2011 m. birželio 18 d., šeštadienis
Lietiniai kitaip
Reikės:
blynams:
2 kiaušinių;
2 st. vandens arba pieno;
žiupsnelis druskos;
4 v.š. cukraus;
miltų tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo, blyninė.
Įdarui:
2 bananų, 200g braškių, cukraus, 200g varškės, 1 kiaušinio.
Iš tešlai skirtų produktų užmaišome blyninę tešlą.
Įdarui: braškes nuplauname, supjaustome gabaliukais, bananą irgi supjaustome, sumaišome su varške, cukrumi, kiaušiniu.
Į keptuvę pilame sluoksnį tešlos kaip lietiniams, tik storiau. Dedame ant viršaus įdaro ir kepame tik vieną pusę uždengus dangčiu. Apkepus blynui paverčiame keptuvę prie lėkštės ir blynas iščiuožia į lėkštę. Taip padarome su visais blynais.
Juos susukame į vamzdelį, dedame į skardą ir pakepame orkaitėje apie 20-30 min. 190C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą