2009 m. spalio 4 d., sekmadienis
Vyniotinis
Reikės:
600 ml pieno;
400 ml miltų;
3 kiaušiniai;
1 a.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
mažas gabalėlis sviesto;
Kiaušinius išplakti su pienu, persijoti miltus, suberti drsuką, cukrų ir viską gerai išmaišyti. Tešla gaunasi skysta, kaip lietiniams.
Didelę skardą (kur būna prie orkaitės) iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Sviestą pjaustyti mažais gabaliukais ir išdėlioti ant tešlos viršaus. Kepti 200C karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Kepdamas blynas išsipučia, pasidaro nemažai kalnelių, tačiau baigus kepti jie subliūkšta.
Iškepusį blyną iššimti iš orkaitės. Aš aptepiau obuolių uogiene, suvyniojau ir šiek tiek paslėgiau.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą