2021 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Varškėčiai su cukinija

 Labai purūs, skanūs ir lengvai pagaminami.


Reikės:

550g varškės (naudojau birią);

150g cukinijos;

1 kiaušinio;

3 v.š. kefyro ar jogurto;

250ml miltų;

1 a.š. kepimo miltelių.

 

Dedame į dubenį varškę, tarkuojame burokine tarka cukiniją, mušame kiaušinį, dedame kefyrą ir išminkome rankomis. Tešla gaunasi pakankamai biri, ne lipni. Tuomet dedame kepimo miltelius ir miltus. Išmaišome. tešla gaunasi lengvai formuojama, šiek tiek lipni prie rankų, tačiau patepus rankas aliejumi, labai lengvai formuojasi varškėčiai.

Tad pasitepame rankas aliejumi ir formuojame varškėtukus. Man gavosi 11vnt varškėčių po 100g kiekvienas. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. 

 

Patiekiau su jogurtu sumaišytu su uogiene.

Varškėtukai labai purūs, skanūs, minkštučiai. Į tešlą saldumo nedėjau, nes pagardas prie varškėtukų buvo saikingai saldus ir jo užteko.

Skanaus.