2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Bandelės su mėsa










Reikės:
Mielinei tešlai:
Viską dariau duonkepėje, tad matmenys bus pritaikyti jai:
2 puodeliai šilto vandens;
3 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus;
trečdalis puodelio aliejaus;
apie 500 g miltų (kad tešla būtų kočiojama, arba, kad duonkepė ją susuktų į gražų tvarkingą rutuliuką).

Įdarui:
virtos mėsos (naudojau kiaulieną);
svogūno;
druskos;
prieskonių;
50-100g sūrio.

Užminkius mielinę tešlą palaukti kol ji pakils.
Iš įdarui skirtų produktų gaminti įdarą: viską sumalti mėsmale, įdėti prieskonių, druskos ir išmaišyti. Gaunasi tokia lipnoka masė.
Tada iš pakilusios tešlos imti gabaliuką tešlos, suploti blyną, dėti įdaro, gražiai užspausti kraštusior truputį ant stalo pavolioti suteikiant lazdelės formą.
Viršų pabarstyti trupučiu sezamo sėklų.
Kepti orkaitėje kol gražiai pagels apie 190C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą