2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Supjaustyta mėsos armonika


Jau kartą kepiau mėsos armonika iš Ulės blog'o. Patiko, tik buvo labai nepatogu pjaustant. Šį kartą receptą šiek tiek redagavau.
Taigi, reikės:
apie 1 kg kiaulienos nugarinės;
10 cukinijos riekelių;
10 svogūno riekelių;
10 obuolių riekelių;
4 v.š. pomidorų padažo.
druskos;
mėgiamų prieskonių.

Taigi, mėsą supjaustome kaip karbonadui ir išmušame ją su druska ir prieskoniais. Man gavosi 10 kepsniukų.
Tada pasiruošiam dešimt cukinijos riekučių; dešimt svogūno riekučių ir dešimt obuolių riekučių.
Į kepimo formą dedame stačiomis mėsos riekutę, šalia jos glaudžiame cukiniją, obuolį ir svogūną. Tada dedame vėl šalia mėsos riekutę ir vėl glaudžiame šalia daržoves. Taip dedame kol sudedame visą mėsą ir daržoves. Geriausia, kai šio kepsnio ilgis būna toks, kaip ir formos, tada niekas nenuvirsta ir neišyra :-)
Viršų apliejame pomidorų padažu sumaišytu su 4 v.š. vandens. Kepame orkaitėje apie 30-40min. 180C.
Labai patogu patiekiant, nes nebereikia pjaustyti.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą