Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2017 m. vasario 26 d., sekmadienis

Nuostabūs figų saldainiai

Nuostabūs. Tikrai labai labai labai puikūs. Lengvai pagaminami, sakyčiau, kad visai tokie sveikuoliški. Ir tikrai labai skanūs.
Reikės:
džiovintų figų;
marcipanų masės;
šokolado (naudojau pienišką);
truputis kokoso aliejaus (apie šaukštelis).

Figas užpilame vandeniu (karštu) ir paliekame, kad jos išbrinktų (apie pusvalandį, jeigu Jūsų naudojamos figos kietos, galite palikti ir ilgiau). Išbrinkusias figas išimame iš vandens ir kiekvieną įdarome marcipanu. Paliekame figas nudžiūti. Šokoladą išlydome kartu su šaukšteliu kokoso aliejaus. Merkiame kiekvieną figą į šokolado masę ir išdėliojame ant maistine plėvele patiestos lentutės. Dedame į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Jeigu norite storesnio šokolado sluoksnio, tai tada dar kartą išėmę iš šaldytuvo jau sustingus pirmam sluoksniui, merkite į šokoladą dar kartą ir vėl dėkite į šaldytuvą sustingti.
Skanaus.

Na tikrai nuostabūs saldainiai.

Troškinys su raugintais agurkais

Skanus. Kad gautųsi skanu ir Jums, būtinai reiktų atkreipti dėmesį į:
*naudoti tik mėgiamus prieskonius, kitaip mėsa bus neskani;
* naudoti tik minkštą mėsą (geriausia su nugarine arba išpjova);
* nepatingėti ir palikti mėsą bent trumpam pasimarinuoti su prieskoniais, kad mėsa įgautų skonį.

Pagal šį receptą gaminau keletą kartų, kol gavosi skonis toks, koks norėjosi. Gaminau su sprandine (nepatiko, gavosi per kieta mėsa, vaikai nevalgė), naudojau tokius įmantrius prieskonius (kiniškas prieskonių mišinys, visiškai netiko, geriau kažkas iš tradicinių), kmynų per daug dėti tai pat nereiktų.

Taigi, ištobulintams ir tam pačiam skaniausiam troškiniui reikės:

apie 500g mėsos (kiaulienos);
3 rauginti agurkai;
mėgiamų prieskonių;
apie 1 a.š. kmynų;
2 morkos;
2 svogūnai;
2 v.š. grietinės;
1 v.š. pomidorų padažo;
apie 2 v.š. miltų;
druskos pagal skonį;
vandens.

Mėsą supjaustome gabaliukais, įtriname prieskoniais ir paliekame bent porai valandų. Aš su savo marinatoriumi mėsą nuostabiai įmarinavau per 9 minutes.
Mėsą apkepiname keptuvėje kartu su morkomis (tarkuotomis), kubeliais pjaustytais svogūnais ir kmynais. Pilame vandenį (apie 300ml), dedame druską ir troškiname apie 10min. Vanduo beveik nugaruoja. Tada pilame dar vandens tiek, kiek norėsite, kad būtų padažo (aš pyliau vėl apie 300ml). Sudedame raugintus agurkus smulkintus kubeliais ir patroškiname dar apie 5min. Dedame grietinę, pomidorų padažą, miltus (pabarsčiau paviršių ir po to geriai išmaišiau, kad neliktų gumuliukų). Pakaitiname, kol padažas sutirštės (jeigu netirštėja, vadinasi dar dedame miltų).
Patiekiame su bulvių koše ir kalnu mėgiamų salotų.

Skanaus.

2017 m. vasario 17 d., penktadienis

Tortas "Kurmio kalnelis"

Jau ko gero daugelio išmėgintas receptas.
Patiko, lengvai pagaminamas, skanus, neriebus ir šiek tiek kitoks negu originalus receptas.

Reikės:
Biskvitui:
3 kiaušiniai;
30g cukraus;
140g miltų;
3 v.š. verdančio vandens;
1 v.š. kakavos miltelių (naudojau Kerobą);
1 a.š. kepimo miltelių.


Kiaušinius gerai išplakame ir pilame į juos verdantį vandenį (nuolat plakant, kad nesutrauktų kiaušinių). Beriame cukrų ir gerai plakame dar bent pora minučių. Dedame kakavą, kepimo miltelius, miltus ir gerai išplakame.
Supilame į kepimo formą ir iškepame vieną biskvitą.
Jį iškepus, vidų išgremžiame, kad gautųsi, kaip dubenėlis, kraštus aš šiek tiek tai pat nupjoviau, kad dubenėlis nesigautų labai gilus.

Įdarui:
3 bananai;
300g riebios plakamosios grietinėlės;
pagal skonį cukraus;
15g želatinos;
100ml vandens želatinai.

Vandenį užverdame, užpilame ant želatinos ir išbrinkiname, po to gerai išmaišome, kad ji ištirptų (jeigu netirpsta, viską šiek tiek pašildome).
Biskvitą sulaistome skysčiu (aš sulaisčiau kompotu, laisčiau gausiai). Vieną bananą supjaustome ir išdėliojame ant biskvito. Aš bananą pjausčiau išilgai ir išdėliojau.
Į torto formą aš įtiesiau maistinę plėvelę, kad galėčiau lengviau suformuoti kalnelį.
Likusius bananus sutriname iki tyrės. Grietinėlę išplakame iki standumo ir sumaišome su bananų tyre ir cukrumi (cukraus dėkite pagal skonį, nes nuo bananų masė tampa saldi). Kremą supilame ant bananų ir maistinės plėvelės pagalba suformuojame kalnelį iš kremo. Paliekame šaldytuve sustingti.
Viršų puošiau trupintu biskvitu (tuo, kuris liko nuo biskvito. Man biskvitas sunkiai norėjo lipti ant kalnelio, tai vis viršų laisčiau tirpintu šokoladu, tada barsčiau biskvitu, tada dar laisčiau šokoladu, vėl barsčiau biskvitu. Dukrytė pagamino iš biskvito maišyto su RUDUDU kurmį ant torto ir papuošė jį.) ir palikau pora dienų šaldytuve.
Skanaus.

Kiniška vištiena

Reikės:
800g vidinės vištienos filė juostelių (vidinė vištienos filė būna tokiomis juostelėmis, tad jų aš nesmulkinau, tokias ir kepiau);
bulvių krakmolo;
2 morkos;
apie 300g pievagrybių;
kokosų acto (galima ir kitokio);
medaus;
druskos pagal skonį;
1 skiltelė česnako.


Proporcijų padažui tikrai nežinau, nes gaminau eksperimentuodama, kad man gautųsi skanu. Pyliau truputį vieno, bėriau kito, kol gavosi skaniai.
Taigi, pirmiausia pamarinuojame vištienos filė su mėgiamais prieskoniais. Naudojau prieskonių mišinį vištienai ir per 9 minutes su maisto marinatoriumi išmarinavau mėsą.
Į indą dėjau apie tris šaukštus krakmolo, užpyliau vandeniu ir išmaišiau (gaunasi tokia košė skystesnė). Kitame inde pripyliau krakmolo tai pat. Imdavau vištienos gabaliuką, merkdavau į skystą krakmolą, po to į sausą krakmolą ir kepiau keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol iškeps. Iškepus visą mėsą ruošiau padažą.
Supjausčiau nuskustas morkas šiaudeliais, pievagrybius nulupau ir supjausčiau riekelėmis. Pakepinau aliejuje, supyliau apie 300ml vandens, dėjau medaus, pyliau kokoso acto, bėriau druskos ir ragavau, vis pridėdama ko trūksta, kol gavosi skanus padažas. Tada supyliau šaukštą krakmolo ištirpinto mažamae kiekyje vandens ir maišiau, kol viskas sutirštėjo. Tada sudėjau iškeptą vištieną ir pakaitinau pora minučių.
Patiekiau su ryžiais.
Gavosi nuostabiai skanu. NUOSTABIAI. Kas valgė, visiems patiko, net ir tiems, kurie mieliau renkasi tradicinius patiekalus. Iš šio kiekio gavosi labai daug, sočiai pavalgyti 6-8 žmoniems.
 Skanaus.

Avinžirnių užtepėlė su apelsinais

Reikės:
100ml virtų avinžirnių;
1 apelsino sultys;
2-3 a.š. sezamų pastos tahini;
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių;
1 a.š. česnako granulių;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis juodųjų pipirų.

Viską dedame į trintuvę ir sutriname iki tyrės.
Patiekiame su duoniukais, batonu ar kuo tik patinka.

Skanaus.

Avinžirnių sausainiai ( be miltų)

Reikės:
200ml virtų avinžirnių;
3-4 a.š. riešutų sviesto;
2 v.š. tirpinto kokosų sviesto;
7 vnt džiovintų datulių;
truputis vandens (apie 2-3 a.š.);
1-2 a.š. medaus.

Supilame skystus produktus į smulkintuvą kartu su avinžirniais ir sutriname viską į tirštą košę. Sudedame smulkiai pjaustytas datules ir išmaišome. Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir išdėliojame juos kepimo skardoje.
Kepame apie 10min 180C.

Skanaus.

Tortas su ananasais

Reikės:
torto "biskvitams" 2 pak. sausainių (Gaidelis, Selga ar pan.);
1 st. pieno (naudojau avižų pieną).

Kremui:
250g maskarponės;
300g riebios plakamosios grietinėlės;
šiek tiek citrinos sulčių;
cukraus pagal skonį;
pusė indelio konservuotų ananasų kubeliais.


Toro pagrindui išdėliojame vieną sluoksnį sausainių (kiekvieną sausainį merkiame porai sekundžių į pieną ir išdėliojame torto formos dugną sausainiais).

Kremui:
grietinėlę išplakame iki standumo, dedame cukrų, maskarponę ir trumpai išplakame. Tada dedame pagal skonį citrinos sulčių ir gerai išmaišome.

Ant sausainių pagrindo dedame konservuotų ananasų trečdalį, tada supilame trečdalį kremo, tada vėl dedame pamirkytus trumpai sausainius, vėl ananasus ir kremą, tada vėl sausainius, ananasus ir kremą. Viršutinis sluoksnis sausainių. Paliekame šaldytuve sustingti.
Aš sekančią dieną viršų aptepiau grietinėle plakta ir apbibarščiau trupiniais sausainių.

Labai skanus tortas. jeigu nesinori labai saldžiai, nedėkite daug cukraus, nes sausainiai saldūs ir saldumo pilnai užtenka nuo jų. Aš į kremą dėjau apie pora šaukštų cukraus ir spaudžiau nemažai citrinos sulčių, kad jaustųsi saldžiarūgštis skonis.

Skanaus.

Vištiena garstyčių ir medaus marinate

Reikės:
vištienos (aš naudojau blauzdeles, sparnelius, o kartą kepiau ir su filė);
mėgiamų prieskonių;
0,5 a.š. česnako granulių;
1 v.š. garstyčių;
1 v.š. medaus;
žiupsnelio druskos;
rūkytos paprikos miltelių.

Mėsą išmarinuojame ir paliekame marinuotis. Kadangi aš naudojau maisto marinatorių, tai visas procesas užtruko tik 9 minutes ir mėsa paruošta. Sudedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie pusvalandį 180C.

Skanaus.

2017 m. vasario 14 d., antradienis

Sausainiai su marcipanais

Reikės:
1 kiaušinis;
160g kukurūzų miltų;
100g marcipaninės masės;
20g cukraus;
50g kokoso sviesto;
keletas lašų migdolų esencijos;
1 a.š. kepimo miltelių.

Sviestą ištirpiname ir gerai išmaišome su kiaušiniu, cukrumi. Dedame likusius produktus ir išminkome tešlą.
Darome sausainiukus (aš tokius paplotėlius dariau) ir sudedame į kepimo skardą. Šakute įspaudžiau ant sausainių viršaus raštus.
Kepame orkaitėje apie 10min 180C.

Labai aromatingi, skanūs sausainiai. Būtinas ingridientas - migdolų esencija, kuri suteikia nuostabų skonį ir aromatą.

Avižiniai sausainiai

Reikės:
50g kokoso aliejaus;
2 kiaušiniai;
4 v.š. cukraus (aš dėjau kokoso cukrų);
1 ir kitos stiklinės puse avižinių miltų (sumaliau avižinius dribsnius iki miltų);
1 a.š. kepimo miltelių;
keletas lašų apelsinų esencijos;
sauja spanguolių (arba šokolado drožlių).

Kokoso aliejų ištirpiname ir sumaišome su kiaušiniais, cukrumi, kepimo milteliais. Sudedame likusius produktus ir gerai išmaišome. Formuojame sausainius (aš formavau rutuliukus) ir kepame orkaitėje apie 10-15min.
Skanaus.


Virtų bulvių kukulaičiai

Reikės:
800g bulvių (jas išverdame ir sugrūdžiame iki košės);
1 kiaušinis;
200g miltų;
žiupsnelis druskos.

Sugrūstas bulves sumaišome su kiaušiniu, miltais, druska. Formuojame kukuliukus ir sudedame į verdantį vandenį. Verdame pora minučių.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.

Sveikuolių salotos

Reikės:
kopūsto;
nevirto burokėlio;
nediduko svogūno;
saujelės moliūgo sėklų;
krapų (naudojau džiovintus);
pagal skonį druskos;
acto (naudojau kokosų actą).

Kopūstą susmulkiname, burokėlį sutarkuojame, sumaišome visus produktus.
Skanaus.

Proporcijas koreguokite pagal save, aš dėjau maždaug penktadalį nediduko kopūsto, mažą burokėlį ir mažą svogūną.

2017 m. vasario 11 d., šeštadienis

Riešutų sviesto sausainiai su marcipanų įdaru

Reikės:
30g minkšto sviesto;
65g žemės riešutų sviesto;
30g cukraus;
1 kiaušinis;
1 a.š. kepimo miltelių;
105g miltų;
sausainiams apvolioti cukraus (naudojau kokoso žiedų cukrų);
įdarui: marcipaninės masės.

Sviestą ir žemės riešutų sviestą gerai išmaišome. Mušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Sudedame kepimo miltelius, miltus ir išmaišome. Turi gautis prie rankų nelimpanti tešla. Į dubenį pilame cukraus (nedaug, apie 1.v.š.). Iš tešlos padarome graikiško riešuto dydžio sausainius (į vidų dedame gabaliuką marcipano), apvoliojame sausainius cukruje. Sudedame į kepimo skardą ir kepame apie 10min 180C.

Skanaus.

Labai skanūs sausainiai, nes 1. yra žemės riešutų sviesto, kuris laaabai skanus kepiniuose mums;  
                                           2. yra marcipaninis įdaras, kuris tai pat labai mėgstamas mūsų šeimoje.


Baltymų sausainiai

Reikės:
2 kiaušinių baltymai;
30g cukraus;
avižinių dribsnių;
1a.š. kukurūzų krakmolo.

Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Sudedame cukrų ir plakame apie 10min. Tada sudedame krakmolą, trumpai išplakame ir sudedame avižinius dribsnius. Avižinių dribsnių dėti tiek, kiek norisi - ar norite, kad jų būtų gausiai, ar norite tik truputį. Aš dėjau apie 200ml. Išmaišome. Šaukštu dedame tešlą į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepame 130C įkaitintoje orkaitėje apie 50min.
Skanaus.

2017 m. vasario 8 d., trečiadienis

Vištienos karbonadai su daržovių "kepure"

Reikės:
vištienos kumpelių mėsos (be kaulo, aš sunaudojau 6 vnt);
kiaušinio;
miltų;
mėgiamų prieskonių.

 Vištieną ištriname prieskoniais ir "išmušame" mėsos plaktuku karbonadus. Paniruojame mėsą į išplaktą kiaušinį, tada į miltus, vėl į kiaušinį, vėl į miltus ir vėl į kiaušinį. Apkepame karbonadus keptuvėje trumpai iš abiejų pusių.

Daržovių "kepurei"

mėgiamų daržovių (aš naudojau šaldytą mišinį su brokoliais, žiediniais kopūstais, morkomis);
1-2 svogūnai;
saujelė tarkuoto sūrio;
druskos pagal skonį.

Daržoves apkepiname keptuvėje su druska. Kai jos atvėsta sumaišome su tarkuotu sūriu.

Iškepusius karbonadus apdėliojame daržovėmis ir paliekame orkaitėje keletui minučių, kad sūris išsilydytų ir daržovės sušiltų.
Skanaus.

Makaronai su rūkytos vištienos padažu

Reikės:
1 rūkytas vištienos ketvirtis;
1 didelė morka;
1 svogūnas;
100ml grietinėlės;
150ml vandens;
150g sūrio;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
makaronų (aš naudojau spageti).

Vištieną nukauliname, morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Pilame vandenį ir troškiname kol morkos ir svogūnas suminkštės. Pilame grietinėlę, dedame tarkuotą sūrį ir kaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštės.
Išverdame makaronus ir sumaišome su paruoštu padažu.

Skanaus.

Avižiniai sausainiai

Reikės:
140g avižinių dribsnių;
2 bananai (sunokę);
apie 80g marcipanų masės;
keletas rašų migdolų kvapo esencijos (arba romo kvapo esencijos).

Bananą sutriname šakute arba bulvių grūstuve. Sudedame likusius produktus ir išminkome masę. Formuojame rutuliukus, juos sudėliojame kepimo skardoje ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10min 180C.

Skanaus.

Sausainiai su marcipanais

Reikės:
125g minkšto sviesto;
100g marcipaninės masės;
30 cukraus;
150g miltų;
50g bulvių krakmolo;
1 kiaušinis;
keletas lašų migdolų esencijos.

Sviestą išsukame su cukrumi ir marcipanine mase. Sudėti likusius produktus ir išmaišyti tešlą. Formuoti rutuliukus, sudėti juos į kepimo skardą. Aš su bulvių košei grūsti skirtu įrankiu suspaudžiau švelniai kiekvieną sausainio rutuliuką, kad jie gautųsi raštuoti.
Kepame 180C apie 10 min.

Skanaus.

Nerealiai skanūs sausainiai, ko gero, vieni iš skanesnių kada nors gamintų.

Kepti cepelinai

Reikės:
maždaug lygiomis dalimis maltos masės ir bulvių (aš ėmiau apie pusę kg maltos kiaulienos ir 7 bulves).;
žiupsnelio druskos.

Bulves sutarkuojame per tarką (ne burokinę, o vos vos smulkesnę). Jei atsiranda skysčio, tai jį nusunkiame. Dedame maltą mėsą, beriame druską ir išminkome. Formuojame cepelinus ir sudedame juos į kepimo skardą. Kepame apie pusvalandį 180C. Patiekiame su padažu.

Padažui naudojau:
apie 400ml liesos grietinėlės;
prieskonių;
1 svogūnas.

Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Pilame grietinėlę, pilame apie 100ml vandens, dedame prieskonius ir užverdame. Sudedame iškeptus cepelinus į padažą ir pakaitiname kokią minutę. Išjungiame viryklę.
Skanaus. 

Naminis šokoladas

Pasigamina super greitai, reikia tiek šiek tiek kantrybės kol sustings.

Reikės:
4 v.š. kokoso sviesto;
6-8v.š. sirupo (naudojau agavų);
5 v.š. kakavos miltelių (naudojau kerobą).

Kokoso sviestą pašildome, kad išsilydytų. Sudedame sirupą, išmaišome. Sudedame kakavą ir gerai išmaišome. Masė gaunasi tokia tirštoka. Sudedame į formeles saldainius ir dedame į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Po pusvalandžio jie buvo tokie valgomi, lengvai kramtomi saldainiai. Pabuvus šaldiklyje pora valandų jie tapo kietesni, tirpstantys burnoje saldainiai, nes atsikąsti juos jau sunkiau.

Foto, gaila, bet nebus. Kai sudegustavome, prisiminiau, kad nenufotografavau.

Želė sūris su chia sėklomis

Reikės:
360g varškės;
100g grietinėlės;
pagal skonį cukraus;
8g želatinos;
2v.š. chia sėklų.

Želatiną užpilame verdančiu vandeniu (apie 100ml) ir išbrinkiname , ištirpiname. Chia sėklas užpilame vandeniu, kad jos išbrinktų ir sugertų visą skystį (pyliau kažkur 50ml vandens).
Varškę ištriname su grietinėle, cukrumi. Sudedame chia sėklas (išbrinkintas), išmaišome. Supilame tirpintą želatiną ir gerai išmaišome. Supilame į formą (aš ištiesiau maišeliu) ir paliekame šaldytuve sustingti.

Skanaus.