2011 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Naminiai triufeliukai



Reikės:
130 g riebios grietinėlės (35%);
160 g juodo šokolado;
20 vnt sausinių Gaidelis arba panašių;
priedai: sauja razinų; 4 v.š. dražė - žemės riešutai šokolade; kokoso drožlės apvoliojimui.

Grietinėlę pakaitiname kartu su šokoladu (bet neužverdame) ir nuolat maišome, kol šokoladas ištirps. Dedame valandai į šaldytuvą, kad masė apstingtų.
SU mėsmale sumalame sausainius, razinas ir dražė. Sumaišome su šokolado ir grietinėlės mase. Rankomis išminkome. Masė gaunasi formuojama, nelimpa prie rankų. Jei masė limpa prie rankų, sumalame dar vieną sausainį.
Iš masės darome rutuliukus, juos voliojame kokoso drožlėse. Dedame pagamintus saldainiukus į šaldytuvą. Geriausiai - per naktį.
Skanaus.
Gaunasi skanūs, puikūs triufeliukai saldainiukai. Jei nesinori tokio karstelėjusio juodojo šokolado skonio, dėkite pienišką šokoladą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą