2011 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Sveikuolių blynai



Reikės:
100 g grikių miltų;
100 g kvietinių miltų;
260 g pieno;
12 g šlapių mielių;
2-3 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis.
Į šiltą pieną sudėti mieles, cukrų, 50 g kvietinių miltų ir gerai išmaišyti kol mielės ištirps. Palikti dešimčiai minučių, kad tešla suburbuliuotų. Tada berti likusius miltus, išmaišyti. Mušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Palikti tešlą, kad pakiltų (maždaug valandai).
Kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Tešla gaunasi tokia tirštoka, bet puikiai eina su dviem šaukštais formuoti plonesnius blynelius keptuvėje. Storų blynų nekepiau, nes ilgiau kepa.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą