2016 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Vištienos kotletai su pievagrybiais

Reikės:
vištienos krūtinėlės;
8 vnt pievagrybių;
200g rikotos;
1 svogūno;
1 kiaušinio;
pora saujų miltų;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.

Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustome peiliu. Pievagrybius tai pat smulkiai supjaustome. Visus produktus sumaišome. jeigu masė skysta - pridedame dar miltų.
Frmuojame kotletus ir apkepiname keptuvėje.
Po to perdedame į kepimo skardelę, užpilame padažu ir kepame orkaitėje apie 15-20mon 180C,

Padažui:
150ml kokoso pieno;
150ml vandens;
prieskonių (aš dėjau karį).

Grikių miltų sausainiai

Reikės:
160g grikių miltų (aš sumaliau nekepintus grikius);
90g kvietinių miltų;
180g sviesto;
30g cukraus;
50g šokolado drožlių;
30-50g smulkintų riešutų, džiovintų vaisių, saulėgrąžų;
žiupsnelis druskos.


Sviestą išsukame su cukrumi ir druska. Sumaišome sausus produktus ir viską sumaišome su sviestu. Išminkome tešlą. Dedame ebnt porai valandų į šaldytuvą.
Tada iš tešlos susukame ritinėlį ir supjaustome apie pusės storio riekelėmis. Riekeles sudedame į kepimo skardą ir kepame apie 10-15min 180C.

Sausainiai labai skanūs. ir bent kiek sveikesni.

2016 m. balandžio 12 d., antradienis

Avinžirnių kotletai su įdaru

Labai skanūs. Ir žinoma, sveiki.

Reikės:
300g avinžirnių;
1 didelis svogūnas;
1 kiaušinis;
pora trejetas saujų miltų;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
pundelis krapų ir petražolių.

Įdarui:
sūrio, špinatų.


Avinžirnius išmirkome (aš mirkiau per naktį). Išverdame. Sumalame. Tai pat sumalame svogūną, krapus ir petražoles. Mušame kiaušinį, dedame prieskonius (aš dėjau ciberžolės, prieskonių mišinį daržovėms). Išminkome. Dedame miltus. Išminkome.

Darome kotletukus, įdarui dedame sūrio riekelę ir špinatą (aš špinatu apsukdavau sūrio riekelę). Suformuojame kotletus ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Patiekiau su padažu: liesą grietinėlę pakaitinau su prieskoniais, įpyliau dar truputį vandens.Viskas, padažas pagamintas. Sudėjau iškeptus kotletus, kad įsigertų padažo.
Skanaus.