2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis
Cukinijų ir sūrio duona
Reikės:
1 1/4 puodelio šilto vandens;
16 g šviežių mielių;
1 v.š. cukraus;
3 1/2 puodelio miltų;
100 g fermentinio sūrio;
150 g cukinijų;
50 ml aliejaus;
1/2 v.š. druskos.
Mieles ištrinti su cukrumi ir įmaišyti į šiltą vandenį.
Į vandenį su mielėmis sudėti tarkuotą cukiniją ir sūrį, supilti aliejų ir suberti druską. Viską gerai išmaišyti.
Po truputį suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla neturėtų būti kieta, šiek tiek turėtų lipti prie rankų. Jei tešla gaunasi pernelyg lipni, įdėkite daugiau miltų. Minkyti apie 8-10 min.
Paruoštą tešlą uždengti ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 1 - 1.5 val, kol padvigubės.
Iškilusią tešlą perminkyti, formuoti duonos kepaliukus (aš formuoju du kepaliukus) dėti į kepimą skardą, 5pjauti rieves ir kepti apie 25-30min 190C.
Duona iškepusi, kai yra rusvos spalvos.
Duonytė labai skani, minkštutė, net nepasakysi, kad joje yra cukinijos ar sūrio.
Nepamenu iš kur nusikopijavau šitą receptą. Žinau, kad radau kažkuriame "bloge". Kai atrasiu iš kur šį receptą paėimiau, įkelsiu nuorodą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą