2011 m. spalio 28 d., penktadienis

Triufeliukai su lazdyno riešutais



Reikės:
40 ml riebios grietinėlės;
100 g pieniško šokolado;
1 sauja išlukštentų lazdyno riešutų;
kokoso drožlių apvoliojimui.

Grietinėlę pašildžiau mikrobangų krosnelėje (tik reikia žiūrėti, kad neužvirtų) ir sudėjau sulaužytą šokoladą. Maišiau, kol jis ištirpo. Jei grietinėlė atvėso, ją su šokoladu vėl pašildome ir maišome, kol šokoladas ištirpsta.
Riešutus pakepinti keptuvėje. Susmulkinti. Aš juos sudėjau į maišelį ir pamušiau su mėsai skirtu mušti plaktuku.
Sudėjau juos į grietinėlės ir šokolado masę. Išmaišiau gerai ir trejetui valandų palikau šaldytuve.
Po to, masė jau būna tinkama formuoti. Imti gabalėlį "tešlos", formuoti rutuliuką, apvolioti kokoso drožlėse. Laikyti šaldytuve.
Labai labai skanūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą