2010 m. spalio 18 d., pirmadienis

Vasariškas tortas











Reikės:
Biskvitui :
4 kiaušiniai
4 šaukstai karšto vandens
50g cukraus,
migdolų esensijos
60g. miltų
40g. krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių

Kiaušinius išplakti su karštu vandeniu, cukrumi, 4-6 lašais esensijos iki tirštų putų.
Miltus,krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti i kiaušinių plakinį ir atsargiai įšmaisyti, supilti į formą, ištiestą sviestiniu popieriumi.
Kepti 200 laipsniu orkaitėje 4-5 minutes.
Įdarui:
200g varškės,
500g grietinės,
0.5 kg braškių,
3 saukstai želatinos.
Varske ir braskes pertrinamos per sieteli, Sumaisomos su grietine. Nedideliame kiekyje vandens isbrankinama zelatina ir supilama į šią masę. Pusę masės pilti ant torto biskvito, palaukti kol įdaras apstings. Tada dėti kitą biskvitą, ir vėl pilti įdarą.
Biskvitą sulaistykite prieš pilant įdarą.
Puoškite kaip tik norite – braškėmis, šokoladu, riešutais apvoliotais šokolade ir džiuvėsiuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą