2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis
Cukinijų dubenėliai
Kai namuose daug didelių ir storų cukinijų, siūlau štai tokį receptuką:
Reikės:
vienos cukinijos (būtų gerai, kad ji būtų stora, bet nelabai ilga);
500g maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
mėgiami prieskoniai;
druska.
Cukiniją pjaukite per pusę (ne išilgai, bet tiesiog pusiau). Išgremžkite sėklas. Likusią cukinijos "mėsą" šiek tiek irgi nupjaustykite, bet ir palikite jos apie pusę cm ties skūra. Tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir maltą mėsą su prieskoniais pakepinkite keptuvėje. Dėkite cukinijos gabaliukų, pomidorų padažo pora šaukštų ir dar tiek tiek pakepkite.
Cukinijų puseles įtrinkite druska ir kario prieskoniais. Dėkite mėsos ir daržovių masę. Kepkite orkaitėje apie 40-50min 190C.
Gaunasi labai skaniai, mėsa sultinga, valgant galima pagramdyti ir cukinijos likusios ant kraštų prie skūros.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą