2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis
Sezamo sausainiai
Reikės:
240 ml sezamo sėklų
60 ml cukraus
60 ml medaus
1/4 a.š. druskos.
Sezamo sėklas pakepinti keptuvėje. Berti į dubenį. Į keptuvę supilti medų, cukrų ir druską. Išmaišyti ir užvirti. Virti dvi-tris minutes. Įlašinus šio sirupo į stiklinę su šaltu vandeniu, lašelis sirupo turi nusėsti, neišskysti.
Išvirtą sirupą pilti ant sezamo sėklų ir gerai išmaišyti. Krėsti masę ant kepimo popieriaus. Kitu kepimo popieriaus lakštu uždengti masę ir su kočėlu kočioti kol masė taps norimo storio. Tada šiek tiek atvėsinkite ir sulaužykite gabaliukais.
Labai skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą