2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Varškės sūris












Reikės:
Pakelio pieno (ėmiau 1 l);
mažas natūralaus jogurto indelis (dėjau Dobilo natūralų jogurtą;
šaukštelio cukraus.

Pieną užkaisti. Sudėti natūralų jogurtą. Užvirti. Greitai pradeda sluoksniuotis pienas, ir atsiranda maži varškės gumulėliai. Pavirti tiek, kol skystis pasidaro skaidrus ir atsiskiria varškės gumulėliai nuo to skysčio. Dėti šaukštelį cukraus. Išmaišyti. Šiek tiek pavirti ir pilti į tankų audinį. Nusunkti, palikti pusvalandžiui išvarvėti skysčiui ir paslėgti. Aš paslėgusi laikiau apie valandą, sūris dar pusiau minkštas. Bet labai skanus. Salstelėjęs. Gavosi apie 200 g.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą