2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis
Mielinis pyragas su obuoliais
Reikės:
4 obuolių;
1 kiaušinio;
18 g mielių;
100 g cukraus;
300-330 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
vanilės;
100g liesos (13%) grietinėlės);
70 g sviesto arba margarino.
Miles ištriname su šaukšteliu cukraus iki skystos masės. Dubenyje išplakame kiaušinį su cukrumi. Dedame išlydytą sviestą arba margariną, išmaišome. Dedame mieles. Išmaišome. Sudedame kepimo miltelius ir vanilę. Išmaišome. Supilame grietinėlę ir išmaišome. Po truputį pilame miltus ir maišome. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta. Išminkius tešlą, daliname pusiau. Pusę tešlos išklojame formą, dedame pjaustytus obuolius. Antrą dalį tešlos suplojame į blyną ir uždedame ant obuolių. Gerai su delnu prispaudžiame tešlą prie obuolių, tešlos kraštus su pirštais užkišame į apačią. Paliekame orkaitėje porai valandų, kad pakiltų. Tada jungiame ir kepame 190C apie 35 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą