2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis
Nekeptas vaflainis
Reikės:
pakelio vaflių lakštų;
saldinto kondensuoto pieno;
žemės riešutų;
cukraus.
Pirmiausia pasidarome grialiažą. Beriame cukraus į puodą, maišome. Cukrus ims lydytis, maišyti kol visiškai ištirps ir neliks jokių gumuliukų. Tada berti žemės riešutus (aš neskaldžiau jų) ir gerai išmaišyti, kad riešutai apsiveltų ištirpusiu cukrumi. Riešutų kiekis priklauso nuo cukraus kiekio. Aš ėmiau kažkur puodelį cukraus ir tris saujas riešutų. Apveltus riešutus cukraus mase dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikti atvėsti.
Vaflių lakštus aptepame kondensuotu pienu ir dedame vieną ant kito. Aš ant vieno lakšto dar pabarsčiau maltų žemės riešutų.
Susluoksniavus vaflius viršutinį vaflį aptepti kondensuotu pienu. Suaušusią riešutų masę susmulkinti blenderiu kol taps trupinukai ir dėti ant pyrago viršaus ir šonų.
Aš puošiau šokoladinėmis figūrėlėmis.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą