2011 m. liepos 12 d., antradienis
Puri medaus pynė
Reikės:
480 g kvietinių miltų;
21 g šviežių mielių;
60 ml šilto vandens;
3 kiaušinių;
55 ml aliejaus;
85 g skysto medaus;
1 a.š. druskos;
1 v.š. sezamo sėklų.
Nedideliame dubenyje išmaišome 30g miltų, mieles, vandenį bei 1 a.š. medaus. Išmaišome ir paliekame šiltoje vietoje apie pusvalandį.
Kitame dubenyje sumaišome kiaušinius, aliejų, druską bei skystą medų (jei medus kietas, pašildykite mikrobangų krosnelėje). Išmaišykite iki vienalytės masės. Į ją įmaišykite atskirai sumaišytą mielių masę, kurią padėjote pusvalandžiui kildinti.
Dėkite likusius miltus ir gerai išmaišykite.
Suformuokite kamuoliuką, uždenkite rankšluostėliu ir apie valandą kildinkite šiltoje vietoje.
Tada padalinkite tešlą į tris dalis, suformuokite kasas, supinkite vieną kasą, pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite orkaitėje apie 25-30 min 170C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą