Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Konservuota sriuba su burokėliais

Reikės:
1 kg kopūsto (šiaudeliais pjaustyto);
1 kg burokėlių (tarkuotų);
1 kg svogūno (kubeliais);
0,8 kg morkų (tarkuotų);
1 kg pomidorų (kubeliais);
apie pora šaukštų druskos;
apie 1 šaukštą cukraus;
120 ml aliejaus;
žiupsnelis acto.

Svogūnus ir morkas apkepiname aliejuje su prieskoniais. Dedame į puodą. Dedame burokėlius, pilame stiklinę vandens ir troškiname. Po dešimties minučių dedame kopūstą ir troškiname kol jis suminkštės. Jeigu vandens pritrūko - įpilkite dar. Sudedame druską, cukrų.  Suminkštėjus kopūstui sudedame pomidorus ir dar patroškiname dešimt minučių. Supilame actą. Užviriname ir supilstome į stiklainius.

Padažas prie kepsnių

·                                 1 kg. cukinijų
·                                 vienos didelės paprikos (apie 300 g.)
·                                 dviejų morkų (apie 250 g.)
·                                 3 svogūnų (apie 200 g.)
·                                 500 g. pomidorų
·                                 350 g. pomidorų padažo
·                                 100 ml. aliejaus
·                                 80 ml. acto
·                                 140 g. cukraus
·                                 1  v. šaukšto druskos
Cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Papriką, morkas, svogūnus bei pomidorus supjaustykite kubeliais.
Dideliam puode ant aliejaus lengvai pakepinkite svogūnus, suberkite morkas, po keletos minučių suberkite likusias daržoves, pomidorų padažą, cukrų, druską ir kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 40 min. Supilkite actą ir pavirkite dar apie 15 minučių. paragaukite gal Jums trūks druskos arba norėsis daugiau cukraus.

Karštą padažą supilstykite į iškaitintus sausus stiklainius. Sandariai uždarykite ir palikite, kad atvėstų. Atvėsusį padažą laikykite rūsyje.
Skanaus.

Receptas iš interneto.

Kopūstų mišrainė žiemai

·                                 2,5 kg kopūstų
·                                 0,5 kg raudonos paprikos
·                                 0,5 kg morkų
·                                 0,5 kg svogūnų
·                                 150 g cukraus
·                                 1 stiklinės aliejaus
·                                 1 stiklinės acto 9 proc.
·                                 1,5 v. šaukšto druskos
Kopūstus sutarkuokite arba supjaustykite spec. tarka/peiliu. Morkas sutarkuokite, paprikas bei svogūnus susmulkinkite.
Viską sumaišykite dubenyje, supilkite likusius produktus ir gerai sumaigykite rankomis, kad kopūstai suminkštėtų, išsiskirtų sultys.

Paruoštą mišrainę sudėkite į stiklainius, gerai prigrūskite, kad neliktų oro tarpelių ir laikykite vėsioje vietoje arba šaltytuve.
Skanaus.

Pyragėliai

Reikės:
450 g grietinės;
160 g pasukų;
3 kiaušiniai;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos ir cukraus;
miltų, kad tešla taptų minkoma.

Sumaišome grietinę, pasukas, kiaušinius, druską ir cukrų. Sudedame likusius produktus ir užminkome tešlą, kad nebūtų per kieta, geriau šiek tiek liptų prie rankų.
Stalą pabarstome miltais ir iškočiojame tešlą. Ją supjaustome kvadratukais, dedame įdarą ir formuojame paplotėlius. Juos suspaudžiame, kad viduje neliktų oro. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepame apie 15-20min 180C.
Aš dar pyragėlius prieš kepant patepiau kiaušinio baltymu ir pabarsčiau burnočio sėklomis.
Pyragėliai skanūs, minkštučiai. Įdarą dėkite kokį tik norite. Aš dėjau kubeliais pjaustytą dešą ir sūrį.
Skanaus.

Citrininis pyragas

Reikės:
torto pagrindui:
sausainių ir banano.
Sausainių nesvėriau. Dėjau maždaug pusantro pokelio sausainių "Gaidelis". Juos susmulkiniau iki trupinių ir sumaišiau su trintu bananu. Turi gautis tokia minkoma tešla. Ta tešla išklojame kepimo formos dugną. Tai pat padarome ir kraštelius. Kepame orkaitėje apie dešimt min 180C.

Įdarui:
300 g kondensuoto pieno;
2 kiaušinių tryniai;
90 ml citrinos sulčių.

Kondensuotą pieną pilame į keptuvę, mušame kiaušinių trynius ir išmaišome gerai. Kaitiname ant lėtos ugnies kol užvirs. Palengva supilame citrinos sultis ir iš lėto, nuolat maišant, kaitiname, kol masė sutirštės. Apie penkias minutes kaitinau kažkur.
Karštą masę užpilame ant iškepusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą atvėsti. Įdaras gaunasi toks tarsi kreminis, ne per skystas, puikiai laiko savo formą ir neišbėga nupjovus gabaliuką.
Rūgščiai saldus, nėra per saldus.
Skanaus.


2015 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Cepelinai

Reikės:
10 bulvių;
200g manų kruopų
200 g krakmolo.

Bulves išverdame, sumalame. Dedame manų kruopas, krakmolą ir gerai išminkome. Formuojame kukulius su įdaru. Aš įdarui dėjau virtą maltą mėsą su svogūnu. Verdame apie 10 min. Labai skanūs cepelinai ir greitai pagaminami.

2015 m. rugsėjo 22 d., antradienis

Bounty tinginys

Reikės:
200 g. sausainių
2 valg. š. kakavos;
1/2 stiklinės vandens;
80 g.kokoso drožlių;
80 g. cukraus;
80 g sviesto.


Sausainius sutrupinti.

Į puodą supilti vandenį, užvirinti, pilti palengva į sausainius vis maišant, kol gausis minkoma masė. Išminkyti.
Kokoso drožles sudėti į  tirpinto sviesto ir cukraus masę.
Ant maistine plėvele iškloto paviršiaus sudėti sausainių masę, ant jos paliekant vietos iš  kraštų sudėti kokosinę masę, suvynioti vyniotiniu ir padėti į šaldytuvą.

Labai skanu.
Skanaus.

Bulvytės

Labai skanios ir paprastai pagaminamos.

Reikės:
100 g sviesto (naudojau 30g kokoso sviesto ir 70g paprasto sviesto:
260 g maltų iki trupinių sausainių;
400 ml pieno;
2 v.š. kakavos;
50 g cukraus (aš visai nedėjau, sausainiai ir taip saldūs, bet kas mėgsta saldžiau - saldumo pritrūko).

Į puodą pilame pieną, sviestą, cukrų ir kakavą. Kaitiame kol sviestas išsilydys. Visą karštą masę pilame ant sausainių trupinių ir išmaišome. Masė tampa minkoma ranka. Formuojame rutuliukus, apvoliojame kakavoje (aš voliojau kokoso drožlėse). Dedame į šaldytuvą.
Skanaus.

2015 m. rugsėjo 17 d., ketvirtadienis

Sveikuolių šokoladas

Reikės:
0,5 st kokoso sviesto;
3 v.š. medaus;
2 a.š. riešutų sviesto;
apie 0,5 st kakavos.

Kokoso sviestą ir medų išlydome keptuvėje, dedame riešutų sviestą ir maišome iki vientisos masės. Išjungiane viryklę, pilame kakavą ir gerai išmaišome.
Šokoladą pilame į formeles ir dedame į šaldiklį. Sušalusį laikome šaldytuve. Aš į šokolado masę įbėriau pora saujų skrudintų saulėgrąžų. Labai tiko.
Skanaus.

2015 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis

Pica ant lavašo

Nustebino, nes tikrai labai skanu.

Reikės:
lavašo papločių;
dešros;
sūrio;
paprikos;
agurkų;
pomidorų;
pomidorų padažo;
arba galite dėti igridientus pagal save kokių tik norite.

Taigi, lavašo palotį aptepame pomidorų padažu, uždedame dešros, daržovių, užbarstome sūriu ir kepame orkaitėje kol sūris išsilydys ir pica sušils. Aš kepiau apie penkias minutes jau įkaintoje orkaitėje.`

2015 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis

Ryžių mišrainė žiemai


Reikės: 1,5  kg raudonų pomidorų, po 0,5 kg morkų, paprikų ir svogūnų, dviejų stiklinių ryžių (virtų),  200ml aliejaus, 1-2 v.š. cukraus, 2 šaukštų druskos; šaukštas acto.
Gaminimas: 
Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su trupučiu aliejaus.
Dėti į puodą kubeliais pjaustytas paprikas, morkas, svogūnus, stiklinę vandens ir virti apie penkiolika minučių. Tada sudėti gabaliukais pjaustytus pomidorus ir dar troškinti apie 20 min. Sudėti ryžius, aliejų, druską, cukrų ir pavirti dar penkias minutes. Supilti šaukštą acto ir išpilstyti į stiklainius.
Skanaus.

Moliūgo mišrainė su perlinėmis kruopomis

Reikės:
1 kg pjaustyto kubeliais moliūgo;
3 vnt paprikų (naudojau žalią, raudoną ir geltoną);
2 morkos;
3 svogūnai;
250 ml nevirtų perlinių kruopų;
100 ml aliejaus;
150ml vandens;
apie 50-100 ml obuolių acto;
1-2 v.š. druskos;
2-3 v.š. cukraus.

Išverdame perlines kruopas.
Į puodą dedame kubeliais pjaustytą moliūgą, paprikas.
Kubeliais pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Dedame viską į puodą su moliūgais, pilame vandenį, aliejų, dedame druską, cukrų ir troškiname apie pusvalandį ant lėtos ugnies kol moliūgas ir daržovės taps minkštos. Dedame virtas perlines kruopas, paverdame penkias minutes. Supilame obuolių actą, paragaujame ar ko nors dar trūksta (sūrumo, rūgtštumo, saldumo). Jeigu ko trūksta, įdedame, pavaerdame pora minučių ir supilstome į paruoštus stiklainius.
Laikome vėsiai.
Tai puiki sriuba, tereikia tik į puodą sudėti kubeliais pjaustytas bulves, pavirti kol bulvės išvirs, supilti tokį stiklainiuką paruoštos mišrainės ir dar pavirti tris keturias minutes. Puiki sriuba paruošta. Ir svarbiausia - greita.
Skanaus.

Moliūgo mišrainė su ryžiais

Reikės:
0,5 morkų;
0,5 svogūnų;
200 g ryžių;
1,5 kg pomidorų;
0,5 kg paprikų;
1,5 kg moliūgo;
200 ml aliejaus;
2-3 v.š. cukraus;
2-3 v.š. druskos;
150 ml vandens;
apie 100 acto (naudojau obuolių);
krapų, petražolių.

Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Ryžius išverdame.
Paprikas ir moliūgus supjaustome kubeliais, Visas daržoves sudedame į puodą. Užpilame aliejų, vandenį, dedame druską, cukrų, prieskonius (aš dedu konservavimui skirtą prieskoniu mišinį jį sutrynus mikseriu iki miltelių, dedu apie valgomąjį šaukštą prieskonių miltelių) ir kaitiname kol užvirs ant lėtos ugnies. Verdame apie pusvalandį. Tada sudedame pjaustytus kubeliais pomidorus, petražoles, krapus ir paverdame dar dešimt minučių. Sudedame ryžius, paverdame penkias minutes. Supilame actą. Paragaujame ar ko nors trūksta, jeigu taip - pridedame. Pora minučių paverdame ir išpilstome į stiklainiukus.
Skanaus.

