2011 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis
Mielinis obuolių pyragas
Reikės:
130 ml pieno ;
50 ml Cukraus ;
druskos žiupsnelis;
10 g. mielių ;
300 ml kvietinių miltų (arba daugiau, kad tešla neliptų prie rankų);
50 g. Sviesto.
Įdarui:
pora šaukštų nutelos kremo;
du obuoliai;
du šaukštai medaus skysto (jei susikaramelizavęs - pašildyti, kad suskystėtų).
Pusę pieno pašildyti, sudėti mieles, pusę cukraus, išmaišyti ir palikti keletui minučių. Likusį pieną pilti į indą, dėti žiupsnelį druskos, likusį cukrų, išlydytą sviestą ir mieles su pienu. Išmaišyti. Berti miltus. Tešla turi gautis minkoma, minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų.
Tešlą pakildinti. Pakilusią tešlą truputį paminkyti, iškloti skardos dugną. Ant tešlos pagrindo tepti nutelos (nedaug), ant nutelos supjaustyti gabaliukais obuolius. Ant obuolių pabarstyti cukraus ir užpilti šiek tiek medaus. Kepti orkaitėje apie pusvalandį 180C.
Labai minkštutis, skanus pyragas. Salstelėjęs su gaivia obuolių rūgštele.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą