2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis
Riešutų ir džiovintų vaisių pyragas
Reikės:
60 g kepintų ir be odelių lazdyno riešutų;
40 g migdolų be odelių;
40 g džiovintų figų;
60 g džiovintų abrikosų;
25 g džiovintų imbierų;
30 g razinų;
2 a.š. kakavos tamsios;
140 g miltų;
1 a.š. vanilės;
1 a.š. cinamono;
1 a.š. apelsino žievelių;
2 v.š. medaus;
2 v.š. cukraus;
100 g sviesto.
Visus džiovintus vaisius smulkiai sukarpome.
Į indą dedame riešutus, smulkintus džiovintus vaisius, apelsino žieveles, cinamoną, vanilę, kakavą ir miltus. Išmaišome. Išlydome sviestą ir medų. Užpilame ant viso mišinio. Išmaišome. Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 170C.
Iškepus pilnai atvėsinti.
Gaunasi saldus, bet skanus, aromatingas pyragas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą