Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. lapkričio 22 d., antradienis

Troškinys su avinžirniais

Reikės:
1 st avinžirnių (geriausia mirkyti per naktį);
1 morka;
1 svogūnas;
2 vištienos ketvirčiai;
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį;
riebios grietinėlės (apie 150ml).

Ketvirčius nukauliname ir apkepiname su prieskoniais. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir pakepiname viską kartu. Tada supilame avinžirnius, užpilame vandens (kad apsemtų) ir verdame ant lėtos ugnies, kol avinžirniai išvirs ir skystį sugers. Jeigu labai lieka daug skysčio, tai jį nupilame, užpilame grietinėlės ir pakaitiname kol sutirštės. Jeigu reikia - pasūdome.
Skanaus.

Grietininės bandelės

Reikės:
350g miltų;
300ml grietinės (naudojau liesą);
žiupsnelis druskos;
2 a.š. cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 v.š. aliejaus.

Sumaišome grietinę, cukrų, druską, aliejų. Dedame kepimo miltelius, miltus ir išminkome tešlą. Aš ją iškočiojau, dėjau aguonų paruoštą įdarą, susukau vyniotinį, supjausčiau gabalėliais ir kepiau orkaitėje apie 15 min 180C.

Skanaus.

Aguonų vyniotinis su varškine tešla

Reikės:
150g varškės (aš dėjau rikotą);
1 kiaušinis;
5 v.š. vandens;
5 v.š. aliejaus;
1 v. šaukštas cukraus;
300g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Varškę išmaišome su kiaušiniu, vandeniu, aliejumi. Dedame likusius produktus ir užminkome tešlą. Tešlą iškočiojame, dedame įdarą, susukame ir kepame vyniotinį apie 20min 180C  kol gražiai parus.

Įdarui:
aš naudojau paruoštą aguonų masę (apie 4v.š. sunaudojau).


Skanaus.

2016 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Sluoksniuotos tešlos suktinukai

Reikės:
sluoksniuotos tešlos (naudojau mielinę);
sūrio;
špinatų;
mažiukų pomidoriukų.


Tešlą atšildyti. Pas mane pakuotėje buvo 5 tešlos lakštai. Kiekvieną tešlos lakštą perpjoviau per pusę, dėjau špinatų, pomidoriuką ir sūrį ant viršaus. Už kraštų tešlą suspaudžiu ir padarau tokį "krepšelį.
Kepame orkaitėje apie 15 min 180C kol tešla gražiai iškeps.
Skanaus.

Migdolų pienas

Pagaminti labai paprasta.

Reikės:
apie 200ml migdolų riešutų;
3 stiklinės vandens (apie 700ml).

Riešutus užpilame vandeniu (kad riešutai būtų gerai apsemti) ir paliekame per naktį. Ryte vandenį nupilame. Dedame į plakiklį riešutus, pilame 700ml vandens ir plakame kol riešutai visiškai susismulkins. Tada nukošiame. Laikome šaldytuve.
Gaunasi baltas, gražus, skanus ir sveikas migdolų pienas.
Skanaus.

Įdar ytos bulvės su mėsa

Reikės:
bulvių;
maltos mėsos;
mėgiamų prieskonių;
svogūno;
1 morka.

Bulves nuskutame, išgremžiame vidų (aš gremžiau su specialiu gremžtuku). Bulves trumpai apverdame. Maltą mėsą išmaišome su kubeliais pjaustytu svogūnu, tarkuota morka, prieskoniais, druska. Maltą mėsą prikemšame į bulves ir išdėliojame kepimo formoje. Užpilame paruoštu padažu (vanduo, grietinė, pomidorų padažas, druskos žiupsnelis) ir užpilame ant bulvių. Kepame apie 40min 180C.
Skanaus.

Mielinės bandelės su aguonomis ir varške

Reikės:
tešlai:
300ml vandens;
2 kiaušiniai;
20g cukraus;
60g tirpinto sviesto;
apie 500-600g miltų;
pakelis sausų mielių.

Užminkome mielinę tešlą (vandenį, kiaušinius, tirpintą sviestą ir cukrų gerai išmaišyti, dėti mieles, miltus ir išminkyti tešlą). Pakildinti.
Pakilusią tešlą iškočiojame. Dedame varškės, ant viršaus aguonų įdaro ir susukame ritinėlį. Supjaustome riekelėmis ir kepame orkaitėje apie 15-20min 180C.

Įdarui:
pakelis varškės, šaukštas cukraus. Išmaišyti.

Aguonų įdaras:
aš naudojau jau paruoštą spec aguonų masę skirtą įdarams.

2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Bananų riestė

Nuostabi. Puiki. Labai skani.

Reikės:
2 bananai;
4 v.š. kokoso aliejaus;
1 a.š. kepimo miltelių;
3 v.š. sirupo (naudojau agavų);
miltų, kad tešla gautųsi minkoma (aš dar įbėriau saujelę ir ruginių sėlenų).

Bananus sutriname, sumaišome su kokosų aliejumi, sirupu, kepimo milteliais. Dedame sėlenas, miltus ir minkome tešlą. Tešlą iškočiojame, dedame įdarą, susukame vyniotinį ir kepame orkaitėje apie 20min 180C.

Įdarui:
aš naudojau paruoštą aguonų masės įdarą (sudėtyje yra maltos aguonos, razinos, romo esencija, cukraus). Labai kvapnus, skanus įdaras ir labai skanus bei kvapnus kepinys.


Skanaus.

Receptas iš pamėgto Fcb puslapio Vegan Pipiras.

Žirnių kotletai

Reikės:
virtų žirnių (pas mane buvo apie 500ml);
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
nedidelė cukinija;
svogūnas;
apie pora saujų miltų;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.

Virtus žirnius nusunkiame ir šaukštu patriname, kad žirniai kažkiek susitrintų. Įtarkuojame burokine tarka cukiniją, kubeliais supjaustome svogūną, mušame kiaušinį ir sudedame likusius produktus. Išmaišome. Masė gaunasi lipni tokia, bet ne skysta. Jeigu skysta - įdėkite dar miltų.
Formuojame kotletus, dedame į kepimo skardą, ant viršaus uždedame sūrio riekeles. Kepame apie 20min 180C.

Skanaus.

2016 m. lapkričio 8 d., antradienis

Salotos su baltuoju ridiku ir česnaku

Toliau draugaujam su baltuoju ridiku.

Reikės:
morkos;
baltojo ridiko;
skiltelė česnako;
grietinės;
žiupsnelis druskos.

Aš ėmiau dvigubai daugiau morkų, negu ridikų. T.y. ėmiau vienąą didelę morką ir vidutinio dydžio ridiką. Sutarkavau burokine tarka, įspaudžiau česnaką, dėjau druskos, grietinės ir gerai išmaišiau.

Skanaus.

Žagarėliai orkaitėje

Reikės:
miltų (kad tešla būtų minkoma ir kočiojama);
2 bananai (trinti);
3 v.š. sirupo (naudojau agavų);
6 v.š. aliejaus;
3 v.š. aguonų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Visus produktus sumaišyti, miltus dėti po truputį, kol gausis minkoma tešla. Tešlą iškočioti, supjaustyti juostelėmis (plačiomis), juostelės viduryje padaryti įpjovą ir perkišti vieną galą tešlos per ją. Tiesiog daryti taip, kaip žagarėlius.
Sudėti į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepti orkaitėje apie 10 min.
Skanaus.

Receptas iš Fcb "Vegan Pipiras"

Kotletai su pomidorų kepure

Reikės:
paruošto faršo pagal jūsų mėgiamą kotletų receptą (aš dėjau cukiniją, vieną prinokusį trintą avokadą, maltą kiaulieną, kiaušinį, saujelę avižinių dribsnių, įtarkavau svogūną, dėjau mėgiamų prieskonių ir žiupsnelį druskos);

kotletų kepurei:
sūrio;
pomidorų;
grietinės.


Iš paruošto faršo suformuojam kotletus, tik darome juos tokius kaip karbonadai formos - plokšti ir didesni, kad ant viršaus tilptų sūris ir pomidorai. Taigi, sudedame į kepimo skardą kotletus, ant viršaus dedame po sūrio riekelę, ant sūrio sudedame riekelėmis pjaustytus pomidorus (aš ant kiekvieno dėjau po dvi pomidorų riekeles), tada vėl uždedame sūrio ir ant viršaus dar uždedame po šaukštelį grietinės. Kepame orkaitėje apie 20min 180C.

Skanaus.

Moliūginiai sausainiai

Reikės:
250ml miltų;
40g medaus;
80ml aliejaus;
200ml moliūgų tyrės (išverdame moliūgą, nusunkiame ir sutriname iki tyrės);
2 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. cinamono arba meduolių prieskonių;
saujelės džiovintų spanguolių.


Viską sumaišome. Šaukštu dedame į kepimo skardą sausainius ir kepame apie 10-15 min kol iškeps.
Skanaus.

Avinžirnių kukulaičiai

Reikės:
400g virtų avinžirnių;
1 kiaušinis;
1 virta morka;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Avinžirnius ir morką sutriname su smulkintuvu. Aš dar įmušiau į smulkintuvo indą kiaušinį, kad lengviau trintųsi. Dedame druskos, prieskonių ir gerai išmaišome. Masė gaunasi tokia formuojama, galima daryti kukuliukus, jie nesusileidžia. Padarius kukuliukus juos apvoliojame džiuvėsiuose arba ruginiuose miltuose (aš voliojau ruginiuose miltuose). Išdėliojame kepimo skardoje ir kepame apie 20min.
Kol kukuliai iškeps, pagaminame padažą.
Aš jį gaminau paprastai - grietinė, vanduo, druska, žiupsniukas prieskonių ir miltai padažo sutirštinimui.

Skanaus.

Morkų pyragas

Pyragas gaunasi nedidukas, bet labai skanus, sveikesnis negu įprasti pyragai.

Reikės:
1 labai didelė morka arba trys nedidelės;
1 apelsino sultys;
4 v.š. sirupo (aš naudojau agavų);
5 v.š. aliejaus;
2 dideli bananai (arba trys mažiukai);
9 v.š. miltų;
9 v.š. avižinių miltų (aš sumaliau avižinius dribsnius iki miltų);
1 a.š. kepimo miltelių.


Morkas sutarkuojame (ne burokine, o šiek tiek smulkesne tarka). Bananus sutriname ir viską sumaišome. Masė gaunasi grietinės tirštumo. Supilame į kepimo formą ir kepame apie 25 min 180C.
Skanaus.


2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Moliūgų - bulvių kugelis

Reikės:
300g moliūgo;
2kg bulvių;
2 svogūnai;
2 kiaušiniai;
pagal skonį druskos.

Moliūgą sutarkuojame burokine tarka, svogūnus kubeliais ir pakepiname viską keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Skystį lengvai nusunkiame. Dedame visus likusius produktus, išmaišome ir supilame į kepimo formą. Kepame apie 40min 180C.

Skanaus.

Jogurtas su agurkais

Labai paprasti ir lengvi pietūs (arba vakarienė).

Reikės:
bulvių;
natūralaus jogurto;
agurko;
pagal skonį druskos.

Bulves išverdame. Jeigu norisi - galite jas apkepti.
Jogurtą sumaišome su tarkuotu burokine tarka agurku ir išmaišome.
Patiekiame bulves ir šalia pilame jogurtinį padažiuką.
Skanaus.

2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Svogūnų pyragas su dešrelėmis

Reikės:

tešlai:
150g miltų;
100g sviesto;
50g sūrio;
1 kiaušinis.


Sviestą sumaišyti su miltais ir trinti tarp pirštų, kol gausis trupinukai. Tada mušti kiaušinį, dėti tarkuotą sūrį ir išminkyti tešlą. Kol ruošime įdarą, tešlą padėkite į šaldytuvą.


Įdarui:
 5 svogūnai;
5 pieniškos dešrelės;
200ml grietinėlės;
2 kiaušiniai;
10g kukurūzų krakmolo (bet manau, puikiai tiks ir bulvių krakmolas);
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Dedame pjaustytas dešreles, pilame 100ml grietinėlės, dedame prieskonių, druskos ir minutę pakaitiname.

Atskirame inde išplakame kiaušinius su grietinėle ir krakmolu.


Imame iš šaldytuvo tešlą, ją iškočiojame ir išklojame kepimo formą padarant kraštus.
Dedame svogūnų įdarą, užpilame grietinėlės užpilu ir dedame kepti į įkaitintą orkaitę apie 25 min 180C.

Pyragas skanus, primena kiaušinių įdarą. Dešrelės suteikė labai neblogą skonį.

Skanaus.

Avokado saldainiai

Reikės:
150g šookolado;
1 avokadas.

Saldainių pavoliojimui: įvairūs pabarstukai, trupinti vafliai, kakava, smulkinti riešutai ir t.t. (ko tik norite).

Avokadą sutriname iki vientisos masės. Šokoladą išlydome ir sumaišome su avokadu. Paliekame šaldytuve atvėsti ir sutvirtėti. Tada imame po šaukštelį masės ir formuojame apvalius saldainius. Apvoliojame pasirinktuose prieduose ir laikome šaldytuve.

Gaunasi minkšti, švelnaus skonio, tirpstantys burnoje saldainiai.

Skanaus.

Vištienos suktinukų apkepas

Reikės:
vištienos blauzdelių mėsos (be kaulo, aš ėmiau 6 vnt);
6 vnt kumpio riekelių;
6 gabaliukai sūrio;
džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 kiaušinis.


Mėsą ištriname prieskoniais, pamušame mėsos plaktukus. Į kiekvieną mėsos "karbonadą" dedame kumpio riekelę, sūrio riekelę ir susukame suktinuką. Suktinukus pamirkome kiaušinyje ir pavoliojame džiuvėsiuose. Sudėliojame suktinukus į kepimo skardą, užpilame padažu ir kepame orkaitėje apie pusvalandį 180C.

Padažui:
1 st vandens;
100g grietinėlės;
5 v.š. grietinės;
mėgiami prieskoniai.
Padažui viską gerai išmaišyti.

Skanaus.
Gaunasi tikrai labai sotus ir skanus patiekalas.

Kopūsto blynai

Reikės:
kopūsto (maždaug trečdalis nedidelio kopūsto:
2 morkos;
1 v.š. chia sėklų išmaišytų su 6 v.š. vandens;
5-7 v.š. miltų;
1 kiaušinis;
mėgiamų prieskonių;
druskos.

Kopūstą, morkas sutarkuojame burokine tarka. Viską sumaišome ir kepame keptuvėje blynus.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.


Florentinai

Reikės:
25g sviesto;
75g cukraus;
10g miltų;
65 ml riebios grietinėlės;
200g įvairių sėklų, riešutų (aš naudojau juoduosius sezamus, baltuosius sezamus, migdolus ir lazdyno riešutus).

Sviestą dedame į puodą, ištirpiname. Supilame cukrų, miltus ir išmaišome. Pilame grietinėlę ir kaitiname ant lėtos ugnies kol gausis vientisa masė. Išjungti viryklę. Supilti riešutus, sėklas ir gerai išmaišyti.
Šaukštu dėti "blynus" į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min 190C. Nuimti nuo kepimo popieriaus tik pilnai atvėsusius, tada jie bus traškūs, tvirti.
Labai skanūs florentinai. Tikrai labai patiko. Dėjau didžiąją dalį sezamo sėklų, ir mažiau negu pusę masės sudarė riešutai, nes vaikai su daug riešutų nevalgo.
Skanaus.

2016 m. lapkričio 1 d., antradienis

Kopūstų pyragas ( su mėsa arba be jos)

Sakyčiau visai neblogas pyragas. Labai didelis gavosi, laisvai pamaitintumėte ir 10 žmonių. Kepiau tortinės formoje (31cm skersmens). Pyragas turėjo būti be mėsos, o bet tačiau, vienam iš namiškių paprieštaravus, "...jei bus tas kopūstų pyragas be mėsos tai galėsi pati sau viena ir valgyti" teko suktis iš padėties ir į įdarą įdėti šiek tiek mėsos. Kad jaustųsi bent jau kvapas jos. Ir gavosi iš tiesų labai neblogas pyragas. Sotus, didelis, sveikas. Tešloje kokoso aliejų galima puikiai keisti sviestu.

Reikės:

tešlai:
180g varškės;
200g kokoso aliejaus;
žiupsnelis druskos;
10g ruginių sėlenų;
230g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Varškę išmaišyti su kokoso aliejumi, druska. Dėti sėlenas, miltus, kepimo miltelius ir užminkyti tešlą. Padėti ją į šaldytuvą kol ruošime įdarą.


Įdarui:
800g kopūsto;
1 didelė morka;
2 svogūnai;
200g sūrio;
1 st. grietinės;
3 kiaušiniai;
kmynų;
druskos pagal skonį;
rūkytos mėsos kokios nors (nors tikrai jos dėti nebūtina, bet kad valgytų visi šeimos nariai, aš įdėjau rūkytos vištienos truputį, dėl kvapo ir aromato, kad jaustųsi vos vos).

Morką sutarkuoti, svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje.
Kopūstą smulkiai supjaustyti, užpilti vandeniu ir pavirti šiek tiek, kad kopūstai truputį suminkštėtų (bet netaptų išvirę, visai minkšti). Kopūstus nukošti, sumaišyti su keptomis morkomis ir svogūnais, berti kmynus, druską, smulkintą mėsą ir gerai išmaišyti.

Išimti iš šaldytuvo tešlą, ją iškočioti ir ištiesti kepimo formą padarant kraštus. Sudėti kopūstų įdarą. Ant viršaus užtarkuoti sūrio.
Grietinę išplakti su kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir užpilti ant sūrio.
Kepti orkaitėje apie pusvalandį 180C.

Skanaus.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su riešutais

Labai skanus pyragas. Gaunasi 8 porcijos, bet jau tokios sočios ohoho. Panašų skanėstą valgyti teko Bulgarijoje, tik ten buvo labai labai riebu ir suvalgius nykščio dydžio gabalėlį nebesinorėjo kartoti ir jautėsi riebalų skonis. Šis variantas liesesnis, nevarva riebalai, nebėga per kraštus ir medus. Saikingai saldu, jaučiasi citrinos rūgštelė. Kas mėgstate labai saldžiai, dėkite daugiau cukraus į pačius riešutus. Aš mėgstu, kad jaustųsi produktų skoniai, o ne cukrus viską nustelbtų.

Reikės:
pakuotė šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
200g riešutų (naudojau graikinius, migdolų ir žemės riešutus);
20g cukraus;
1 a.š. cinamono;
20g kokoso aliejaus;
70g medaus;
pusės citrinos sulčių.

Šaldytą tešlą atitirpinti.
Riešutus sumalame kuo smulkiau, aš susmulkinau blenderiu. Galima sumalti ir mėsmale, bus tada šiek tiek didesni gabaliukai. Riešutus išmaišome su cinamonu ir cukrumi.

Puse tešlos išklojame kepimo formą ir padarome kraštelius. Kokoso aliejumi patepame tešlą. Sudedame riešutų įdarą ir gražiai paskleidžiame ant tešlos. Likusią tešlą pakočiojame ir užklojame ant viršaus. Viršų patepame kokoso aliejumi, peiliu neįpjaunant suraižome įstrižai ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20min 180C kol pyragas gražiai pagels.
Ištirpiname medų ir sumaišome su citrinos sultimis. Užpilame medų ant tešlos ir paliekame valandai susigerti.
Skanaus.