2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis
Duona "Vasaros dienos"
Toks pavadinimas gal todėl, kad ji gražiai gelsva... o gal todėl, kad dažnai ją kepdavau vasarą.
Reikės:
60 g kukurūzų miltų;
230 g kvietinių miltų;
12 g šlapių mielių;
1 a.š. cukraus;
0,5 a.š. druskos;
120 ml pieno;
60 ml vandens;
50g saulėgrąžų skrudintų.
Vandenį ir pieną sumaišyti, pašildyti šiek tiek ir sudėti mieles su cukrumi. Gerai išmaišyti kol mielės ištirps. Palikti dešimčiai minučių.
Po to suberti druską, išmaišyti. Supilti miltus, sėklas. Tešla gaunasi minkoma, nelimpa prie rankų. Jei tešla labai limpa, įberkite dar šiek tiek kvietinių miltų. Palikite tešlą dubenyje porai valandų, kad pakiltų. Po to formuokite kepaliuką ir kepkite orkaitėje 10 min 220C ir dar 10-15min 170C.
Receptas rastas lyg aguonėlės blog'e ir šiek tiek modifikuotas :-)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą