2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis
Avižinių miltų košė
Kai vaikas negali valgyti dribsnių košių (nes fui fe ir t.t.), bandau ją apgauti dribsnius pateikdama kitaip. Ir sakyčiau, labai puikiai ši košė pavyko, skanu buvo ne tik jai, bet ir mums :-)
Reikės:
1 puodelis avižinių dribsnių;
trys obuoliai;
4 puodeliai pieno.
Avžinius dribsnius sumalti su smulkintuvu iki miltų. Obuolius (perpjautus į keturias dalis ir išėmusi sėklalizdes) sudėjau į garų puodą ir garinau iki kol jie bus minkštučiai. Tada nulupau odeles ir sutryniau su bulvių grūstuve.
Pieną užvirinti, sudėti dribsnių miltus ir pavirti kol išvirs. Pas mane buvo dribsniai, kuriuos reikia virti penkias minutes, tad ir šią košę viriau apie penkias minutes. Jei norima košės skystesnės, pripilame daugiau pieno ir vėl užviriname.
Kai košė išverda, sudedu sugrūstus obuolius, išmaišau ir išjungiu viryklę.
Patiekiant galima apibarstyti cukrumi, uogiene, uogomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą