2011 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Varškėtukai











Reikės:
1 varškės pakelis (180g);
5 v.š.manų kruopų;
2 v.š. krakmolo;
1 v.š. cukraus.

Viską išmaišyti. Masė gaunasi gana lipni, bet su šlapiomis rankomis formuoti kukuliukus ir dėti į verdantį vandėnį. Virti kai iškils apie 4-5 min. Patiekti su grietine arba uogiene, arba galima grietinę sumaišyti su uogiene. Skanaus.

Cukriniai sausainukai












Reikės:
125 g sviesto;
100 g cukraus;
350 g miltų;
1 šaukštas kakavos;
1 kiaušinis;
21 migdolas arba kitoks riešutas;
stiklinė cukraus pudros.

Gerai sumaišyti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir vėl plakti. Į masę po truputį berti miltus ir kakavą. Tešla gaunasi minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų. Iš tešlos darom mažus rutuliukus (dariau 30g kiekvieną rutuliuką,man jų gavosi lygiai 21 vnt),į vidų dedam po migdolą ar kitą riešutą, formuojam rutuliuką ir apvoliojam cukraus pudroje. Kepti 180 0C orkaitėje apie 25 min.

Morkų pyragas











Reikės:
2 stiklinės sutarkuotų morkų;
2 stiklinės cukraus;
3 kiaušiniai;
1,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių;
keli lašai vanilės esencijos;
3 stiklinės miltų (gal kiek mažiau, jeigu kiaušiniai maži);
3 šaukštai aliejaus;
sauja razinų.

Visus produktus gerai išmaišyti ir kepti 40 minučių 180 0C orkaitėje. Pjaustyti šiek tiek atvėsusį. Skanaus :)

Avižinukai










Reikės:
240 ml įvairių dribsnių, razinų, sezamo sėklų, riešutų, kokoso drožlių;
60 ml cukraus
60 ml medaus.

Sausus produktus pakepinti keptuvėje. Berti į dubenį. Į keptuvę supilti medų, cukrų. Išmaišyti ir užvirti. Virti dvi-tris minutes. Įlašinus šio sirupo į stiklinę su šaltu vandeniu, lašelis sirupo turi nusėsti, neišskysti.
Išvirtą sirupą pilti ant sausų produktų ir gerai išmaišyti. Krėsti masę ant kepimo popieriaus. Kitu kepimo popieriaus lakštu uždengti masę ir su kočėlu kočioti kol masė taps norimo storio (geriau palikti storesnę masę, nes plonai iškočiojus, nelaikys batonėliai formos ir links). Tada šiek tiek atvėsinkite ir sulaužykite gabaliukais.
Labai skanu.

2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Morkų ir sezamo salotos















Reikės:
dviejų didesnių morkų;
1 obuolio;
2 v.š. razinų;
2 v.š. sezamo sėklų;
1 a.š. medaus;
1 v.š. acto;
žiupsnelis druskos;
2 v.š. aliejaus.

Morkas sutarkuoti, obuolį supjaustyti kubeliais. Dėti razinas, sezamo sėklas, medų, actą, druską, aliejų ir gerai išmaišyti. Palaikyti bent pora valandų prieš patiekiant. Skanaus.

Netikras zuikis











Reikės:
500g maltos mėsos;
2 st. virtų avižinių dribsnių;
1 kiaušinio;
mėgiamų prieskonių;
1 sauja miltų;
dvi didesnės virtos morkos;
150g sūrio.

Į maltą mėsą sudėti virtus avižinius dribsnius, mušti kiaušinį, dėti prieskonius, miltus ir gerai išminkyti. Pusę masės kloti į kepimo formą ir gerai suploti prie kraštų.
Virtas morkas supjaustytas kubeliais, sūrį supjaustyti kubeliais tai pat. Dėti šią masę ant maltos mėsos masės, gražiai išlyginti. Iš likusio faršo suformuoti kepinio viršų (gražiai apdėti įdarą, kad nesimatytų jo). Kepti orkaitėje apie 40min 190C.

Cukinijos -pomidorų - mocarellos kepsniukai













Reikės:
didesnio pomidoro;
mažesnės cukinijos (kurioje mažiau sėklų, tada nereikės jų išpjaustyti);
prieskonių;
mocarella sūrio.

Pomidorą supjaustyti riekelėmis, cukiniją nulupti ir supjaustyti tai pat riekelėmis. Įtrinkite daržoves prieskoniais (aš naudojau spec. prieskonius mocarelai ir daržovėms). Dėkite į skardą griežinėlį cukinijos, tada sūrio ir ant viršaus griežinėlį pomidoro. Jei cukinijoje išpjovėte sėklas, tada geriau dėti cukinija-pomidoras-mocarella. Kepti orkaitėje apie 20min. 190C.
Labai skanu. Patiekti su pomidorų padažu.

Sūrio keksiukai











Receptas rastas supermamose ir pakoreguotas su įdaru.
Reikės:
100 gramų sūrio;
90 gramų miltų;
1 arb.šaukšt. kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
1 valg.šaukštas pieno;
2 valg.šaukštai grietinės (su kaupu);
gabaliukas sviesto ir biški manų kruopų;
įdarui: dešrelės, pom. padažo.

Sūrį sutarkuojame smulkiai,dedame miltus ir kepimo miltelius.
Kiaušinius su pienu suplakame.
Plakinį supilame į miltus,sudedame grietinę ir išmaišome.
Keksiukų formą sutepame sviestu, apibarstome manais ir dedame pusę tešlos į kiekvieną keksiuko formą. Tada dedame dešrelės gabaliuką, pom. padažo šaukštelį ir likusią keksiuko tešlą.
Kepame 20 min 220 l.temp.

Sezamo sausainiai












Reikės:
240 ml sezamo sėklų
60 ml cukraus
60 ml medaus
1/4 a.š. druskos.

Sezamo sėklas pakepinti keptuvėje. Berti į dubenį. Į keptuvę supilti medų, cukrų ir druską. Išmaišyti ir užvirti. Virti dvi-tris minutes. Įlašinus šio sirupo į stiklinę su šaltu vandeniu, lašelis sirupo turi nusėsti, neišskysti.
Išvirtą sirupą pilti ant sezamo sėklų ir gerai išmaišyti. Krėsti masę ant kepimo popieriaus. Kitu kepimo popieriaus lakštu uždengti masę ir su kočėlu kočioti kol masė taps norimo storio. Tada šiek tiek atvėsinkite ir sulaužykite gabaliukais.
Labai skanu.