Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Keptas tinginys

Reikes:
Kondensuotas pieno 1 indelis;
Saujele riesutu;
Sausainiai ("Gaidelis").

Sausainius sutrinti smulkiau negu tinginiui. Supilti I kepimo forma (pries , istiesti kepimo popieriumi). Uzpilti puse kondensuoto pieno, sudeti riesutus, uzpilti likusiu kondensuoto, sakute subadyti visa mase ir deti kepti I orkaite kol graziai paruduos. Atvesinti ir supjaustyti.
Labai skanu.

Bulviniai blynai su padažu

Reikės:
tarkuotų bulvių (ne burokine tarka, o šiek tiek smulkesne);
kiaušinis;
miltų, kad tešla nebūtų visai skysta;
druskos šiek tiek;
ciberžolės šaukštelio.

Masę išmaišome. Dedame storus blynus į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių. Perdedame į orkaitę ir baigiame ten kepti.
Aš dariau dar padažą: pienas, vanduo, ciberžolė. Uviriname, supilame miltus išmaišytus vadenyje ir sutirštiname padažą.
Labai skanu.
Skanaus.

Mieliniai kūčiukai

Reikės:
500 g miltų;
250 ml pieno;
20 g šviežių mielių;
60 g cukraus;
žiupsnelio druskos;
2 v.š. aliejaus;
50 g aguonų.

Pieną truputį pašildome.
Mieles ištirpiname su šaukštu šilto pieno ir žiupsneliu cukraus, kol taps skysta masė. Likusį pieną išmaišome su druska, cukrumi ir aliejumi ir sumaišome su tirpintomis mielėmis. Supilame mažiau negu pusę miltų ir sumaišome. Išeis tirštoka tešla. Paliekame ją pusvalandžiui pakilti.
Po to supilame likusius miltus ir išminkome tešlą.
Darome virveles, jas supjaustome gabaliukais ir kepame orkaitėje 8-10min 180C.
Šie kūčiukai minkštesni.
Nedarykite didelių kūčiukų, nes kepant jie dar pasipučia.

Receptas iš Beatos knygos.

Kūčiukai

Reikės:
500 g miltų;
200 ml vandens;
1 kiaušinis;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
60 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
50 ml aliejaus;
50 g aguonų.

Miltus sumaišome su aguonomis, druska, kepimo milteliais.
Kiaušinį išplakame su cukrumi. SUpilame aliejų, gerai išplakame vėl. Supilame pieą ir gerai išplakame. Į miltų masę (padarius tiesiog duobutę) supilame kiaušinio plakinio masę ir išmaišome gerai. Tešla teps minkoma. Gerai išminkome (bent penkias minutes). Tada imame po gabaliuką tešlos, darome virvelę ir pjaustome nedideliais gabaliukais. Kepame orkaitėje apie 8-10min 180C.
Šie kūčiukai traškūs, skanūs.

Receptas iš Beatos žurnalo.

Brandinti meduoliai

Reikės:
250 g medaus;
60 g cukraus;
125 g sviesto;
meduolių prieskonių;
2 kiaušiniai;
125 ml pieno;
žiupsnelis druskos;
2 a.š. sodos;
2 v.š. kakavos;
580 g miltų.

Sviestą, medų ir cukrų ištirpinti. Kai užvirs - nukaisti ir įmaišyti prieskonius, gesintą sodą. Kai masė pravės - sudėti kiaušinius, pieną ir išmaišyti.
Sumaišyti miltus, kakavą, druską ir supilti į medaus masę. Išmaišyti gerai. Uždengti rankšluosčiu ir dėti į šaldytuvą mėnesiui,
Tešla gaunasi lipni, bet neišsigąskite, stovėdama sukietės.
Po mėnesio imame tešlą (aš nupjoviau tešlos viršūnę - susidariusią plutelę), išminkome ir kočiojame. Spaudžiame formelėmis ir kepame orkaitėje apie 10 min 180C.

Sausainiai minkštučiai, pasipučia kepdami.

Morenginis vyniotinis

Reikės:
130g kiaušinių baltymų (dėjau penkis baltymus);
120g cukraus;
100g cukraus pudros;
40g miltų;
100g žemės riešutų.
Žemės riešutus paskrudinti keptuvėje. Ir sutrinti (ne visai iki miltų, bet smulkiai).
Baltymus išplakti iki standumo. Supilti po truputį cukrų ir plakti kol masė taps blizgi. Supilti cukraus pudrą, trumpai išplakti. Sudėti miltus, išplakti. Sudėti riešutus ir išplakti. Į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi supilti masę, paskleisti ir kepti orkaitėje 180C 8 min, po to kaitrą sumažinti iki 140C ir dar kepti 8min. Aš kepiau su ventiliatoriaus funkcija.
Iškeptą biskvitą susukti. Jis gali trupėti, nieko tokio. Atvėsusį biskvitą išvynioti, pertepti kremu ir vėl susukti. Dėti į šaldytuvą nakčiai arba bent pusdieniui.
Kremui:
250ml riebios plakamosios grietinėlės;
1 banano;
pagal skonį cukraus (aš dėjau šaukštą);
grietinėlės standiklio (naudojau tiramisu skonio).
Viską suplakame išskyrus bananą. Dedame kremą ant biskvito, uždedame pjaustytą bananą ir susukame vyniotinį.
Skanaus.

Sausainiai

Reikės:
40 g rudujo cukraus;
40 g baltojo cukraus;
100 g medaus;
75 ml vandens;
150 g sviesto;
meduolių prieskonių;
500 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.
Į puodą sudedame cukrų, medų, vandenį. Kaitiname kol cukrus ištirps. Sudedame sviestą ir kaitiname kol jis ištirps (tik neužverdame).
Atvėsiname. Sudedame prieskonius, kepimo miltelius. Išmaišome. Sudedame miltus ir išminkome tešlą.
Kočiojame (galima tešlą palaikyti ir šaldytuve per naktį), spaudžiame formelėmis sausainius ir kepame 180C apie 10min.

Bananų duona

Reikės:

2 bananai;
2 dideli kiaušiniai;
1/4 st kokoso aliejaus;
2 st miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
2 a.š. sėklų (dėjau burnočio);
2 st smulkintų įvairių riešutų (smulkintų tik šiek tiek, ne iki miltų);
2 st smulkiai supjaustytų džiovintų vaisių (prieš tai pamirkytų vandenyje)

 Bananą, kiaušinius sutriname blendeliu iki tyrės. Supilame skystą kokos aliejų. Supilame miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišome. Imaišome riešutus, džiovintus vaisius, sėklas. Viską pilame į kepimo formą ir kepame apie 30min 180C.
Prieš pjaustant atvėsiname.
Labai labai skani banaų duona su gausybe riešutų ir džiovintų vaisių.

Sausainiukai

Reikės:
125 g sviesto;
70 g cukraus;
1 kiaušinis;
90 g medaus;
330 g miltų;
meduolių prieskonių;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. sodos (gesintos);
žiupsnelis druskos.

Sviesta, cukrų ir medų ištirpinti Sudėti prieskonius, gesintą sodą, kepimo miltelus, druską. Atvėsus šmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Sudedame miltus ir išmaišome tešlą. Kočiojame, spaudžiame formelėmis ir kepame apie 10min 180C.
Skanaus.

Karamelė su kefyru

Reikės:
200 ml cukraus;
3/4 st kefyro;
100 g sviesto;
1 a.š. sodos;
druskos žiupsnelis;
vanilinis cukrus;
žiupsnelis ciberžolės.

Viską sumaišyti ir kaititi ant nedidelės ugnies. Kai užvirs, nuolat maišant virti kol spalva taps gintarinė. Dar galima patikrinti padao konsistenciją tiesiog į šalto vandes puodelį įlašinus padažo. Tada matysis ar jis išsisklaido ar usėda dugne.
SKanaus.

Varškės želė

Reikės:
0,5 kg varškės;
pusė indelio kondensuoto pieno;
pusė stiklinės kefyro;
3 v.š. želatinos;
cukraus jeigu norisi dar saldžiau;
aš dar dėjau apie 100g trintų aviečių.

Varškę išplakame su kondensuotu pienu, kefyru ir cukrumi (jeigu dedate dar papildomai). Sudedame tritas uogas, išmaišome.
Želatiną ištirpiname apie 100 ml vandens ir supilame į varškės masę. Paliekame stingti. Kai masė šiek tiek sustings, tada su mikseriu ją išplakame. Supilame į formą ir leidžiame galutinai sustingti.

Baklažanai su pievagrybiais

Labai skanu.
Pietūs be mėsos.

Reikės:
Du baklažanai (aš sunaudojau pusantro);
du svogūnai;
dvi virtos tarkuotos morkos;
200 g pievagrybių;
pomidorų padažas;
grietinė;
150 g sūrio;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai.

Svogūnus supjaustyti kubeliais, pakepinti keptuvėje. Sudėti pjaustytus pievagrybius, pakepti. Sudėti baklažaną pjaustytą kubeliais, tarkuotas virtas morkas ir troškinti ant lėtos ugnies. Kai baklažanai suminktės, sudėti pomidorų padažą, grietinę, pjaustytą kubeliais sūrį ir dar pora minučių patroškinti.
Skanaus.

Keksiukai su plikytu kremu

Reikės:
Sluoksniuotos tešlos;

Tešlos lapelius daliname į tris dalis kiekvieną lapelį, pakočiojame ir išklojame keksiukų formas.

Įdarui:

250 ml pieno;
100 g sviesto;
0,5 st cukraus;
1 kiaušinis;
1 v.š. miltų;
vanilės.

Viską sumaišyti (išskyrus sviestą). Kaititi kol sutirštės. Išjungti viryklę. Tada įmaišyti sviestą.
Šį kremą pilti į keksiukus. Kepti orkaitėje apie 10-15min 180C.

Virtas tinginys

Reikės:
pakelio zefyriukų;
200 g krekerių;
2 kiaušiniai;
1 st pieno;
cukraus pagal skonį;
200 g sviesto.

Kiaušinius, pieną ir cukrų išmaišome, dedame ant ugnies ir kaitiname kol cukrus ištirps. Dedame sviestą ir kaitiname kol jis ištirpsta. Sudedame sausainius ir verdame kol masė sutirštėja. Zefyriukus sudedame į masę pravesusią. Supilame į formą ir atvėsiname. Pjaustome orimo dydžio gabaliukais.
SKanaus.

Bake rolls mišrainė

Reikės:
bake rolls duonos traškučių;
1 indelis konservuotų pupelių;
200 g sūrio pjaustyto kubeliais;
2 obuoliai;
natūralus jogurtas.

Obuolius supjaustome kubeliais. Viską sumaišome. Duonos traškučius geriausia berti ant viršaus, kad kuo mažiau susimaišytų su jogurtu, nes duona greitai suminkštėja.
Jeigu reikia - pasūdome.
Skanaus.

Moliūgų sėklų užtepėlė

Reikės:
150 g moliūgo sėklų (pusvalandį jas reiktų pamirkyti vandenyje);
petražolių;
citrinos sulčių;
druskos;
grietinės šiek tiek.
Viską sublenderiuoti. jeigu masė per biri, įdėkite dar grietinės (arba natūralaus jogurto).

Morkų užtepėlė

Reikės:
žiupsnelis cukraus;
1 st. smulkiai tarkuotų morkų (tarkavau ne per burokinę, o truputį smulkesnę tarką);
g graikiško jogurto;
druskos pagal skonį;
citrinos sulčių.

Visus produktus sumaišome.
Patiekiame su "taleriais', duonos skrebučiais ar batonu.


Vištienos užtepėlė

Reikės:
200 g virtos vištienos;
50 g migdolų;
1 obuolys;
krapų;
100 g grietinės arba natūralaus jogurto;
druskos pagal skonį.

Obuolį sutarkuojame. Likusius produktus dedame į smulkintuvą ir sutriname iki tyrės. Jeigu masė per tiršta - įdedame dar grietinės.
Skanaus.