Konservuoti agurkų griežinėliai

Reikės:
2 kg šviežių stambių (galima ir įprastų) agurkų;
0,5 stiklinė cukraus;
1,5 valgomieji šaukštai rupios druskos;
1,5 stiklinės vandens;
0,3 stiklinės acto (naudojau obuolių actą);
0,3 stiklinės aliejaus;
maždaug 4 skiltelių česnako;
apie 6 juodųjų pipirų žirnelių;
po saują šviežių krapų ir petražolių.

Nuplautus agurkus supjaustom stambesnėm riekelėm (0,5 - 0,8 cm), sudedam į puodą. Užberiam druskos, cukraus, sudedam riekelėmis pjaustytus česnakus, kapotas petražoles ir krapus, suberiam juoduosius pipirus, užpilam vandens ir išmaišom. Pabaigoje supilam actą ir aliejų, išmaišom  ir paliekam dvylikai valandų

Per naktį agurkėliai pasimarinuoja. Užkaičiam puodą su agurkais ir pakaitinam iki užvirimo (tik neužverdam). Tada supilstom į švarius paruoštus stiklainius, užsukam ir apverčiam  juos "aukštyn kojom". Laikome vėsioje vietoje. Labai skanūs augurkėliai.


Reikės: 0,5 kg  pomidorų, 0,25 kg svogūnų ir tiek pat paprikų, 0,3 kg morkų, 0,4kg  virtų pupelių, 0,2 l aliejaus, 2 šaukštų cukraus ir 1-2 šaukštų druskos; 1v.š. acto.

Morkas sutarkuojame burokine tarka, svogūnus supjaustome nedideliais gabalėliais. Pomidorus nulupame, sumalame. Papriką supjaustome. 
Svogūnus ir morkas pakepame aliejuje, sukrečiame į puodą, ten pat sudedame pomidorus, papriką ir pupeles. Įberiame cukraus, druskos, įpilame aliejaus. Ant silpnos ugnies troškiname 45 minutes.  Supilame actą. Mišrainę sudedame į stiklainius ir užsukame dangteliais.

Triufeliai su graikišku jogurtu

Reikės:
100 g šokolado;
0,5 v.š. riešutų sviesto;
3 a.š. graikiško jogurto;
kakavos arba kokoso drožlių apvolioti.

Šokoladą išlydyti ir sumaišyti su jogurtu, riešutų sviestu. Masę atšaldyti šaldytuve. Po to formuoti triufeliukus ir apvolioti kokoso drožlėse arba kakavoje.
Skanaus.
Triufeliai nuostabiai skanūs. Tirpstantys burnoje.

Kokosiniai ledai

Reik4s:
250 ml riebios plakamos grietinėlės;
200 ml kokoso pieno (naudojau riebesnį);
pagal skonį cukraus.

Grietinėlę išplakame iki standumo. Supilame kokoso pieną, cukrų ir trumpai paplakame. Jeigu norisi saldžiau - įdedame dar cukraus.
Šaldome inde šaldiklyje, kas pora valandų išimant iš šaldiklio ir išplakant.
Skanaus.

Avokado saldainiai

Reikės:
vieno sunokusio avokado;
200 g šokolado (naudojau pienišką);
1 v.š. kokoso sviesto;
apvoliojimui kokoso drožlių arba kakavos.

Avokadą nulupame, išimame kaulą ir sutriname iki tyrės. Šokoladą išlydome. Aš lydant šokoladą dar įdėjau šaukštą kokoso sviesto ir viską lydžiau mikrobangų krosnelėje.
Šokolado masę ir avokado tyrę sumaišome, gerai išmaišome. Dedame porai valandų į šaldytuvą kol masė sukietės. Tada pasitepame rankas kokoso sviestu ir imame po šaukštelį sustingusios masės ir formuojame rutuliukus. Juos greitai apvoliojame kokoso drožlėse (arba kakavoje) ir dedame į šaldytuvą.
Laikome vėsiai.
Skanaus.