2009 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis
Kalėdinė duonelė su varške
Nors iki Kalėdų dar toli, tačiau radau internete Kalėdinės varškės duonelės receptą.
Skani, minkštutė duonelė - pyragas.
Reikės:
Reikės:
1 pakelis sausu mielių
2 a.š. vanilinio cukraus
250 g varškės
600 g miltų
200 ml., šilto vandens
2 kiaušiniai
100 g cukraus
razinu
5 gr., smulkintų migdolų
Sezamo seklų, aguonų (papuošimui)
Tešlą gaminau duonekpėj. Įdėjau į tešlą razinų. Pakilusią tešlą padalinau į dvi dalis (kadangi gavosi man dvi pynės). Kiekvieną tešlos dali padalinau į tris dalis, iškočiojau tokius pailgus blyniukus ir supyniau kasą. Tą patį dariau ir su kita tešlos dalimi.
Perkėliau į kepimo skardą. Apibarsčiau aguonomis.
Kas turite migdolų, į tešlą sudėkite ir juos. Viršų apibarstyti galima sezamo sėklomis,aguonomis.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą