2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Natūralus jogurtas










Reikės:
litro pieno (naudojau 2,5% riebumo);
mažo indelio natūralaus jogurto (naudojau 120g "Dvaro jogurtą).

Pieną pašildyti iki maždaug 50C. Temperatūra pieo tokia, kad galima įkišus pirštą išlaikyti piene, ir temperatūra tarp oro ir pieno skiriasi tik šiek tiek (pienas šiltesnis). Tada dedame natūralų jogurtą, išmaišome ir pastatome šiltai. Aš įdėjau į įkaitintą iki 50C laipsnių orkaitę. Po poros valandų vėl šiek tiek pakaitinau. Po maždaug šešių valandų jogurtas buvo tinkamas. Kaip patikrinti ar jogurtas jau pasigamino? Pirštu įduriu į jogurto masę ir jei atsiranda duobutė, matosi, kad ne skystis čia, o potirštė masė, vadinasi jogurtas jau pagamintas.
Tada dedame į šaldytuvą ir atšaldome. Po to su mikseriu išplakame jį.
Ir valgome. Mes valgėme su avietėmis (uogas išėmiau iš kameros, atšildžiau, su cukrumi sublenderiavau ir supyliau į jogurto masę). Labai skau. Ir kas svarbiausia - natūralu. Galima duoti net vaikams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą