Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Sausainiukai

Kai norisi ko nors greito ir skanaus.

Reikės:
130ml šalto vandens;
2-3 st miltų (kad tešla būtų kočiojama);
130g sviesto;
žiupsnelis druskos.
Sumaišyti gabaliukais pjaustytą sviestą su miltais, iki kol taps trupiniai. Pilti šaltą vandenį ir išminkyti tešlą.
Iškočioti. Supjaustyti stačiakampiais. Deti įdaro ir susukti kaip balandėlius. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min 180C.


Įdaras:
2 obuoliai;
žiupsnelis cinamono;
šaukštelis cukraus.

Obuolius nulupame ir sutarkuojame. Sumaišome su cinamonu ir cukrumi.

Skanaus.

Dešrelių ir sluoksniuotos tešlos pyragas

Reikės:
sluoksniuotos mielinės tešlos;
pieniškų dešrelių;
pomidorų padažo.

Tešlą atšildome. Uždedame pomidorų padažo ir paskleidžiame jį po tešlą. Dedame dešreles ir susukame tešlos su dešrelėmis ritinėlį. Supjaustome apie trijų centimetrų dydžio riekelėmis ir išdėliojame kepimo skardoje kokią tik norime formą.
Kepame orkaitėje apie 15min kol tešla gražiai iškeps.

Skanaus.

Špinatų keksas

Labai gražios spalvos, saikingai saldus (kas norite saldžiau tai dėkite dvigubai arba net trigubai cukraus).

Reikės:
3 kiaušiniai;
1 a.š. vanilinio cukraus;
40g cukraus;
180g šviežių špinatų;
3/4 st aliejaus;
2 st miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.

Špinatus sudedame į smulkintuvą, mušame kiaušinius ir sutriname viską iki tyrės. Dedame likusius produktus ir gerai išplakame. Pilame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.
Iškepusį pyragą apglaisčiau šokoladu, tad saldumo mums tikrai užteko.
Skanaus.

Varškės ir manų kruopų kukuliai

Reikės:
500g varškės;
10-12 v.š. manų kruopų;
8-10 v.š. krakmolo;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
100ml vandens.

Į šaltą vandenį sudedame manus ir paliekame keletui minučių.
Varškę sumaišome su krakmolu, kiaušiniu, druska ir manų kruopomis mirkytomis. Išminkome. Formuojame kukulius. Verdame pasūdytame vandenyje apie 10min.
Skanaus.

Kepti švilpikai

Reikės:
apie 1 kg virtų bulvių;
400g varškės;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
300-400g miltų.

Bulves sugrūdžiame grūstuve, dedame varškę, kiaušinį, druską ir gerai išmaišome. Dedame miltus. Iš masės formuojame "volelį", supjaustome riekelėmis ir sudėliojame į kepimo skardą. Kepame orkaitėje apie 20min 180cC kol gražiai apskrus. Patiekiame su grietine arba padažu. Aš gaminau padažą iš:

400ml riebios grietinėlės;
sauja smulkintų špinatų;
druskos pagal skonį.

Viską pakaitiname, kol padažas sutirštės šiek tiek. Sudedame į jį pagamintus švilpikus, kad jie sugertų padažą.

Skanaus.

Kukuliai pomidorų sultyse

Reikės:
500g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
3 riekelės juodos duonos;
1 svogūnas;
1 morka;
druskos;
mėgiami prieskoniai;
0,5L pimidorų sulčių.

Duona sutriname su tarkuotu svogūnu ir kiaušiniu. Dedame maltą mėsą, tarkuotą morką, prieskonius, druską ir gerai išmaišome. Keptuvėje apkepame kotletus. Užpilame pomidorų sultimis ir troškiname ant lėtos ugnies apie 20min. Jeigu sultys nugaruoja, užpilkite jų dar. Pasūdykite jeigu reikia.

Skanaus.

Tortas

Reik4s:

biskvitui:
4 kiaušiniai;
30g cukraus;
160g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki cukrus beveik ištirps. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir gerai išplakti. Kepti 180C apie 25 min. Iškepusį biskvitą padalinti į tris dalis.

I pertepimas:
500ml riebios plakamos grietinėlės;
4 v.š. cukraus.

Grietinėlę išplakti, dėti cukraus.


II pertepimas:
150g šokolado;
100g plaktos grietinėlės (tą kiekį tiesiog nuimame nuo I pertepimui paruoštos grietinėlės);
30g sviesto;
5 g želatinos.

Šokoladą išlydome su sviestu, atvėsiname. Dedame išplaktą grietinėlę, išmaišome. Supilame ištirpintą želatiną (ją tirpinau užpylusi apie 20ml karštu vandeniu). Gerai išmaišome.


Torto surinkimas:

Dedame pirmą biskvitą, jį sulaistome (aš sulaisčiau saldžiarūgščia arbata - citrina, vanduo ir šlakelis cukraus). Dedame pusę plaktos grietinėlės masės. Dedame antrą biskvitą, sulaistome, pilame šokoladinę masę. Dedame trečią biskvitą, sulaistome, pilame likusią grietinėlę, išlyginame viršų ir paliekame šaldytuve bent pusei dienos. Gali stovėti ir ilgiau, kad skoniai "susistovėtų", tortas suminkštėtų. Aš laikiau šaldytuve pora dienų. Tada išėmiau, puošiau.

Skanaus.

Manau, kad grietinėlės sluoksnyje puikiai tiktų kokie nors vaisiai arba uogos (pvz mėlynės, šilauogės arba avietės). Reikės gaminti šį tortą vasarą ir pabandyti su uogomis.

Skanaus.

2016 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Kūčiukai

Reikės:
8g mielių (šlapių);
180ml šilto vandens, apie 160ml į tešlą ir 20ml tirpinti mielėms);
3-4 v.š. aguonų;
2 v.š. aliejaus;
1-2 v.š. cukraus;
300g miltų.

Mieles išmaišome su cukrumi ir trupučiu vandens. Sumaišome miltus, aguonas, aliejų. Supilame likusį vandenį, tirpintas mieles ir išminkome tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų.
O tada darome virveles, smulkiai pjaustome ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10min 180C kol gražiai pagels.

Skanaus.

Šventiniai sausainiai

Reikės:
20g cukraus;
100g medaus arba auksaspalvio sirupo;
75 ml vandens;
150g sviesto (naudojau sviestą ghee);
1 v.š. meduolių prieskonių;
1 a.š. kepimo miltelių;
500g miltų.

Į puodą dedame cukrų, medų (arba sirupą) ir pilame vandenį. Kaitiname kol cukrus ištirps. Sudedame sviestą ir kaitiname, kol sviestas išsilydys. Neužverdame. Nukeliame nuo ugnies, sudedame prieskonius ir paliekame pravėsti.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais. Supilame pravėsusį sirupą. Išminkome tešlą. Tešlą atvėsiname, galima palikti per naktį šaldytuve. Aš atvėsinau šaldiklyje apie pusvalandį. Tešlą plonai iškočiojame ir spaudžiame sausainius. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min 180C.

Skanaus.

Meduoliai su anyžiais

Prasideda meduolių ir visokių kitokių kalėdinių ir šventinių kepinių sezonas. Valio. Pats pirmasis šiais metais meduolių receptas bus su anyžiais. Skonis puikus, kvapnus, skanu ir lengva. Pradedame laukti švenčių.

Reikės:
2 v.š. medaus;
30g cukraus (galite dėti daugiau jeigu norite labai saldžiai, aš dėjau mažiau, nes glaistėme dar ir šokoladu, tad saldumo užteko tikrai);
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
100g sviesto;
0,5 a.š. imbiero;
0,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. anyžių;
apie 300g miltų.

Sviestą išlydžiau mikrobangų krosnelėje ir išplakiau kartu su kiaušiniu, medumi, kepimo milteliais. Sudėjau likusius produktus ir užminkiau tešlą. Tešla turi gautis minkoma, tačiau ne per kieta, minkšta ir elastinga. tešlą dedame valandai į šaldytuvą. Po to imame ir kočiojame, spaudžiame formelėmis sausainius ir kepame orkaitėje apie 10-15 min 180C.

Skanu, paprasta ir smagu gaminti (ypač su vaikais). Dekoruojame kaip tik norime, mes piešėme su šokoladu. Vaikams piešti labai patiko.

Skanaus.

Meduoliukai - sausainukai

Reikės:
150g medaus arba auksaspalvio sirupo;
110g sviesto;
20g cukraus;
375g miltų;
1 kiaušinio;
1 v.š. meduolių prieskonių;
1 a.š. kepimo miltelių.

Puode pašildyti medų, sviestą, cukrų ir prieskonius, kol sviestas išsilydys. Atvėsinti.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Mušti kiaušinį ir supilti medaus masę. Išminkyti tešlą ir palikti šaldytuve porai valandų. Tešlą iškočiojame ir formelėmis spaudžiame sausainius. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180C apie 10-15min.
Skanaus.

2016 m. gruodžio 3 d., šeštadienis

Nerealus pyragas su obuoliais (iš varškinės tešlos)

Skanu, labai skanu.

Reikės:
1 pokelio varškės;
3 kiaušiniai;
150g tirpinto sviesto;
30g cukraus;
200g miltų;
1 a.š. sodos (gesintos actu);
2-3 obuoliai;
šaukštelis cinamono ir šaukštelis cukraus obuoliams.

Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, varške, sviestu, miltais, gesinta soda. Baltymus išplakame iki standumo ir sudedame į tešlą. Atsargiai viską išmaišome. tešla gaunasi kaip tiršta grietinė. Tešlą supilame į kepimo formą, viršų apdėliojame riekelėmis pjaustytais obuoliais. Obuolius pabarstome trupučiu cukraus ir cinamono. Kepame orkaitėje apie pusvalandį 180C.

Skanaus.

Avižiniai bananiniai batonėliai

Saikingai saldūs ir labai skanūs. Skonis labai priklausys nuo pridėtų priedų.

Reikės:
250g bananų (nuluptų);
250g avižinių dribsnių;
150g įvairių sėklų, džiovintų vaisių (aš naudojau moliūgų sėklas, saulėgrąžas, džiovintus ananasus kubeliais);
2 v.š. medaus.

Bananus sutriname iki tyrės ir sumaišome su likusiais produktais. Paskleidžiame ant kepimo formos, tvirtai suspaudžiame ir kepame orkaitėje apie 20min 180C.

Skanaus.

Ananasinės bandelės

Reikės:
konservuotų ananasų (žiedeliais);
sluoksniuotos tešlos (naudojau mielinę sluoksniuotą tešlą).

Tešlą atšildome, supjaustome juostelėmis. Ananasus nuvarviname išėmę iš skardinės ir apvyniojame su tešlą. Kepame orkaitėje kol tešlą gražiai pagels. Maždaug apie 10min 180C.

Skanaus.

Kopūstų troškinys

Reikės:
kopūsto;
svogūno;
rūkytų dešrelių;
druskos pagal skonį;
pomidorų padažo.

Kopūstą susmulkiname, apkepiname kartu su svogūnu, dedame dešreles (aš jas supjausčiau gabaliukais), pilame truputį vandens (kad vos apsemtų) ir patroškiname apie 10-15min. Pabaigoje dedame pomidorų padažą ir dar užverdame. Patiekiame su bulvėmis.
Skanaus.

Lietiniai blynai su bananine tešla

Reikės:
2 trinti bananai (trinti iki tyrės);
3 st vandens;
2 v.š. sirupo (naudojau agavų);
2 v.š. aliejaus;
2-3 st miltų;
0,5 a.š. ciberžolės.

Visus produktus išmaišome kartu, turi gautis skysta lietinių tešla. Kepame lietinius blynus per visą keptuvę iš abiejų pusių.
Skanaus.

Recepto idėja pasiskolinta iš Vegan Pipiras.