Aš kepiau vieną vyniotinį, jis man gavosi gigantiško dydžio ir išsipūtė gerokai virš formos. Viršų prieš dedant kepti aptepiau kiaušinio tyrniu. Norint saldžiau - dėkite daugiau cukraus.
Skanaus.

Cake popsiukai - tortinukai

Gaminau kavos karamelinį tortą ir liko apie keturi šaukštai puikaus kremo ir nemažai apipjaustytų biskvitų (nes tortą dariau nedidelėje formoje, o kas perkate pirktinius biskvitus tai žinote, kad jie yra tikrai nemaži).

Bandysiu atitaikyti proporcijas kremo, kiek ko dėti, kad būtų galima pasigaminti šiuos cake popsiukus ir negaminant torto (ir nesitikint, kad jiems atliks produktų).

Reikės:
Kremui:
apie 125g rikotos
100g Rududu.

Biskvito tiek, kad masė gautųsi minkoma, nelipni, na tokia, kaip plastelinas. Priminsiu - aš dėjau pirktinį kakavinį biskvitą. Tai į šią masę neturėtų susidėti viena pakuote. Gal kokie du biskvito lakštai susidės.

O gaminimas labai paprastas:
Rikotą ir Rududu išsukame iki vienalytės masės ir sudedame sutrupintą iki trupinių biskvitą. Viską minkome iki minkštos, kaip plastelinas masės. Iš karto viso biskvito netrupinkite, dėkite jo po truputį, kad nepridėtumėte per daug. Bet jeigu jau taip atsitiko - galite įpilti šiek tiek stiprios kavos.

Iš suminkytos masės darome rutuliukus. Išlydome šokoladą (aš 100g šokolado dėjau apie arbatinį šaukštelį kokoso sviesto). Imame pagaliuką, merkiame į šokoladą ir kišame į rutuliuką. Taip padarome su visais rutuliukais. Tada kiekvieną merkiame į šokoladą ir smeigiame į kokį nors indą, kad nudžiutų, sustingtų šokoladas. Aš dėjau į apverstą kiaurasamtį. Šokoladas greitai stingo - kol visus susmaigsčiau, pirmieji buvo jau nudžiūvę.
Labai skanūs cake popsiukai. Labai. Ir nesijaučia riebumas. Be to, labai sotūs. Ir pasigamina tikrai greitai (ypač dėl to, kad nereikėjo kepti biskvitų).

Želė su grietinėle

Reikės:
450 ml saldaus kompoto (aš skiedžiau su vandeniu iki norimo saldumo);
5 a.š. želatinos;
100 ml vandens.

Želatiną užpilame verdančiu vandeniu, išbrinkiname ir išmaišome, kad ištirptų. Supilame į kompotą ir išmaišome.



Grietinėlės sluoksniui:
200 ml pieno;
300 ml riebios grietinėlės;
pagal skonį cukraus;
5 a.š. želatinos;
100 ml vandens.

Želatiną užpilame verdančiu vandeniu, išbrinkiname ir išmaišome, kad ištirptų. Pilame į puodąą pieną, grietinėlę, cukrų ir kaitiname iki užvirimo (tik neužverdame). Maišome kol cukrus ištirps. Išjungiame viryklę. Supilame želatiną.
Stiklinaitėse ar desertiniuose indeliuose sluoksniuojame kaip tik norime abi paruoštas mases ir laikome šaldytuve kol sustings. (pilame vieną sluoksnį, dedame į šaldytuvą kol sustings, po to pilame kitą sluoksnį ir t.t.).
Skanaus.
Želė gavosi tvirta puikiai tiktų ir kaip didelis želė tortas.

Morkų pyragas

Labai labai skanus.

Reikės:
120 g tarkuotų morkų;
185 g miltų;
3 dideli kiaušiniai;
150 g aliejaus;
a.š. kepimo miltelių;
80 g cukraus;
100 g razinų;
2 a.š. meduolių prieskonių.

Kiaušinius gerai išplakame, kad suputotų. Pilame aliejų ir dar gerai plakame pora minučių. Supilame cukrų ir vėl plakame pora minučių.
Pilame miltus, meduolių prieskonius ir kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Sudedame tarkuotas morkas ir razinas. Gerai išmaišome.
Supilame į kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį 180C.

Aš dar dariau užpilą:

Sumaišiau citrinos sultis su cukraus pudra. Sulčių maždaug penki šaukštai, o pudros tiek, kad masė būtų norimo saldumo ir ne per tiršta. Užpyliau ant iškepto pyrago (prieš tai jį subadžiau šakute) ir palikau užpilui įsigerti.
Labai skanus morkų pyragas. Drėgnas, bet ne per šlapias.
Skanaus.

Kavos ir karamelės tortas

Reikės:
4 vnt torto biskvitų (galima išsikepti ir pačiam, aš naudojau kakavinius).

Kremui:
500 g rikotos;
1 indelis Rududu (apie 400g).

Sulaistymui:
puodelis plikytos stiprios kavos su cukrumi.

Rikotą išmaišome su Rududu iki vienalytės masės.
Dedame pirmą torto biskvitą, sulaistome kava, dedame kremo, tada vėl biskvitą, vėl sulaistome, vėl kremo ir t.t. kol nelieka biskvitų. Viršutinis sluoksnis kremo.
Paliekame nakčiai šaldytuve "subręsti".
Puošiame pagal poreikį ir norą. Aš išlydžiau šokoladą su kokosų sviestu ir apšlakščiau, ant viršaus uždėjau balto šokolado kiaušinius.
Jeigu naudosite pirktinius biskvitus - sulaistykite mažiau, nes jie ir taip minkšti. Jeigu kepsite patys - laistykite šiek tiek gausiau.

Skanaus.

P.S. tortas gavosi labai labai saldus. Kitą kartą įspausčiau citrinos sulčių į kremą, kad nebūtų taip saldu.

Man nuo šio torto liko apie keturi šaukštai kremo ir apipjaustytų biskvitų, tad padariau dar "cake popsus". Plačiau apie juos kitame įraše.

Pyragėliai su plikytu kremu

Skanūs, o pagaminami labai greitai.

Reikės:
pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos (500 g);

Užpilui:
100 g cukraus;
300 ml pieno;
50 g miltų;
4 kiaušinio tryniai;
tarkuota citrinos žievelė.

Pilame į 100ml pieno miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Supilame likusį pieną ir gerai išmaišome. Pilame cukrų, kiaušinio trynius, citrinos žievelę ir gerai išmaišome.
Kaitiname puode ant lėtos ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštės.

Sluoksniuotos tešlos kiekvieną lakštą padaliname per pusę ir išklojame tešla keksiukų formeles metalines. Pilame įdarą.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 15-20min 180C kol tešla gražiai parus, o įdaras gražiai apkeps.
Patiekiame atvėsintus.
Labai skanūs pyragėliai. Puikiai tinka citrinos žievelė. Manau kad ir su vanile skonis būtų puikus.
Skanaus.

Lietiniai su citrinų užpilu

Reikės:
Lietiniams:
250 g miltų;
180 g pieno;
160 ml vandens;
2 kiaušinių;
2 a.š. aliejaus;


Kiaušinius išplakame su pienu ir aliejumi. Pilame miltus ir gerai išmaišome. Supilame vandenį. Tešla nesigauna visai skysta, tokia tirštoka, bet taip ir turi būti.

Keptuvėje su trupučiu aliejaus kepame lietinius blynus (pilame samtelį tešlos ir kraipome keptuvę į šonus, kad tešla pasklistų po visą keptuvę). Apkepame abi puses.

Imame iš keptuvės, užpilame užpilo ant viso blyno (nedaug), tada lenkiame jį per pusę, užpilame dar užpilo ir lenkiame dar per pusę ir užpilame ant viršaus truputį užpilo.

Užpilui:
citrinos sulčių, cukraus pudros. Aš ėmiau kokius šešis šaukštus citrinos sulčių ir cukraus pudros dėjau iki norimo saldumo.

Skanaus.

Receptas pagal Beatos virtuvės "Pavasaris" žurnalo numerį.