2011 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

Balandėlių vyniotinis













Reikės:
vieno vidutinio dydžio kopūsto;
0,5 kg maltos mėsos;
1 kiaušinio;
druskos;
mėgiamų prieskonių;
4-5 v.š. pomidorų padažo.

Nuo kopūsto nuimame gražiai lapus ir juos šiek tiek apverdame. Jei gražiai lapų nuimti neina, tuomet apverdame visą kopūstą. Minkštus lapus klojame vieną šalia kito, kad gautųsi stačiakampio formos pagrindas. Ant kopūsto lapų dedame maltą mėsą išmaišytą su kiaušiniu, druska ir prieskoniais. Tada gražiai susukame į vyniotinį. Dedame į kepimo skardą. Užverdame vandenį, įkaitiname orkaitę. Verdantį vandenį pilame į skardą su kopūsto vyniotiniu, užpilame pomidorų padažo ant vyniotinio, druskos ir dedame į karštą orkaitę. Kepame apie 40 min 190C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą