2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Bulviniai kotletai









Reikės:
400g bulvių;
100g miltų;
1 kiaušinio;
druskos pagal skonį.

Bulves sutarkuoti tarka (ne burokine, bet truputį mažesne, bet ir ne visai smulkia - kugeline). Palikti, kad nuvarvėtų skystis, nuspausti jį rankomis. Mušti kiaušinį, dėti pagal skonį druskos. Išminkyti. Pilti miltus. Išminkyti. Masė lips prie rankų, bet sušlapinus rankas vandeniu galima formuoti kotletukus su įdaru. Apkepti keptuvėje. Tada dėti į indą, aptepti grietine ir kepti orktaitėje. Jei įdaras naudojamas iš virtos mėsos, tuomet pakanka šiuos kotletus iškepti keptuvėje.
Įdarui
maltos mėsos;
prieskonių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą