2010 m. spalio 19 d., antradienis

Obuolių - morkų maltinukai











Reikės:
4 morkų;
3 obuolių;
1 stiklinė pieno;
šaukštas cukraus;
žiupsnelis druskos;
manų;
sviesto.

Nuskustas morkas sutarkuokite tankia trintuve ir virkite įpylę pieno ir įdėję du valg. šaukštus sviesto. Neilgai trukus sudėkite tarkuotus obuolius ir toliau troškinkite maždaug 10 min. pamažu dėdami po šaukštą manų kruopų, cukraus ir druskos. Manų dėkite tiek, kad masė taptų formuojama, būtų galima iš jos formuoti maltinukus - maždaug apie 4 valgomuosius šaukštus. Kai masė šiek tiek atauš, įmuškite kiaušinį. Formuokite maltinukus, apvoliokite džiuvesėliuose ir keptkite kol iškeps.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą